Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

İstanbul-Manisa güzergahı hakkında yardım🖐️

REKLAM ALANI
    Apices - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym Wolf 250/Tvs Apache
    Alıntı umtylmz18 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    22 Haziran 2016 model 4500 kilometredeki apache motorumla istanbul Beykoz'dan manisaya gideceğim. Yola kaçta çıkmalıyım gece yolculuğu pek güvenli olmayabilir diye düşünüyorum. Kaç saat sürer tahminen? 23 Haziran akşam 7de arkadaşımın düğününe katılmam gerek o saate kadar Manisaya ulaşmış ve bir uyku çekip biraz dinlenmiş olmalıyım. Düğünden sonra da yine uyuyup dinlenip döneceğim bunlar göz önünde bulundurulursa sevinirim.Güzergah, uzun yol tavsiyesi ve yorumlarınızı bekliyorum. İki kişi yola çıkacağız. Feribot ücreti ve tahmini yakacağım benzin konusunda da fikri olanlar varsa lütfen paylaşsın. Şimdiden teşekkür ederim, herkes allaha emanet��️
    Apache ile yaklaşık 4 senede 35.000 km yol yapmış ve halen yapmakta olan bir kullanıcı olarak nacizane tavsiyelerim şunlardır:

1) Yola çıkmadan motorun ön dişlisini 13 yerine 14 olarak değiştirin. Serilik biraz düşer ama uzun yolda çok rahat edersiniz. 8000 devirde 100 km/h ile gitmek yerine, 7000 devirde 100 km/h ile yol alırsınız. Bu sayede herkes tarafından bilinen meşhur titreşimi bir nebzede olsa azaltmış olursunuz. Uzun yolda stabil olarak 90-100 km hızlarda gidebilirsiniz düzlüklerde. Daha fazlasını ummak veya bunun için motoru sıkıştırmak çok gereksiz olur.

2) Her 100 km de bir mola verin.Özellikle artçınız için faydalı olur.

3) Beykoz-Bursa arası kaç saat tutar bilmiyorum ama, Bursa-Manisa arasını en fazla 6 saatte artçılı gidersiniz.Ben tek başıma 5,5 saatte İzmir Bucaya 350 km yol gidiyorum.

4) Bu rotayı motor rahatlıkla yapar, siz sadece kendinize güvenin, başkalarının lafına fazla takılmayın. Her sene grubumuzla yaklaşık olarak 2000 km Ege-Akdeniz turu yapıyoruz ful yüklü motor ile. Yeterki motorunuzun gerekli bakımlarını ihmal etmeyin.

5) Geceden ziyade sabah erken saatlerde yola çıkmanız çok daha iyi olur. Sıcak bastırdığında yolculuk eziyete dönüşmesin.

6) İlk maddede bahsettiğim dişli değişimini yaparsanız yakıt olarak maksimum % km de 3 litre yakarsınız, daha fazla değil.

Şimdiden hayırlı yolculuklar dilerim, tekeriniz düz bassın.
    sdt bunu beğendi.
    Başınızı dik tutmak, okumak için eğmenize bağlıdır...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    KTM Duke 200 ABS
    geçen sene sabah 6 gibi çıktım. saat 14 te manisadaydım. tavsiyem sabah erken saatte yollar aydınlık ve tamamen tenha iken yola çıkmanız.Ben yalovaya feribotla geçip öyle devam etmiştim.

aviregal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kayincom 2 yıldan beri rks ile gidiyor ..2 kişi...
    eskihisar topculardan bursa balıkesir manısa yapıyor yol guzel...
    heryerde benzinci var mola yerleri düzgün ama düşük hacimli motorla gına geliyor diyor..

Motosikleti
    Apache Rtr 150
    Alıntı Apices adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Apache ile yaklaşık 4 senede 35.000 km yol yapmış ve halen yapmakta olan bir kullanıcı olarak nacizane tavsiyelerim şunlardır:

1) Yola çıkmadan motorun ön dişlisini 13 yerine 14 olarak değiştirin. Serilik biraz düşer ama uzun yolda çok rahat edersiniz. 8000 devirde 100 km/h ile gitmek yerine, 7000 devirde 100 km/h ile yol alırsınız. Bu sayede herkes tarafından bilinen meşhur titreşimi bir nebzede olsa azaltmış olursunuz. Uzun yolda stabil olarak 90-100 km hızlarda gidebilirsiniz düzlüklerde. Daha fazlasını ummak veya bunun için motoru sıkıştırmak çok gereksiz olur.

2) Her 100 km de bir mola verin.Özellikle artçınız için faydalı olur.

3) Beykoz-Bursa arası kaç saat tutar bilmiyorum ama, Bursa-Manisa arasını en fazla 6 saatte artçılı gidersiniz.Ben tek başıma 5,5 saatte İzmir Bucaya 350 km yol gidiyorum.

4) Bu rotayı motor rahatlıkla yapar, siz sadece kendinize güvenin, başkalarının lafına fazla takılmayın. Her sene grubumuzla yaklaşık olarak 2000 km Ege-Akdeniz turu yapıyoruz ful yüklü motor ile. Yeterki motorunuzun gerekli bakımlarını ihmal etmeyin.

5) Geceden ziyade sabah erken saatlerde yola çıkmanız çok daha iyi olur. Sıcak bastırdığında yolculuk eziyete dönüşmesin.

6) İlk maddede bahsettiğim dişli değişimini yaparsanız yakıt olarak maksimum % km de 3 litre yakarsınız, daha fazla değil.

Şimdiden hayırlı yolculuklar dilerim, tekeriniz düz bassın.
    Çok faydalı oldu hocam sağ olasın sende Allaha emanet ol 🖐️

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler