Senin r25 gitmiyor?!(yardım)
Reklamlar
-
1 ay önce 2015 model 25.000kmde yamaha yzf r25 aldım dün usta bir abime götürdüğümde test sürüşü yaptık ve alt devirlerin de üst devirlerin de ölü olduğunu motorun gitmediğini söyledi sorunun ne olacağını sorduğumda motor açılmamış veya bujileri sıkıntılı olabilir hatta motorun şuan tek silindir çalışıyor bile olabilir dedi daha bakmadık finaller bitince birlikte açıp bakıcaz ama o zamana kadar içim rahat etmiyecek sorun neden dolayı olabilir sizce? 20bin bakkmında buji vb hepsi değişmiş motorun
Reklamlar
-
Boyle motor acilmamis vs gibi seylere kulak asmayin.
Oncelikle motorun diger kullanicilarindan hangi viteste kac devirde kac km hiz yapabildigini ogrenin.
Misal 3. Vites 7bin devir 67km/h gibi gibi..
Bunu kendi motosikletinizde deneyin ona gore bir sorun var mi yok mu anlarsiniz.
Ondan sonra sorun ararsiniz bence...
-
Abin daha önce sağlıklı r25 kullanmış mı?
600 cc performansı bekliyodur belki de
0-100 müsait bir yolda dene 7 küsür saniyede çıkması gerekiyor (göstergede)
-
En güzel kazığı dost atar dikkat et.
-
reverse adlı üyeden alıntı
Boyle motor acilmamis vs gibi seylere kulak asmayin.
Oncelikle motorun diger kullanicilarindan hangi viteste kac devirde kac km hiz yapabildigini ogrenin.
Misal 3. Vites 7bin devir 67km/h gibi gibi..
Bunu kendi motosikletinizde deneyin ona gore bir sorun var mi yok mu anlarsiniz.
Ondan sonra sorun ararsiniz bence...
Yanlış bilgi olmuş. Belirli bir vites ve devirde aynı model iki motor aynı hızda gider. Performans farkı böyle ölçülemez.
-
simurgg adlı üyeden alıntı
Yanlış bilgi olmuş. Belirli bir vites ve devirde aynı model iki motor aynı hızda gider. Performans farkı böyle ölçülemez.
Mantikli dusununce haklisiniz sanirim. Bir sekilde kiyaslama yapilmasi icin dusunmustum ama sanziman oranlari ve disliler vs ayni oldugu surece ayni hizi yapacaklardir dogru.
O zaman baska r25 kullanicisi bir arkadasla denenebilir belki.
Arkadaslarin da dedigi gibi motor ustasinin beklentisi farkli olabilir.
-
Usta bir abin, silindirin çalışıp çalışmadığını anlayamayacak kadar beceriksiz mi?
Dostum motorun soğukken bloktan çıkan egzoz borularına dokun. Soğuk olması gerek ikiside. marşa bas ve hemen ikisini elinle tut. Aynı anda ısınması gerekiyor. Eğer birisi aynı anda ısınmıyorsa, ısı farkı oluşuyorsa, bir silindirin iyi durumda değildir. Ama ben sanmıyorum, bu basit yoldan silindirin çalışıp çalışmadığını gösterir. Daha profesyonel bir şey istersen, buji sökülüp oraya özel bi alet sokularak kompresörü ölçebilirsin.
-
Tek silindir çalışsa sesinden bile belli olur o kadar bozuk olmasına imkan yok
-
Motorun tek silindir çalışıp çalışamadığını anlamayan adam, motorun nasıl gitmesi gerektiğini de anlayamaz. Motor açılarak bu motor neden gitmiyor sorusunun cevabı alınabilir mi?
Usta abine dikkat et, hem usta hem de abin değil gibi görünüyor buradan
-
benim 4000km deki tvs apacheme yetkili servisin ustası didiki senin apache gitmiyor diğerleri gibi eee dedim bujileri değişelim eee debriyaj balatasını değişelim ee arka dişliyi değişelim yoh a.... güvenme pek ustalara saniyeyle deneme yap demiş biri ne güzel
-
O adam usta değil kulak asma söylediklerine.
