5 Bin TL Civarı başlangıç/hobi aracı
Reklamlar
-
Öncelikle hepinize selamlar, hayırlı ramazanlar 🙂
Yoğun bisiklet kullanıcısı olarak 2 hafta evvel bi kaza geçirdim ve haberlerde de kaza yapan insanları ailem dahil hepimiz görüyoruzdur.Aile ikna yöntemi verirseniz ve 4 bin 5 bin civarı bir bütçeye küçük çaplı bi motor önerirseniz çok sevinirim.Motor alırken ucuz olduğu için baya patlak verecektir eminim en önce nelere dikkat etmeliyim beni aydınlatır mısınız?
Reklamlar
-
Ybr cbf tarzı birşey alabilirsin, model önemli değil komple motoru 500-600e topluyorlar.
-
ikinci el olarak Honda cbf 150,Yeni başlayacaksan eğer yamaha crypton cg türü motorlara bakabilirsin mesela Kuba Çita 180 r gold 4343 Lira sıfırı balansör falan var titreşimi az rahatına düşkünsen eğer alabilirsin Geri karan paraya da ekipman kask eldiven gibi ekipmanlarını alırsın...
-
Ybr ve cbf modeller çok hoşuma gitti yarış motoru tipine yatkın sanki.Bir şeyi daha merak ediyorum bu motorlarda da ehliyet gerekiyor mu? Çok cahilce soru olacak mazur görün.
-
evet gerekir A2 Sınıfı ehliyet al almışken 250cc ye kadar sürer
-
Önce eğitim ve ehliyet almalısın. Bisiklet tecrübeni bir kenara koy, motosiklet kullanırken hiç bir işe yaramaz, sıfır tecrüben olduğunu varsay.
-
artemis99 adlı üyeden alıntı
Önce eğitim ve ehliyet almalısın. Bisiklet tecrübeni bir kenara koy, motosiklet kullanırken hiç bir işe yaramaz, sıfır tecrüben olduğunu varsay.
Aynen katılıyorum.Motosiklet bisikletten ağırdır hakimiyeti iyice sağlaman gerekir ve ekipmanlarını takmayı unutmamalısın.Gorexible
-
ferdi3700 adlı üyeden alıntı
600 cc ye kadar sürebiliyor A2
-
Egitime gerek yok. Kullandikca ogrenirsin. Benim E sinifi ehliyet var hic egitim almadim fakat simdi kamyon kullaniyorum.
-
ferdi3700 adlı üyeden alıntı
AbsentBlue adlı üyeden alıntı
600 cc ye kadar sürebiliyor A2
A2 ehliyette teorik olarak cc sınırı bulunmuyor, aşağıdaki koşullara uyan her motosikleti kullanabilirsiniz
"KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
Madde 75- (Değişik:RG-17/4/2015-29329) (11)
...
c) A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir."
Mevzuatın tamamını aşağıdan okuyabilirsiniz.
http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx...evzuatIliski=0
-
Saolun bende yeni bişey öğrendim sayenizde...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)