gurcanozturk adlı üyeden alıntı
Merhabalar,
Ben oldukca yeni bir motosiklet kullanicisiyim, Ocak ayindan beri trafikteyim. Daha oncesinde elektrikli bisiklet kullaniyordum, trafige cikiyordum ama E5'e filan hic cikmadim onunla. Kisaca yaptiklarimi nasil yol ogrendigimi anlatayim.
- Surus egitimini 3-4 yil once almistim, oradan aklimda en iyi kalan sey egitmenlerin trafige alisma icin fikriydi. Haftasonu sabah 6'da yola cikip sokaklarda ve caddelerde gezinmek, motosiklete ve yollara alismak, daha sonra yavas yavas saati insanlarin trafige ciktigi saatlere dogru almak.
- Motosikleti aldiktan sonra 1-2 ay E5'e cikmadim, once yan yollardan, minibus caddesinden, bagdat caddesinden, sahil yolundan gittim. Isiklara, minibuslere, pizzacilara, kapi acanlara alismaya calistim.
- Ev ile is arasi 3km (Kucukyali-Bostanci), cok kisa, onceleri yanyoldan ve tunelden Bostanci koprusune cikiyordum, isim kolaydi. 2. ay gibi E5'e ciktim bir sabah ise giderken. Yavas yavas kenardan gittim, her gun ayni sekilde tekrar ettim bunu.
- Kardesim karsida oturuyor, bir gun ona gitmek icin TEM'den gittim, ruzgar yemek nasil bir sey imis, hiz neymis, yandan vizir vizir nasil geciyorlarmis ogrendim. 60-70 ile gittim genelde emniyet seridinden gittim. TEM'de korkulmasi gereken sagdan katilim ve ayrimlar. Insan gorunumlu bazi hayvanlar senin onunden saga kirip yola giriyorlar.
- Is icin Bostanci-Gayrettepe yolunu gectim, E5'te emniyet seridinden yavas yavas takildim, diger motorlularin neler yaptigini izledim, en guvenli yol hangisini onu secmeye calistim. Yine 60-70'i gecmedim bu arada. Ayna kullanimi, arac aralarina girmek neymis farkettim.
- Her haftasonu cikip gezmeye basladim fotograf cekmek icin. Anadolu Feneri, Rumeli Feneri, Garipce, Poyrazkoy, Riva, Belgrad Ormani, Bahcekoy. Virajlarda nasil gidebilirim, karsima arac cikarsa tepkilerim nasil gelisir ogrenmeye calisiyorum hala.
- Bostanci-Gayrettepe ve donusunde solun solunu kullandim, bahsettigimiz en soldaki dar aralik. Bu aralikta surekli ellerim panik fren yapmak icin hazir, basparmagim surekli kornada. dit dit surekli korna yapiyorum. Hala tam alismis degilim, biraz da cekinerek kullaniyorum. Ondeki motosikletli ile minimum 20 metre mesafe birakiyorum, arkadan far gordugumde ya da korna duydugumda panik yapmayaya calisiyorum, sagda en uygun arac arasini kontrol ediyorum, kendimi tehlikeye atacak seyler yapmamaya calisiyorum.
Sonucta yavasta olsa alisiyorum, 6 ay dolmak uzere yaklasik 2500km yol yapmisim. Ramazan dolayisiyla aksam 20:00 civari yollar daha bos ama bana gore daha tehlikeli. Duran trafik en azindan daha tehlikesiz.
Size tavsiyem yavas yavas, guvenligi elden birakmadan kendinizi ve yolunuzu gelistirmeniz. Ben de henuz basindayim, gelistirmeye calisiyorum. Yolunuz biraz uzun, tavsiyem sahil yolundan en sagdan Bostanci, oradan Bagdat caddesinden Harem-Sirkeci, oradan da Karakoy. Sahil yolu E5'e gore daha iyi, trafik isiklari oldugu icin suruculer daha temkinli ve yavas. Ilk baslarda bu yol uzun surecek, daha sonra sureler kisalacaktir.
Uzun ve gereksiz yazmis olabilirim, yine de ,az da olsa, tecrubelerimi aktarmak istedim. Guvenli ve keyifli surusler.