Selamlar herkese. Son zamanlarda aileme ve bana araç giderek lazım olmaya başladı, piyasayı incelediğimde tek kapı hb araçların uygun fiyatlara bulunduğunu gördüm.
Sizden ricam 15 bin civarlarındaki araçlar hakkında bilgi.
İyi forumlar.
Selamlar herkese. Son zamanlarda aileme ve bana araç giderek lazım olmaya başladı, piyasayı incelediğimde tek kapı hb araçların uygun fiyatlara bulunduğunu gördüm.
Sizden ricam 15 bin civarlarındaki araçlar hakkında bilgi.
İyi forumlar.
Mazda 323 f bg halk dilinde çöz kırpan araba, 89 - 94 üretim yılları 1.6 16valf motoru var tüplüsü yakıtı gayet iyi, hep spor görünümlü hemde içi çok geniş yol tutuşu falan çok iyi 3 ay önce ihtiyacımdan dolayı sattım ama pişmanım. konforu falanda yerinde, genel bakım parçaları rahat bulunabiliyor alt düzen motorda zamanla değişen parçalar, plastik aksamdaki parçaları bulmak biraz zor olabiliyor. Temizini bulursanız kolayına arıza yapmaz senelerce binebililirisniz. benim aracım çok düzgün değildi ona rağmen üzmedi beni, yanık contay la sürekli yağ ekleyerek 2 sene bindim:D gene banamısın demedi, kasası hafif 900 küsür kilo 90 beygirle o hafifle fırlayıp gidiyor. standart donanımları ayarlanabilir ve hidrolik direksiyon, elektrikli aynalar, merkezi kilit, 4 cam otomatik bunlar hepsinde standart bazılarında klima gibi ekstralarda var, kronik problemleri şöför tarafı camı makara bozuyor inip kalkarken takırtı yapar kapı içerden açarken takılır.
Civic eg 1.5 ex al ama apaçi işi olanlarından uzak dur. 13 - 16 arasından fazlasını alma. Günlük kullanımda çok rahat edersin. Nice 0 arabalardan iyi bir yol tutuşa sahiptir. Sıfır motor yaptırsan 4000 lirayı geçmez. Parçası ucuzdur. Topluluğu biraz apaçiye doğru dönmeye başlasada geniştir vs.
Fakir öğrencinin arabası olmaz toplu taşıma kullanır.
Fiat tipo ile uno.
2010'da İlk göz ağrımdı. Sonra sattığıma çok pişman olmuştum. (Linkteki araç benim değil. Benimkisi metalik gri idi. Fiyat ortalamsını görmen için örnek link atıyorum.)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...48696813/detay
Temizini bulabilirsen eğer; Renault twingo süper olur.
Palio van 1,3 multijet
Sayıyorum bir iki üç;Peugeot 106,Fiat tipo uno,Volkswagen Golf mk1 yada mk2,Mazda 323 en sonda dalga geçen olabilir ama Her delikanlının Klasik otomobili (Tofaş Kuş Serisi)
Oooo 106 Quick silver ilk arabam dı . İlk arabam diye mi bilmiyorum cook tatlı makinaydi ( buraya 1 adet mavi kalp geliyor )
Çok riskli bir seçim olacağa benziyor.
Alacağınız araç yaklaşık 20 yaşında olacak.
Eğer bir tanıdığınızdan almıyorsanız altından ne çıkacağı belli olmaz.
Baskı balata, elektrik aksamı, çürüyen kaportaya atılan rötuşlar, kısa bir süre sonra dağılacak rulmanlar,marş motoru revizyonu, sıkıntılı enjeksiyon sistemi, sıkıntılı soğutma sistemi vb.
Hepsi aynı anda çıkmayabilir. Ama peş peşe gelebilirler.
2004-2006 Suzuki Alto alabilirsiniz. Belki 2-3 bin lira fazla verirsiniz ama alabileceginiz diger eski araclara gore cok daha saglikli bir secim yapmis olursunuz.
siz öğrenci olarak ( durumu kısıtlı) ne üretiniz nereden para kazandınız da araba almaya niyetlendiniz, sonra benzin şu kadar olmuş bu kadar olmuş diye ağlanırsınız.
bunun benzin masrafı, senelik vergisi , sigortası, en az 2-3 defa bakım masrafı, 2 senede bir lastik değişim masrafı var . araba parasını geçtim bunları nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz.
Git o paraya adam gibi ileride yapmak istediğin işle alakalı eğitim al...
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)