-
Bayılıyorum bu "motor açılmamış muhabbetine". Bu motorun ikinci eli alınmaz diyoruz ama dinletemiyoruz. Sen motorcu abiyi falan bırak, ilk önce güzel bir yetkili servise git de motoru baştan aşağı incelesinler. Belki masraf çıkar ama kafan rahat olur.
Ayrıca belki de motorda her şey normaldir.
-
Konuyu açan yakın bi dostum. Motor grubundaki birinin sözüyle morali bozulmuş. Kafasındaki soruları hallettik.
-
Muhtemelen motorun hiçbir şeyi yoktur. Sakın o usta abiye güvenip de motoru söktürüp açtırma.
-
Sağır...
Topal...
Ciğersiz...
Bu kelimeler geçiyorsa,o ustanın yanından arkana bile bakmadan,ayakların makatına değecek şekilde koşarak uzaklaş....
Teknik bu şekilde olacak
https://www.youtube.com/watch?v=1Kx75wpC5ME
-
Başka bir ustaya gidebilirsin. Ustanın dediği ufak bir şey değil sonuçta ben olsam bir kaç yere daha gösteririm.
-
thedarkfire adlı üyeden alıntı
Başka bir ustaya gidebilirsin. Ustanın dediği ufak bir şey değil sonuçta ben olsam bir kaç yere daha gösteririm.
bunu söyleyen usta değilmiş yalnız bi motorcu demiş ben öyle anladım senir r25 gitmiyor demiş arkadaşta kafaya takmış herhalde ki bunu diyen çoğu ustada para koparmak için diyor
Sevmek için yaşlanmayı,frene basmak için yolun bitmesini bekleme..
-
ozan1991 adlı üyeden alıntı
bunu söyleyen usta değilmiş yalnız bi motorcu demiş ben öyle anladım senir r25 gitmiyor demiş arkadaşta kafaya takmış herhalde ki bunu diyen çoğu ustada para koparmak için diyor
Usta bi abim demiş ya çok motor kullandığı için öyle demiş yada usta gerçekten :D
Ya silindirin biri çalışmasa zaten motorun torkundan belli olmaz mı?
Bu nasıl 250 cc dersin yani.
Üst devirleri ölü demiş ama şimdi r25 14 bin devir çeviriyor, belkide usta olarak nitelediğin kişinin r25 in 14 bin devir çevirdiğinden habersizdir.
Bakımları düzenli yapılmış ve iyi kullanılmış bir motorda böyle bir durumun yaşanması bence zor.
-
thedarkfire adlı üyeden alıntı
Usta bi abim demiş ya çok motor kullandığı için öyle demiş yada usta gerçekten :D
Ya silindirin biri çalışmasa zaten motorun torkundan belli olmaz mı?
Bu nasıl 250 cc dersin yani.
Üst devirleri ölü demiş ama şimdi r25 14 bin devir çeviriyor, belkide usta olarak nitelediğin kişinin r25 in 14 bin devir çevirdiğinden habersizdir.
Bakımları düzenli yapılmış ve iyi kullanılmış bir motorda böyle bir durumun yaşanması bence zor.
bide şöyle anlar başka bir r25 kullanan arkadaşı varsa 5dk değişip öyle sürerler kendiside benim ki gitmiyormuş derse o zaman var bişey denilebilir benim önceki motor neredeyse 0 adam 300tl lik masraf çıkardı senin ki gitmiyor diyip usta söylediği hiçbir şeyi yaptırmamıştım iyikide öyle yapmışım başka servise gittim daha yeni motor dişlimi değişir bu kmde dedi adam bana
Sevmek için yaşlanmayı,frene basmak için yolun bitmesini bekleme..
-
Bu gün iyi gazladım normalde 217 yi rahat gören motosiklet 202 ye çıktı geri düştü.
Sebepleri
Kamera göğüs aparatında olduğundan yatamadım. (nakedda bu önemli)
Karşıdan orta derece rüzgar esiyordu
Vitesleri doldurarak hızlanmadım
Benim sebeplerim bunlar ama bi ustaya anlatsam 10tane cebimden para çıkarmamı gerektircek sebep sıralar.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)