Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Bilgi Bilgi Bilgi !

REKLAM ALANI

Öncelikle selamlar dostlar aranıza yeni katıldım mecazen degil gerçekten aha şimdi geldim günlerdir aradıgım bilgi paylaşım platformunu umarım sonunda bulmuşumdur artık benim acemiligimden mi yoksa olmayışından mı bilmiyorum güncel bilgi kaynagı bulmak çok zor bilgi diyorum dostlar bilgi altından daha degerli şuan da benim için ben acemi bi kullanıcı olma yolunda ilerleyen hevesli bi bilgisiz bilinçsiz kullanıcıuyım şuan bilgi benim için çok degerli tanışma fastını geçmek istiyorum müsadenizle işte 30 yaşında 1800 tl maaş alan parası saga sola çere çöpe gitmesin de hayallerini gerçekleştirsin diye spor bi motosiklet almaya karar veren çok parası olmayıp kazık yemekten çok korktugu için haftalardır youtube youtube gezen form form bakan biriyim
    şimdi dostlarım sizden fikir almak istiyorum akıl danışmak istiyorum bilgi paylaşmak istiyorum haftalardır yapğtıgım araştırmalar dogrultusunda bi motosiklet almaya karar verdim ama hangisini seçecegim bilmiyorum
    1. honda cbr 125r (repsol)
    2.yzf r125(siyah)
    3. ninja 250r (sl degil cünki sl biraz kibar ben kaba biriyim sl bende biraz cılız durur 178 boy 98 kilo )
    birde şuan daha yeni ögrenmiş oldugum bir marka ktm rc 125
    bu yazıyı anlatabilecegim çok kişi aradım kolaçan prosofi bilmem utku bilmem uçan kuş bir çok kişi ile iletişime geçmeye çalıştım ama derdim çok uzun oldugu için izah edemedim
    bu araçların hepsinide günlerdir araştırıyoprum
    eleye eleye şu pozisyona geldim

-çelik şase
    -acemi oldugum için düşük devirlerde sakin olması icabıyla çift silindir veyahut yakıt düşüklügü ve trafikte ani oluşan durumlardan kurtulabilmek için ani hızlanma için tek silindir (kararsızım)
    -sele yüksekligi en fazla 80cm
    -agırlıgı 150 160kg arası
    -250 lik ninja cbr mı yoksa 125 lik cbr yzf r125 mi

valla kafamın içi bulaşık suyu gibi karman çorman inşallah anlata bilmişimdir ya böyle sorun çıakrmıyacak aldıgım günü (mecazen) servise tamirciye götürtmeyecek yakışıklı tatlı bi bebek istiyorum hız düşkünü degilim abimin naked bi motoru vardı onla eve dönerken kaza yaptık 8 ay abime baktım hastanede benimde ayak başğarmakalrım kırılmıştı abim sakat kaldı o an asla biraha motora binemem dedim abim şimdi topal scooter var bitane motoru kuryecilik yapıyor yine bende ona 1 2 sene sonra bi bindim hosuma gitti bidaha bindim bidaha bindim suan hergün aksamları turluyorum abi 50yi hiç geçmedim onda ama o rüzgar o özgürlük çok hoş yaaa lütfen abi bi sport motor almak istiyorum hadi bakalım bilgili dostlarım dökülün bildiklerinizi bi yol gösterşin bana
    Not: UZUN OLDU DOSTLARIM KUSURA BAKMAYIN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM DEGERLİ VAKTİNİ AYIRIP BURAYA KADAR OKUYAN DOSTLARIMA

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:24 ----------

gönlüm de cbr 250 r repsol le ninja 250r var yzf r25 de fena degil ama parçaları pahalı diyolar offf kafam çorba gibi yaw

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    CBR 250R
    Selamlar kardeşim benim şahsi fikrim, CBR 125 R alman yönünde olacaktır.

