Herkese cümleten selamlar. Bu aralar kafam baya karışık. 2014 model cbf 150 ile 2017 ağustos ayında motora başladım. Gerek gezmek gerek okula gitmek amacıyla motorumu okuduğum yere yozgata götürdüm. Kış mış demeden epey bindim. Yaklaşık 7000 km yaptım. Bu süreçte sadece yağ, balata ve arka lastiğimi değiştirdim. Motorumdan son derece memnunum. Ama biliyorsunuz. Motor 150lik ve alan geniş olduğundan 100-110 100-110 yol bitmiyo. Gitmiyo. Görenler de kurye sanıyor. Halbuki topcase falan yok sadece koruma demirleri var
Neyse asıl mevzumuza dönelim. Epeydir araştırmalarıma rağmen kuba sl200 baya hoşuma gitti. Fiyatı benim motorla eşdeğer. Satsam direk alabilirim diyorum.
(Bütçem olsa cbf500 er5 cbf 600 falan bakacaktım ama pulsara dahi param yetmiyor. O yüzden başka motor tavsiye etmezseniz sevinirim.)
Peki neden cbf ten sıkıldım?
-Yağ yakması
-Sıkıştırınca gereksiz fazla yakması(subap ayarı da yapılı olmadığından 4.5-5 litreye yakın yakıyor)
-iki kişi binince ön tekerin dönüşlerde yerden kesilir gibi olması
-Tipi güzel ancak üniversite için pek uygun olmaması(hiç olmamasından iyidir yalnız)
-Uzun zamandır bindiğimden artık sıkılmış olmam
Neden kuba istiyorum?
-İlk nedenim Yozgatta tanıdığım büyük çoğunluğun chopper cruiser kullanması
-Tipi biraz daha güzel olması
-Yakıtı cbften daha uygun olur diye düşünüyorum.(cbfte gereksiz atraksiyonlara girip motoru biraz sıkıştırıyorum. Ancak kubanın tipinden ötürü epey zaman sıkıştırmadan sürerim diye düşünüyorum)
-İki kişi daha rahat yolculuk yaparım düşüncesi
-Parçaları daha ucuz olması
-Pulsara para biriktirene kadar biraz daha tipi güzel motora binmek istemem
Bundan sonra değerli abi ablalarımın tecrübeleri işin içine girsin istiyorum.
Evet farkındayım. Hondadan kubaya iniyorum. Kalite düşüşünün de az çok farkındayım.
Ancak bu motoru kullananlar çok memnun. Epey videosunu izledim. Okudum.
Sormak istediklerim:
-Olası başıma gelebilecek işler?
-Bu motoru aldığıma pişman edecek şeyler
-Çinli olduğu için kullanım değişiklikleri(şanzuman, debriyaj vs)
-Kronik sorunları
-Gidişi
-Duruşu
Gibi kısaca sorularım. Aklımda bunun gibi birçok soru var. Bana tavsiyeleriniz nelerdir? Al, şu yüzden. Veya alma, şu yüzden gibi cevaplarınızı merak ediyorum.
Siz olsanız ne yapardınız? Neden?
Teşekkür ediyorum şimdiden.