O değilde bu aleti alan neden BMW logosu yapıştırıyor , çok mereak ediyorum dogrusu
O değilde bu aleti alan neden BMW logosu yapıştırıyor , çok mereak ediyorum dogrusu
Utanacak olsa bu motoru almaz zaten
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:02 ----------
Alışmaya başladım gibi....
2016 Mondial RX3İ EVO 250 CC
Evo larla gezemelere devam ediyoruz
Evet arkadaşlar ilk 1000km bakımını yaptırdım Mondıal yetkılı serviste ...
Yağı değişti,filitreler temızlendı,Gevşeyen cıvatalar sıkıldı,Debrıyaj kolu ayarı yapıldı,Su kontrolu yapıldı..
Fiyat 120 Tl...
Yağ olarakta Castrol kullanıldı..
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:28 ----------
Yağ değişiminden sonra vites geçişleri daha rahat oldu sanki..Bu arada lastıklere önlere 22,arkalara 32 hava bastılar serviste.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:32 ----------
980 KM LIK kullanım deneyımlerıme gelirsek,
Motoru ılk kalkıştan ıtıbaren 100 km ye kadar hızlanması gayet serii
Amortısorlerın çukurlardakı zıplamaları emmesi iyi
yol tutuşuda iyi ama lastıgı değiştirince daha da ıyı olacagına inanıyorum..
Vites aralıkları ıyı.Şehırıcınde 5 ve 6. vıtesı kullanmaya gerek kalmıyor...
Yakışı şu anda 4.5lt cıvarlarında..
Hocam filtreler temizlendi derken? Değiştirme gereği duymadılar mı? Bir de, 500 km'de bir bakım daha yapılmış olması lazımdı, ona gittiniz mi? Son olarak, ilk vitesli motosikletim demişsiniz, üyelik tarihinizi de göz önünde bulundurarak ilk motosikletiniz olmadığı tahmininde bulunuyorum, doğru mudur?
Filitreler kağıt değil telli gibi bi filitreydi..Değişmiyormuş,hava tutup temızledi..500-1000 km arası ilk bakım .daha sonra 2000km daha sonrasında ise her 2000 km de...İlk motorum Honda kınetic di.Daha sonra yine çin üretimi olan Asya Motorun 150cc lik scotterına bındım 5 sene.Onuda Enişteye sattım ve hala o motora binmekte enişte
Allah allah, 19 bin liralık motorun 1000 liralık scooter gibi filtre kullanmadan süzgeç kullanması şaşırttı beni. Bende eskiden 150MR Vulture vardı, onda da filtre yoktu, yağ tapasının arkasında süzgeç vardı; 1000 km'de bir yağ değişirdik. Filtre olmadan 2000 km bakım aralığı biraz desteksiz bir iddia gibi geldi bana, Mondial ilginç adımlar atıyor sanırım. Başka bir filtreleme sistemi varsa amenna tabii. Her neyse, sorunsuz sürüşler dilerim, tekeriniz düz bassın.
Stop etme problemi var mı? Işıklarda beklerken zlop diye gittiği oluyor mu?
Dün Ölüdenıze giderken yokuşu çıkışı gayet başarılıydı Rx3 i
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:00 ----------
2000 km de bir bakım mı ????
Yahu binici adam için aylık km değeri zaten 2000 civarıdır.
Çok binmesen bile 30 günde hadi bilemedin 45 günde bakıma gitmek ???
Ben 6 bin bakım aralığını az buluyordum ama beterin beteri varmış yahu.
Hayırlı olsun bu arada, kazasız belasız keyifli sürüşler.
Banada yoğun baskı var Bmw logosu konusunda. Ama şimdilik direnıyorum.Bulabılırsem Zongshen logosu yapacagım
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:12 ----------
Bana göre benım gibi pimpirikli kullanıcılar için iyi
İlk başlarda şehir içinde benim yakıtta 4,5-5 lt arası idi, baya canımı sıkıyordu, son 1 aydır yaptığım ölçümlerde 4 lere düştü, en son şehir dışı (arada orman içi yollar) ölçümüm 3,3 tü, nasip olursa hafta sonu tekrar deneyeceğim. Hem rodajın tam bitmemesi hem de motora alışma evresi yakıtı biraz arttırıyor.
2000 km olayına gelince, ilk 3-4 bakımı 2.000 km de bir yapılabilir, daha sağlıklı olur fakat ben sonrasında bu aralığı minimum 3-4 bine çıkarmayı düşünüyorum, tabi kontrollu bir biçimde. Mesela şu an 20-30 km sonra bakım yapılalı 2000 km olacak, yağda eksilme veya aşırı bir renk koyulaşması yok.
Merak eden arkadaşlar için, belki konuşmak için çok erken ama, çok şükür ben henüz stop problemi yaşamadım.
Dün koruyucu pantolon olarak Prohel 6767 serisini aldım.İçindeki astarıyla kışın hiç sıkıntı olmayacak gibi.Astarını çıkarıp kullandım bugün işe gelirken.Tek sıkıntım Mont ve Pantolonu çıkarınca motordakı çantalarada başka eşya koymaya yer kalmıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:18 ----------
Sislerimde geldi en kısa sürede montajını yaptıracagım...
Sizin makine çokta az yakmıyormuş doğrusu. Ben TRK ile 4,5 -5,0 arası yakıyorum. Agresif kullanmazsam 4 - 4,5 arasını göreceğimden eminim.
Ayrıca bakım masraflarını değerlendirirken şunu da hesaplamak lazım:
2000 km x 3 = 6000 km Yani bizim makineler 6000 km'de bakıma giriyor.
Sizin hesaba göre 3 bakımda 360,00 TL ödüyorsunuz. Ve hiç canınız acımıyor.
Vallahi şaşırtıyorsunuz beni.
Sadece yağ değişimine 120 tl vermek nedir arkadaş.
California'da bir servisin bakım listesini buldum. Bakım aralığı 2000 Mile diyor.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)