Ehliyetiniz yeni ise, diğer detayları unutabilirsiniz. İlaveten tek girişlik vize ile multiple vize arasındaki fark şu ; Single vizelerde Schengen bölgesine 1 kez girme hakkınız var, ama bu demek olmuyor ki, Schengen bölgesindeyken bir başka Schengen ülkesine geçemeyeceksiniz. Schengen ülkesinden çıkarsanız, bir daha giremezsiniz, ama schengen 'de dolaşabilirsiniz. Diğer Multiple vize zaten , vize süresince istediğiniz kadar girip çıkabileceğiniz bir vize türü.
İtalya'nin kolay vize verdiği, diğerlerinin zor verdiği gibi söylemlerin %100 'ü şehir efsanesi, safsata, bütün vize aracılığı yapan tipler kendilerince yorum getiriyorlar, kulaktan kucağa uzadıkça uzuyor bu konu.
şahsım adına söyleyecek olursam ;
Yunanistan
İtalya
İspanya
İsveç
İsviçre
Almanya
Fransa
Bütün bu ülkelerin konsolosluklarından vize aldım, hiç birisinde bir diğerinden daha farklı bir uğraş, mücadele vb. zorluk gibi şeyler yaşamadım, vizeniz uygun ise, bütün ülkeler verir, değil ise zaten geri dönecek. Bu vize değerlendirmesi (Schengen bölgesi için) belirli kurallar çerçevesinde veriliyor ve bu kuralları da belirleyen ülkeler değil, Avrupa birliği zaten.
O yüzden lütfen bu tarz şehir efsanelerine kulak asıp kafanızı karıştırmayın.. Son olarak Schengen vizeniz olduğu sürece, hangi ülkeden girip, hangi ülkeden çıktığınızın da hiç bir önemi yoktur. Pek çok kişi, nereden vize aldıysan ilk önce oradan girmek zorundasın vs. der, ama aldırmayın öyle bir şey yok. Saçmalıktan ibarettir. Vize aracılık şirketleri de en çok hangi ülkede kalacaksanız o ülkenin vizesini almak zorundasınız diye diretmektedirler, tamamen iş yükünden kaçmaktan ibarettir, eğer en çok kalacak olduğum ülkeden almam gerekiyor ise, aracımla nasıl olur da ilk girişi farklı noktadan yaparım ? Hepsi birbirinden tezat konular. O yüzden bu tarz şeylere kafanızı yormayın.. Schengen Avrupa ülkelerini kapsayan bir vizedir, nereden aldığınızın nereden girdiğinizin bir önemi yoktur. Dipnot: Vizeyi aldığınız ülkeye girmeniz, sonraki vizeleriniz için olumlu referans olabilir, italya'dan vize alıp, bütün avrupayı gezip italya'ya gitmezseniz, İtalya bir sonraki vize müracatinizda size kil olabilir. Bütün konu budur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:36 ----------
O konuda ciddi bir tecrübem yok ama araştırlamarım dahilinde size bilgi aktarmaya çalışayım;
1- Öncelik ile Green Insurance ( Yeşil sigorta ) Avrupa karayollarında zorunlu trafik sigortasıdır. Bu ne demek oluyor ? Kaza yaptınız, haksızsınız, kartı tarafın hasarının karşılanması için yeşil sigortanız devreye girer.
2- Yurt dışı için geçerli kasko yaptırırsanız, poliçe kapsamındaki maddelere göre hizmet alırsınız.. Yurt dışı çekici hizmeti, onarım, vb.
Yurt dışında bir çok araçta kamera mevcut, ilk olarak polis bu görüntüleri baz alarak değerlendirme yapıyor, bir kazaya karıştığınızda polis ekiplerini çağırıyorsunuz kısaca. O yüzden ben her yurt dışına çıktığımda sürüş boyu otomatik calisan bir araç kamerası motosikletin veya arabamın içerisine dahil ediyorum.
Evet maalesef kimsenin anlayamadığı bir şekilde vize alırken otel beyan edilmesi isteniyor, halbuki aynı vize ile süresine bağlı olarak bir çok kez yurt dışına çıkabilirsiniz.. Bazı gümrüklerde sadece nereye gideceğinizi ve ne yapacağınızı espirili bir şekilde sorarlar hepsi bu.
Düşünsenize 1 yıllık vize veriyorlar sana, 3 günlük turun için konaklama bilgisi soruyorlar, yahu adam, 3 gün sonra geri döndüm ? E peki bundan sonraki seyahatlerimde kimse bana yer yurt rezervasyon sormuyor ? Ateistler bunu açıklasın lütfen.. Bu arada aynı şey seyahat sigortası icinde geçerli, ilk vize alırken, parasını verip yaptırıyorsunuz, ikinci veya sonraki seyahatlerde kimsenin sigorta felan sorduğu yok... (Tabi siz seyahat sigortanızı her daim yaptırın, maazallah 50 TL zaten)
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:46 ----------
Sizin düşünceleriniz ile hemfikiriz, fakat ortada bir yanlış anlaşılma ve yanlış bir işlem var, onu açıklığa kavuşturalım.
2015 Yılında 2 kez motosiklet ile.
2016 Yılında 2 kez motosiklet ile.
2017 Yılında 1 kez motosiklet ile 1 kez araba ile, yani son 3 yıl içerisinde 6 kez araç ile yurt dışına çıktım ve bu çıkışlarım için ne tesadüftür ki her seferinde vizem yoktu ve almak zorunda kaldım , Şanssızlık işte..
Vize başvurunuzda atıyorum; Ben Yunanistan'dan başlayarak 3-5 ülke gezeceğim, dediğinizde araç ruhsatınızın yanında seyahat sürenizi kapsayan yeşil sigortanız yok ise, öncelik ile pasaportunuzu kabul bile etmiyorlar, yeşil sigortanızı tamamlayın o şekilde evraklarınızı teslim edin şeklinde iade ediyorlar, bunu 1 kez Yunanistan'dan vize alırken yaşadım, diğer Vize başvurularımda ise, her seferinde yeşil sigortayı ekleyip teslim ettim. Siz ya seyahatiniz için uçak rezervasyonu paylaşmışsınız, ya da şans eseri evraklarınız yeşil sigortasız bir şekilde kabul görmüş ve vizeniz onaylanmış.. Ayrıca konsolosluk sizin Türkiye'de geçerli trafik sigortanızı ne yapacak ? O fazla bir belge olmuş
Ayrıca yeşil sigortayı evrak içerisine eklediğiniz de vize şansınız yükselir diye bir bilgi vermedim ben, orada da ufak bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım, lütfen bir kaç üstteki yazdıklarımı tekrar gözden geçirin.
Son olarak hemfikir olduğumuz bir diğer konu ; konsolosluğun yeşil sigorta sorguluyor olması, yahu sana ne be konsolos? Benim sigortam yoksa zaten gümrükten geçemeyeceğim ? Sen neden bunu sorgu eder durursun? Vize vermezsen param çöpe gidecek ? Bu nasıl sistem?..
Bu arada ben de şehir efsanelerinden nefret eden bir tipim.. Bir üst mesajımda yer almaktadır.