Motosikleti
    ER6N
    Kardeşim boy, kilo ve maddi durumunu göz önünde bulunduruyorum şahsi fikrim cbr 250 alman yönünde
    Kal sağlıcakla
    Arayıcı66 ve efendy06 bunu beğendiler.

mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nasipte ne varsa o olsun hayırlısı ile.Bir yere sıkıştırıp şuan al bunu alma diyemiyorum.
    Arayıcı66 bunu beğendi.

Alıntı caspian34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar kardeşim benim şahsi fikrim, CBR 125 R alman yönünde olacaktır.
    Nedeni ile birlikte yazarmısın kardeşim neden cbr cbr bana göre biraz ruhsuz kalıyo yani sönük repsol biraz daha canlı ama sanki motor abi gibi duruyo yani az kullansam hooop abi hadi bi sanayiye gidelim diycek gibi sanki sencede öylemi yada sence neden cbr

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:33 ----------

Alıntı adilaksoy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim boy, kilo ve maddi durumunu göz önünde bulunduruyorum şahsi fikrim cbr 250 alman yönünde
    Kal sağlıcakla
    bildigin gibi kafamda 250lik repsolü 125 lik yerine tercih etmelimiyim kardeşim beni yolda bi heycanlandıgımda gazı bi anda açtıgımda al aşşagı edermi 250 lik tek silindir bildigim kadarı ile

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    R25
    hocam 98 kilo olduğunu gördüm 125cc ler biraz altında bağırır.cbr250 yeterli olucaktır.illede 125cc olucaksa yine cbr125 al derim.yamaha çok agresif oturuşu var kilolar rahatsız edebilir hoşta görünmeyebilir.ninja 250r çok bilmiyorum ama parça sıkıntın olabilir bulsan bile baya bir pahalıdır.yada en güzeli spora başla boy tutar ama kilodan elemişsin zaten 250sl en güzeli.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    Cbr250 ideal

Motosikleti
    ER6N
    Motosiklete yeni başlıyorsan eğitim almanı öneririm onun dışında 250 cc tek silindir de 125 cc tek silindir de hata yapmana neden olur

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı Arayıcı66 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nedeni ile birlikte yazarmısın kardeşim neden cbr cbr bana göre biraz ruhsuz kalıyo yani sönük repsol biraz daha canlı ama sanki motor abi gibi duruyo yani az kullansam hooop abi hadi bi sanayiye gidelim diycek gibi sanki sencede öylemi yada sence neden cbr

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:33 ----------

bildigin gibi kafamda 250lik repsolü 125 lik yerine tercih etmelimiyim kardeşim beni yolda bi heycanlandıgımda gazı bi anda açtıgımda al aşşagı edermi 250 lik tek silindir bildigim kadarı ile
    Eski bir CBR250 kullanıcısı olarak, CBR250 sizi alaşağı etmez. Ha siz kendiniz düşersiniz, orası ayrı ki bu risk bisiklet dahil her 2 tekerde mevcut. CBR250 fıtı fıtı gitmelik, yüksek süratleri çok sevmeyen, ama gaz açmak istediğinizde ınnnnhhh sesi çıkartmayan, yakıtı makul, parçası bol bulunan, kullanıcılarının bozulmaması ile övündüğü bir modeldir. Yani güzel seçim olur lakin ABS yok.

CBR125 kısa sürede sıkar, çünkü motorun tipi ve sürüş pozisyonu dolayısı ile gaz kolu çevirilince bişeyler yapsın istiyorsunuz ki o kilo ile 125 cc motorlar ile bu durum namümkün.

Kawasaki ilk motor olmamalı bence, hem agresif hem de parça fiyatlarımuadillerinden hayli yüksek. KTM hakeza parça fiyatları anlamında üzebilir. Hani düşersiniz, bir yeri kırılır, sıkıntı olur.

Selamlar...
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

Gassal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PS 150İ
    İlk ben yapmak istedim. Az daha koy cbf al

halo1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX636R
    hocam 30 yaşındaysanız 125 cc almayın bence. cbr 250 alın kafanız rahat binin. parçası ucuz bakımı ucuz. ninja 250r bakım fiyatı yetkili serviste cbr 600rr ile aynı fiyat nerdeyse

Motosikleti
    Mondial mash -Hero dash- Hero Thriller- Cbr 250
    Temizinden cbr 250 bulabilirsen 5-6 sene rahatlıkla kullanacağını düşünüyorum
    Arayıcı66 bunu beğendi.

