Hem aracım için hemde motorum için bende GPS takip sistemini kullananlardan biriyim.
Hatta motorum için yaptığım uygulamayı burada paylaşımını yapmıştım.
http://www.motosiklet.net/forum/mt-k...ideo%27lu.html
Aklınızda oluşabilecek sorulara hızlıca cevap oluşturmak adına yazarsam;
1) Ülkemizde kapanmadan uzun süreler kullanabilmek için eski bir telefondan imei numarasını satıcıya veriyorsunuz ve bunu takip cihazına ekleyerek farklı bir ücret almadan size ürünü gönderiyor.
2) Cihazı kullanabilmek için bir sim kartına ihtiyacınız olduğundan doğal olarak bir miktar kullandığınız pakete göre ücret ödüyorsunuz. Bu konuyada biraz değinirsek;
2a) Cihazı arayarak veya sms yollayarak size konum bilgisini sms yoluyla göndermesi için sim kartınıza sadece sms paketi almanız yeterli.
2b) Veya harita üzerinden takip gerçekleştirmek istiyorsanız o zaman internet paketinin olması gerekiyor.
3) GPS cihazınızı internet paketli kullanıyorsanız, siz takip etsenizde etmesenizde günlük olarak kullandığınız rotaları ilgili firma kendi database'ine kaydediyor ve geriye dönük kayıtları kontrol da edebiliyorsunuz (Bu özellik motorunuzu başkası kullanıyorsa veya Allah korusun hırsızlık olayında en son nerelerden geçmiş diye çok iyi)
4)Kendi üzerinde 180mA'lik bir dahili bataryaya sahip oluyor ve enerji kesilmesine karşılık konum bilgisine ~1-2 gün devam edebilmesi için (denemedim ne kadar gidiyor diye ama 1 gün anca deyanabilir)
5) Aküye zararı varmı derseniz 180mA (0,18A) ile 1 gün çalışabilecek bir ürün akü üzerinde çok az yük oluşturduğundan bir zararı yoktur. Çok şükür ~1 aydır kullanıyorum bende ve sadece hafta sonundan hafta sonuna kullanan biri olarak bir şikayetim olmadı.
6) Motorunuzu garantiden çıkarırımı derseniz nasıl bağlantı yaptığınızla alakalı biraz. Eğer yukarıdaki linkteki ürünü kullanırsanız sadece artı ve eksisini aküden almanız yeterli. Kontak ucunu bağlamasanızda olur, sadece motor çalışıyormu çalışmıyormu onu göremezsiniz. Ama benim gibi motor durdurma için tesisata müdahale ederseniz ilgili bölüm ile garanti dışı olur motorunuz (tabi küçük firmalar komple garanti dışı sayar motoru olası bir durumda bunu unutmamak gerek)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
Açıkçası ürün fiyatına göre çok güzel ve nerdeyse her motorsa olması gereken bir özelliktir. Çünkü ne zaman ne olacağı belli olmuyor maalesef.
Sağlıcakla kalmanız dileğiyle, tekeriniz düz bassın.