https://www.dha.com.tr/istanbul/fren...1585175/video/
biz bunların olduğu trafikte motor sürüyoruz ya harbiden şansa yaşıyoruz.
https://www.dha.com.tr/istanbul/fren...1585175/video/
biz bunların olduğu trafikte motor sürüyoruz ya harbiden şansa yaşıyoruz.
Valla trafikte hanzo gibi süren, kullandığı 1.5 dizel s.kik şirket arabasıyla kendini F1 pilotu sanan, ticari araç kullanıp da yol sanki babasının yoluymuş gibi ağır ağır gidip aynaya bakmaya bile üşenen o kadar erkeğin olduğu bir İstanbul trafiğinde kadınlarımız genelde hep korkulu, hep kendine güvensiz, hep saçma araba kullanıyor. Tabii ki bu durum videodaki kadının yaptığı mallığa bir gerekçe olamaz. Ölen de öldüğüyle kalıyor.
Ben sana katılamıyorum bu durumda. Kadınlar da şirket, koca, baba, aile arabalarını alıyorlar ve hiçbir sorumluluk sahibi olmadıkları için saçma sapan kullanıyorlar.
*Direksiyonda makyaj yapma, selfie ve videolu konferans, halay çekme, tinder'da erkek arama, telefonla konuşma, sms atma, seni farkettiği halde sallamama, nede olsa ben kadınım dayak yemem mantığıyla bilumum saçmalıkları yapma vs vs vs.
Pozitif ve negatif ayrımcılığa karşıyım. Bilerek veya dikkat etmeden sığır gibi trafikte süren her sürücüye söverim duyacağı şekilde. Hiç olmazsa moralini bozmuş olurum. Bu da ileride küfür yememek için kendini belki düzeltir die bir umut ışığı olarak doğurturum
haberlerde gördüm valla kötü olmuş adamdan yardım istiyor öncesinde bide
Ülkedeki ehliyetleri iptal ettirip daha iyi bir sınav ile tekrar ehliyet sınavına alınmamız lazım son kullanma tarihi getirdiler de yetmiyor açıkçası. Ehliyeti nasıl aldığı da tartışılır.
Baya ileri seviyede araç süren kadınlar da var haklarını yememek lazım ancak ben daha ışıkta yeşil yanınca yanlışlıkla geri vitese takıp geri gelen erkek sürücü görmedim açıkçası.
Ben bundan 7 sene önce direksiyon sınavında İzmir Bornova-Manisa Kavşağında gidip kamyona giren ve sınav gözetmenleri bir daha bununla sınava çıkmam ben diyip geçiren gözler gördüm. C ehliyeti almam icap etti geçenlerde sınava girdim. BMC Pro 827 tır kafası ile sınava girdim. Sınav parkurunda koca kamyonun altına girmeye çalışan otomatik vitesli sürücü adayları gördüm Demekki eğitim herşekilde şart. Kadınlarımızıda fazla şımarttık. Bende dahil. Ne zaman arabama baksam bir yerleri şekil değiştirmiş buluyorum ki ben motor kullandığım için arabayı ailedeki hatunlar sürüyor. Tamir ettirmeyi yada onarmayıda bıraktım. Arabayı gören zaten kasap die kaçıyor
Bunun en temeline baktığımızda ehliyet sisteminin kasapta verilir gibi verilmesinde yatıyor.
Bende ne zaman denk gelsem belkide tesadüftür bilemiyorum, hep kadınlar tarafından öldürülmeye çalışılıyorum hatta konuda açmıştım kadınlardan bıktım artık diye ama trafikte hanzo çokmuş kadınlıkla alakası yok bunun ehliyet sistemi böyle oldukça devam edecek...
Geçen gün karşılaştığım olay :D
Bunu yazınca kızıyorlar. Bu kadın milletine ehliyet vermeyeceksin .Hıyar gibi araba kullanıyorlar (sözüm istisnalar dışı)
Ayrımcılığa karşıyım vs. gibi bir söylemim yok biz erkekler çocuk doğurabildiklerinde belki böyle bir söyleme sahip olabilirim(birbiri ile gen haritası bile farklı olan varlıklarız tabii ki farklıyız). Kadınlar trafikte korkulu rüyam risk algılarımın başında, normalde risk almaktan sakınan ben kadın sürücü görünce bir an önce arabamı veya motosikletimi aralara sokup kaçma telaşına giriyorum. İyi sürenini görmedim. Algıları tamamen kapatıp en iyi ihtimal ön cama kilitleniyorlar ayna, dikiz aynası hak getire...
Adam ger geri gel deyip arabanın arlasına mı geçiyor be.
Ağır agır gelecegini mi düşündü acaba kadının. Kadın panik yapınca işler daha sarpa sarmış.
Aman dikkat edin, park eden, manevra yapan, geri geri giden araba ve kamyonların yakınına yaklaşmayın sakın. Adam ayagını devriyajdan kaçırsa aynı şey.
Bir hocam vardı benim de, topaldı adam. Bagajına eşya yüklerken, paralel park yapan sürücü debriyajı ayağından kaçırıp sıkıştırmış adamı.
Allah rahmet eylesin. Kaza işte.
Ama ehliyet sınav sistemimizin, komple bir elden geçmesi gerek. Bu kdar kolay olmamalı.