Ekipmandan bahsetmemişsin umarım onlara karar vermişsindir.

Nasate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık Yok. Kim bilir nezaman...
    Maddiyat durumuna bağlı her şey. Saydıkların güzel makineler seni uzun süre götürür. Parça anlamında şuan bütün markalar pahalı. o yüzden düşüncek bir şey yok bunda. Daha ekipman alacaksın, kilit vs alcaksın ona göre duruma bak en çok hoşuna gideni al. Sonuçta araba değil ki kasa sağlamlığına bakasın. Kasa sensin bunda.
    Unutmadan ilk başlarda gaza gelip hız yapma, ve herzaman karşının hata yapacağını düşünerek sür
    "Çok Bilen Çok Yanılır"

Yürüdüğü yolda iz bırakmayan o yoldan geçmiş sayılmaz ...

Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eski bir CBR250 kullanıcısı olarak, CBR250 sizi alaşağı etmez. Ha siz kendiniz düşersiniz, orası ayrı ki bu risk bisiklet dahil her 2 tekerde mevcut. CBR250 fıtı fıtı gitmelik, yüksek süratleri çok sevmeyen, ama gaz açmak istediğinizde ınnnnhhh sesi çıkartmayan, yakıtı makul, parçası bol bulunan, kullanıcılarının bozulmaması ile övündüğü bir modeldir. Yani güzel seçim olur lakin ABS yok.

CBR125 kısa sürede sıkar, çünkü motorun tipi ve sürüş pozisyonu dolayısı ile gaz kolu çevirilince bişeyler yapsın istiyorsunuz ki o kilo ile 125 cc motorlar ile bu durum namümkün.

Kawasaki ilk motor olmamalı bence, hem agresif hem de parça fiyatlarımuadillerinden hayli yüksek. KTM hakeza parça fiyatları anlamında üzebilir. Hani düşersiniz, bir yeri kırılır, sıkıntı olur.

Selamlar...
    senin fikirlerine güveniyorum dostum söyledigin gibi piaysadakolay servis agı ve parcası bulunan markayı almak sıkıntı yasamamak açısından daha mantıklı düşünücegim bu tavsiyeni teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:26 ----------

Alıntı halo1925 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam 30 yaşındaysanız 125 cc almayın bence. cbr 250 alın kafanız rahat binin. parçası ucuz bakımı ucuz. ninja 250r bakım fiyatı yetkili serviste cbr 600rr ile aynı fiyat nerdeyse
    haklısın bu satten sonra 125 zor olur üstelik yokuşları olan biryerde oturuyorum istanbul sultanbeylide bir çok yer yokuş işimde yokuş 125 yarı yolda tıkanır kalır

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:30 ----------

Alıntı Birheves adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekipmandan bahsetmemişsin umarım onlara karar vermişsindir.
    tamda o konuya gelşicektim agzın bal yesin kaskım var sadece tam teşekküllü şekilde ne almalıyım markası felan ve hangisini daha sonra alsam daha az risk olur kafamda mont la eldiven var kaskım zaten var alt tarafıda 2 ay sonra alırım diye düşünüyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:32 ----------

Alıntı Nasate adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Maddiyat durumuna bağlı her şey. Saydıkların güzel makineler seni uzun süre götürür. Parça anlamında şuan bütün markalar pahalı. o yüzden düşüncek bir şey yok bunda. Daha ekipman alacaksın, kilit vs alcaksın ona göre duruma bak en çok hoşuna gideni al. Sonuçta araba değil ki kasa sağlamlığına bakasın. Kasa sensin bunda.
    Unutmadan ilk başlarda gaza gelip hız yapma, ve herzaman karşının hata yapacağını düşünerek sür
    abi kasa dedigin zaman ben b i türlü bu üçü arasında karar veremedim bende o konudan müzdaripim ama sagduyulu kardeşlerimin önerilerine bakarsak en ideali honda gibi geldi hem kolay servis agı hem ucuz parça hemde sanırım kaliteli makine ama içimde halen bi ninja 250r veya uçak gibi bi r125 var honda bana biraz ruhsuz geliyor repsol bi nebze renkleriyle biraz canlı ama ölü gibi motor cbr abi sanki bi dokunuş eksik onda böyle renk eksik hani vardırya yaz diyince insanın düşüncelerine gelen bi rengarenk canlı güzel bir görüntü işte o renk gerek hondaya

