Bu durumu eminim birçoğunuz yaşamışsınızdır. Sanırım üstünde fabrikasyon olan şerit öyle iyi yapıştırılmışki çıkmıyor çıksada altında yapışkanını bırakıyor. Yokmu buna bir çare?
Bu durumu eminim birçoğunuz yaşamışsınızdır. Sanırım üstünde fabrikasyon olan şerit öyle iyi yapıştırılmışki çıkmıyor çıksada altında yapışkanını bırakıyor. Yokmu buna bir çare?
Üzerine vernik uygulanmamış ise yapışkanı WD-40 gibi bir delici yağ sınıfındaki genel yağlayıcılardan biri ve bez kullanarak temizleyebilirsiniz.
altına yapışkan izi bıraksın onu wd40 sıkarak sil
Hocam cbf150yi aldığımda eleman öyle şerit yapmış ki az bıçak ucu vursam jantı çiziyor ama şerit çıkmıyordu. En son renginin de atmasıyla kafayı bozdum ve giriştim. Önce ucu düz ama çok ince ve çok kalın olmayan bi alet buldum. Spatula gibi ama ucu 4 5 mm genişliğinde. Sonrasında bitiş yerinin ucunu tırnağımla tutabileceğim kadar kaldırdım. Burası çok önemli. Eğer çekerseniz direk kopuyor ve 1 cm bile alamıyorsunuz. Dediğim gibi tırnağınızla tutarak alttan destekliyorsunuz ve yavaş yavaş söküyorsunuz. Ben işlem sırasında hafif hafif kaldırdıkça gaz yağı sıktım ki yapışkan kendini salsın. Böylelikle çöpe dönen şeritleri sökebildim. İşlem öncesinde de bulaşık süngeriyle jantı çizmeden şerit üzerine gaz yağı sıkıp bikaç tur silmek epey işe yarıyor. Şimdiden kolay gelsin.
HONDA
#BZ3082
Saç kurutma makinesiyle ısıtarak sökmeyi deneyin.
Amerika'da "goo gone" isminde bir kimyasal var, yapistirici cikarmak icin ozel formule edilmis. Icindekilere bakip Turkiyede veya Avrupa da herhangi bir marka ayni solusyonu satiyor mu diye bakin isterseniz. Cok iyi calisiyor.
Wd40'ı sıkıp bir süre bekleyin ki yapışkanı salsın.mazotta tavsiye ederim.
hafif solventli bezle şeridi silin (fazla kullanmayın boyayı kaldırır)2 3 dk yumuşamasını bekleyin ve mazot yada wd 40 ile şeridi kaldırabilirsiniz.
Isıl işlem uygulayarak çözmek en mantıklısı.
Sıcak su veya kaportacılarda bulunan sıcak fön makinesi gibi işlemleri uygulayıp, dikkatlice kaldırmaktır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)