Merhaba arkadaşlar
Yeni motosiklet alıcam fiyatlar malüm uzmanlar seçimden sonra düşecek diyor sizin görüşleriniz nedir şimdi almalımıyım yoksa seçimimi beklemeliyim ??
Merhaba arkadaşlar
Yeni motosiklet alıcam fiyatlar malüm uzmanlar seçimden sonra düşecek diyor sizin görüşleriniz nedir şimdi almalımıyım yoksa seçimimi beklemeliyim ??
düşüceğinin garantisimi var 1 düşerse 2 çıkar öyle gider
alın buraya yazıyorum aksi çıkarsa bu yazdığımı alıntılayıp suratıma tükürün
1- seçim öncesi sonrası doların düşmesi vs.hiç farketmez,türkiyede motosiklet ,araba,beyaz eşya vs farketmez,bir mala zam geldimi o iş bitmiştir,bir daha fiyatının dolar düştü diye ucuzlaması söz konusu değildir vede mümkün değildir,,ben ömrüm boyunca böyle bişeyi hiç görmedim vede bundan sonrada göremeyeceğime yemin bile ederim
2- haa ne olur dolar düşerse zam yapılan motosikletin fiyatını indirmezler ama uzun bir müddet zam yapmazlar,aynı fiyattan satmaya devam ederler,yani şuanki durum gibi her ay motorlara zam gelmez
3- bu yazdığımın aksi çıkması söz konusu bile olamaz,bugüne kadar hiç olmadıda
4- motor alacaksan beklentiye girme,hayal kırıklığı yaşarsın,git motorunu biran önce al
Uzmanlar diye bahsettiğin canlı türü tam olarak ne oluyor?Bakın ben uzman değilim ama size kesin ve net olarak söyleyebilirim seçimden sonra en iyi ihtimalle motosiklet fiyatları aynı olacak diyorum.Büyük ihtimalle de şimdikinden pahalı olacak diyorum.Almaya niyetiniz varsa şimdi alın.Türkiye tarihi boyunca şimdiye kadar hiç bir şeyin fiyatının düştüğü görülmemiştir.O "Uzmanların" annelerine buradan selamlarımı ve sevgilerimi yolluyorum.
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.
Uzman dediklerim borsacılar falan bürokratların açıklamaları fln
Vallaha ben hayatım boyunca türkiyede bişey ucuzladıgını gormedim ama umut fakirin ekmegi bekle istersen 30bin liralık motoru secımden sonra 40bin liraya pazarlık yapmaya calısırken bulmazsın kendını ınsallah
hayır düşşede motorun fiyatmı ucuzluyor bunun örneği varmı merak ediyorum cidden mesela cbf 7000 di dolar düştü fiyatı 6000 oldu koştuk aldık filan dediğiniz bir örnek varmı denk gelmediğim için soruyorum yada parça fiyatları ucuzluyormu düşünce,servis bakım fiyatları düşermi,benzin dolar düşşede artıyor onu hiç sormıycam zaten bize motor alırken artısı ne onu çözemiyorum kawasakimi alıcaksınız dolar üzerinden satış yapıyorlar sanırım
duser tabi bekle
"Johns Hopkins Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan, gelişmekte olan ülkeler para birimi uzmanı Prof. Dr. Steve Hanke, Türkiye’de resmi olarak en son yüzde 15.85 olan yıllık enflasyonun gerçekte yüzde 80 olduğunu öne sürdü"
Olay sadece dolar'in TL karsiligi degil.
Motosiklet fiyatlari dolar olarak ta artacak. Cunku alim gucunde ciddi dusus var.
Boyle olunca zannediyoruz ki satmak icin fiyat kirmak zorunda kalacaklar. Bilakis, ayakta kalmak icin daha az sattiklari urunden elde ettikleri kari arttirmak zorunda kalacaklar.
Onun icin genelde ayni motosiklet Amerika'da Turkiye'den cok daha ucuz, vergiler haric. Cunku ayni motosiklet burada yok satiyor. Cok satinca birim motosikletten elde ettikleri kari dusurerek surumden kazanabiliyorlar. Ayni sekilde Canon'un Japonya'da urettigi DSLR fotograf makinasi Amerika'da Japonya'dan daha ucuz.
Zaten olmaya basladi, ama yakin gelecekte iyi marka ve modelleri satan bir cok galeri ayakta kalamayip kapanacak. Yuksek fiyatla parasi olan kesime satarak ayakta kalan az sayida galeri kalacak. Cunku o piyasa dar ve cok sayida galeriyi kaldirmaz.
Bu arada uzman Yigit Bulut olmasin?
"PARA ARZI FAZLA ARTTI
Steve Hanke, 24 Haziran'da Forbes Dergisi'nde kaleme aldığı makalede de yıllık mayıs enflasyonunun gerçekte yüzde 10.85 değil, onun 3.6 katı yani yüzde 39.2 olduğunu savunmuştu.
Hanke, makalesinde “para miktarı teorisi” yaklaşımıyla yola çıktığını vurgulamıştı. Yaklaşıma göre, piyasadaki para arzı artırılırsa kısa vadede üretim düzeyi artıyor ancak uzun vadede potansiyel düzeyine iniyor. Böylece fiyat düzeyindeki artışla kalınıyor. Steve Hanke, makalesinde Türkiye'nin 10 yıllık para arzı verileri denkleme uygulandığında Türkiye'nin para arzı için altın büyüme oranının yüzde 13 olduğunu belirterek, “2014'ten bu yana, geniş para arzı, yıllık ortalama yüzde 16 hızında büyüyor. 2016'dan bu yana oran daha da artarak yüzde 18'e yükseldi” yorumunu yapmıştı"
dayı mode on
sıfır km. alamayınca ölüyor musunuz? ananızdan sıfır km. motor ile mi doğdunuz?
dayı mode off
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)