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:36 ----------

Abiler kardeşler bu konuya güzel bi yorum gelirse bence bu konu sabitlenir bile yeterince bilgi eklenirse bu yorumlara ben çok müzdarip oldum çok araştırdım parça parça herşey herşeyi bi araya toplayıp aslında buraya yazsak herkesin işine yarasa

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    265529586 kere sorulan klasik bir soru. Ben önce eğitim - eğitim - eğitim diyorum. Bunları tamamladığında bu soruları sormana gerek kalmayacak.

Motordan ne beklediğini yazarsan daha uygun bir seçim olabilir.Her günmü kullanacaksın,kıra bayıra gidecekmisin,artçı ile kullanma sıklığın ne olacak,motoru ne sıklıkla değiştirmeyi düşünüyorsun,beraber süreceğin arkadaş grubun varmı(motorların güç uyumu önemli),uzun km.li geziler düşünüyormusun, vs.. Amacına uygun olursa daha çok keyif alabilirsin kardeşim...

Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    265529586 kere sorulan klasik bir soru. Ben önce eğitim - eğitim - eğitim diyorum. Bunları tamamladığında bu soruları sormana gerek kalmayacak.
    yanlışın var ghüzel kardeşim ben bu üç motordan hangisi daha iyi ooo hangisi daha şekil diye sormadım ben abi hangisi çelik şase hangisinin torku daha yüksek yeni başlarken çift silindirmi iyi olur tek silindirmi 100 kilo adamı 125 lik kaldırırmı kaldırmazmı diye sordum görünüşüde zevk meselesi onuda yanında eşantiyon olarak sormak istedim fikirleriniz benim için önemli bu sorduklarım formlarda youtube kanallarında hiç bir yerde yok alıyo adam eline 125 lik 250 lik neyse üstünde sürerken sohbet ediyor bu bu konuya yazılacak honda cbr 125 250 nin yamahanın r25 r125 i kawanın ninja serisinin bilmem heronun susu hyosung un rc si gibi yeni başlıyacaklar için uygun sport motorsikletlerin teknik özellikleri kilosu motor hacmi çalışma prensibi işte 2 aşamalı motorda yag karteli olmadıgı için yag yakıtla karıstırılıp kullanılıyor o yüzden sizin için şu şu sorunlar ola bilir 4 aşamalı motor 2 aşamalıya göre daha çok yakar ama yag eksiltmez tek silindirin motor blokları düzgün rodajlanmazsa şu olur çift silindirde rodaj şukadar olmalıdır işte cbr ın repsolü daha kolay satılır kawanın ninjası zor satılır gibi gibi uzadıkca uzar benim aradıgım bilgiler bunlar yoksa sorumu okumamışsın dostum omu iyi bumu güzel diye sormuyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:52 ----------

Alıntı noz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motordan ne beklediğini yazarsan daha uygun bir seçim olabilir.Her günmü kullanacaksın,kıra bayıra gidecekmisin,artçı ile kullanma sıklığın ne olacak,motoru ne sıklıkla değiştirmeyi düşünüyorsun,beraber süreceğin arkadaş grubun varmı(motorların güç uyumu önemli),uzun km.li geziler düşünüyormusun, vs.. Amacına uygun olursa daha çok keyif alabilirsin kardeşim...
    çok dogru bi noktaya degindin kardeşim ben hergün kullanırım işe gidip gelirim opda günlük 70km yapar artçı ayda 1 gün olur yada olmaz kıra bayıra gitmem ama işte ne biliyim bisiklet yolu olan parkuru olan ormana kıra bayıra tabiki giderim yani kross yapmam ama bayıra çayıra giderim arkadaş gurubum yok kardeşim yalnızım uzun yollu geziler Allah izin verirse giderim gezmeye ama nereye giderim nasıl giderim şuan bilmiyorum motoru degiştirmeyi düşünmüyorum ama herşeyini ögrendigimde şekil olarak daha uygun olanı isterim