Bunlar anca sınava eğitimlere zam yapıyorlar.
kadınlıkla alakası var bu meselenin. kadınların sorunu hanzoluktan öte birşey. beyinleri araba sürmeye yatkın değil. bu yatkınlığı erkekler on binlerce senede genlerine kazımış. erkeklerle kadınların farklı rolleri var bunu görmek lazım. hanzo erkeğin saçmalıklarını artık trafikte tahmin edebiliyosun. ama kadınlar tahmin edilemeyecek saçmalıklar yapıyorlar. bir özentilik dalgası geldi trafik koca koca arabalar süren kadınlarla doldu. devletin yapacağı tek şey ehliyet sınavını zorlaştırmak çok mu zor anlamıyorum. ama düşündükleri tek şey kendileri, herkese ehliyet dağıtıyolar. daha çok araba alınsın, daha çok benzin harcansın daha çok kazanayım diyorlar. bu ülkedeki her alanda böyle işliyor.
bizim umabileceğimiz tek şey devletin çıkarının aynı zamanda bizim çıkarımızın olması. buda bizim çaresizliğimiz. yani asla adam akıllı bir ehliyet sınavımız olmayacak. güvendiğim tek şey bu yönetim anlayışının sürekli arkasında küçük küçük bizim gibi mağdur toplulukları bırakması. bir gün istediğimiz gibi olacak bu ehliyet sistemi ama giden canların kaçan huzurumuzun telafisi yok.
Kadınlar ile alakalı bir durum söz konusu değil, ülkemizde eğitim sıfır. Her tip var birde bunlara yetmezmiş gibi Suriyeli karton toplayan Ford kamyonetler çok çoğaldı onlara fazladan dikkat edin. Kelle koltukta resmen şansa yaşıyoruz..
Bisikletle oradan geçiyordum kaza sonrasında. Adam hareket etmeye çalışıyordu bilinci açıktı. Kımıldama diyorlardı. Birisi de telefonda yarım saattir ambulans bekliyoruz diye karşısındakini azarlıyordu. Acaba lafın gelişi mi söyledi yoksa gerçekten çok mu geç kaldı ambulans bilmiyorum. Kazayı yapan kadının da başında 2-3 kişi vardı o da ayılıp bayılıyordu sanırım.
Adamın telefon konuşmasından 2 dakka sonra geldi ambulans ben de devam ettim yoluma. Yerde hiç kan da görmedim adamın ölebileceğini hiç düşünmedim.
Devlet ekmek dağıtır gibi ehliyet dağıtırsa olacağı bu. Ortada bir kişinin hatasından ziyade, sistemin, devletin hatası söz konusu. İnsanlar baya baya araç kullanmayı bilmeden ehliyet sahibi oluyorlar. Bu işlerin kökten değişmesi lazım düzelmesi için. Bunun için de düzgün bir siyasi irade gerekiyor. İnşallah haftaya yapılacak seçimde halkımız bu yönde adım atar da, böyle üzücü olaylara maruz kalmayız ilerde.
Ehliyet sistemi acien degismeli sürücüler tam hazir olana kadar ehliyet alamamali kiz arkadasim Almanyada ehliyet yapiyor oda biraz tez kanli zorunlu sürüsleri yapti ama hocasi hazir görmedigi icin giremiyor sinava girse zaten kazanamaz
Mart ayinin ilk haftasi türkiyeye tatile geldim kuzenim kamyon ehliyeti yapiyordu sinav yerine gittik orda diger ehliyet sinavlarida var ben orda benzinligin kaldiriminda bekliyorum cikisa en az 50 metre mesafe var ortaya dogruyum bekliyordum kuzeni, ehliyet yapan kiz bir kalkti öyle bir genis döndü ki ve hizli iki saniye gec cevirse direksiyonu yada biraz daha gaza bassa beni altina alacak kiz ona ragmen sinavi gecti ayrica ben orda tepki gösterdim babasi gelip bana atarlandi tartistik ettik ehliyeti veren de babasi da hocasida e okadar olur bu yeni ögreniyor dediler bende iyi dedim belki bir gün yeni baslayan biri sizden birini cignerse artik ses etmezsiniz dedim cahil insana laf anlatilmaz bu sistemle daha cok katliamlara sahit olacaz malesef türkiyeye gelince yayan bile trafikte bulunmaya korkuyorum.
Olayın kadınla erkek ile alakası yok arkadaşım, öküz öküzdür. Bir insan kadın diye sürücülük yetisine erkek kadar sahip değildir gibi düşünceler dünyanın en saçma şeyi.
Cezalar caydırıcı olmadan, ehliyet edinmek zorlaşmadan trafikten öküz eksik olmaz. En ufak trafik ihlalinde sürücünün ehliyetine 1 yıl , 2 yıl el koy bakalım neler oluyor sonra. Şimdi bazı insanlar oha öyle ceza mı olur diyebilir evet olur insan hayatı söz konusu ise olur.
Panik halinde fren yerine gaza basma vakası bu ilk değil ve son da olmayacak. Ehliyet sınavı ve sınava giriş zorlaştırılmalı. Panik ve heyecan yapanlara sağlık raporu verilmemeli, herkes ehliyet alacak diye bir şey yok.
Sınav ve eğitim sistemi zorlaştırılmalı, nasıl silah taşıma ruhsatı verilirken psikolojik test uygulanıyorsa ehliyette de uygulanmalı.
Ayrıca evde dayak yiyen, baskı altında olan, tacize uğrayan ve böyle yetişen kadınların özgüvenli olması, panik olmaması beklenmemeli... önce erkek kendini değiştirmeli...
Rusya, ukrayna, belarus gibi ülkelere çok gidiyorum. Troleybüs leri, otobüsleri, metroları, kamyonları, tırları,tandemleri gayet rahat kullanıyor kadınlar. Kadın erkek olmakla ilgisi sadece toplum yapısı, kadının yeri...
Bu kazada kadın suçlu orası ayrı, adam da ayrı suçlu. Basireti bağlanmış arabanın arkasına geçmiş.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)