yürekçe adlı üyeden alıntı
Öncelikle merhaba ve hoşgeldiniz.
Marka model güç tork şasi vs kıyaslamalarından önce söyleyeceklerim aslında hem bildiklerinizin pekişmesi hem de aydınlatıcı ve daha da kafa bulandırıcı olacaktır sanırım ama doğru ne ise onu defalarca da olsa söylemek gerekir:
1- Tüm marka model teknik bilgilerine sahip olan biri bile, motor alacakken kafası sizinki gibi karışır. Neden mi? Teknik bilgi farklı, sürüş testi yapıp " işte tarzım bu " demek bambaşka bir şey.
O yüzden, ben bu tip arayıştaki dostlara, bol bol buluşmalara katılınmasını ve orada mümkün olduğunca farklı tarzların en azından selesine oturulmasını, bu da mümkün değilse, ilgi alanlarınızdaki satılık ilanlarındaki motor sahiplerini arayıp sürüş deneyimini tatmanızı tavsiye ederim. İtiraz eden çıkacaktır ama bu bence elzem. Çünkü, ülkemizde test imkanı pek yok.
2- Aslında alacağınız model kafanızda bellidir ama siz hatayı minimuma indirmek istiyorsunuz. Ne alırsanız alın, aklınız ötekinde kalacaktır. Çünkü sürüş deneyiminiz eksik.
3- ne kadar az silindir, o kadar az masraf ama tek silindir ani tork, çift silindir daha az titreşim. Lakin ben çift silindir severim. Ama crf250'ye de laf söyletmem ;) ama seçimleriniz arasında geneli tek silindir. O cc lerde de bu çok fark yaratmayacaktır.
4-çelik şase vs olayına takılmanız bence pek anlam içermiyor. Çünkü, ducati multistrada 1000+cc olmasına rağmen motor bloğu şase bağlantı aparatı olarak da kullanılıyor. Telelever BMW şaseler de keza aynı.. Zaten geneli kendini ispatlamış marka modellerden bahsediyoruz. Hem zaten kazaların geneli yan darbe ve yatmalardan kaynaklı. Siz, frenaj ve lastik kalitesine yöbelmelisiniz bu konuda.
Son olarak, ne almanız konusunda marka model belirtmicem. Hoşunuza gideni alın ama aldığınız makina temiz olsun.
Ss görünümlü motosiklet tarzım değil zaten ama, ne kadar araştırsanız da, 3 ay içinde yeni arkadaşlıklar, gruplar, "sbi yetmiyor " bahaneleriyle "tarz ve geride kalmama " egosu ( ss kullanıp da egosuz olanı görmedim. Zaten motosiklet ayrı bir ego tatmini olarak görülüyorken ss'ci kardeşlerimiz daha bir kalkış-ses-hız gösterişi peşinde olarak dikkat çekiyor )
Katılan olur, olmaz ama telefonda ancak bu kadar yazabiliyorum. Daha detaylı bilgi için özelden ulaşırsanız, yardımcı olmaya çalışırım.
Not: Bu yazdıklarım kişisel fikirlerimdir. Diğer yorumlar eksik ya da yanlış demek değil, aksine ek bilgi niteliğinde yazılmıştır.
Kazasız sürüşler dilerim..