Eğitim ve emniyet ekipmanları sonrası ehliyet ve 250cc rahat seleli bir motor işini görecektir.Lastik ve frenleri iyi,varsa ABS li bir motor bakmanı öneririm.Motordan anlıyorsan ve vaktim bol diyorsan seveceğin bir tip motoru alabilirsin.Yok uğraşamam dersen japon bir markaya yönelebilirsin.Daha az başını ağrıtır....Tek veya çift silindir önemli değil.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Alıntı Arayıcı66 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yanlışın var ghüzel kardeşim ben bu üç motordan hangisi daha iyi ooo hangisi daha şekil diye sormadım ben abi hangisi çelik şase hangisinin torku daha yüksek yeni başlarken çift silindirmi iyi olur tek silindirmi 100 kilo adamı 125 lik kaldırırmı kaldırmazmı diye sordum görünüşüde zevk meselesi onuda yanında eşantiyon olarak sormak istedim fikirleriniz benim için önemli bu sorduklarım formlarda youtube kanallarında hiç bir yerde yok alıyo adam eline 125 lik 250 lik neyse üstünde sürerken sohbet ediyor bu bu konuya yazılacak honda cbr 125 250 nin yamahanın r25 r125 i kawanın ninja serisinin bilmem heronun susu hyosung un rc si gibi yeni başlıyacaklar için uygun sport motorsikletlerin teknik özellikleri kilosu motor hacmi çalışma prensibi işte 2 aşamalı motorda yag karteli olmadıgı için yag yakıtla karıstırılıp kullanılıyor o yüzden sizin için şu şu sorunlar ola bilir 4 aşamalı motor 2 aşamalıya göre daha çok yakar ama yag eksiltmez tek silindirin motor blokları düzgün rodajlanmazsa şu olur çift silindirde rodaj şukadar olmalıdır işte cbr ın repsolü daha kolay satılır kawanın ninjası zor satılır gibi gibi uzadıkca uzar benim aradıgım bilgiler bunlar yoksa sorumu okumamışsın dostum omu iyi bumu güzel diye sormuyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:52 ----------

çok dogru bi noktaya degindin kardeşim ben hergün kullanırım işe gidip gelirim opda günlük 70km yapar artçı ayda 1 gün olur yada olmaz kıra bayıra gitmem ama işte ne biliyim bisiklet yolu olan parkuru olan ormana kıra bayıra tabiki giderim yani kross yapmam ama bayıra çayıra giderim arkadaş gurubum yok kardeşim yalnızım uzun yollu geziler Allah izin verirse giderim gezmeye ama nereye giderim nasıl giderim şuan bilmiyorum motoru degiştirmeyi düşünmüyorum ama herşeyini ögrendigimde şekil olarak daha uygun olanı isterim
    Birader bu ne atar, bir şey demedik ki? sen kafanı bu detaylarla doldurmuşsun kafam bulaşık suyuna döndü kendin diyorsun. Motosiklet kullanmayı biliyor musun, bilmiyorsun. Öğrenmen gereken sadece bu. Forumda bir konu açayım herkes faydalansın gibi ulvi bir görev edinmene gerek yok. Foruma gelen sorusunu sorar bir iki gün gündemde kalır sonra konu forumun tozlu sayfalarının arasında kaybolur. Takip ediyorsan bunu anlamış olman lazım. Şu yazdığın paragrafı bir dönüp kendin okudun mu acaba? noktalama işaretleri kullanmamışsın bunu okuyan paragrafın yarısında kopar gider. Kime neyin faydasından söz ediyorsun?

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)