200cc'den 700cc'ye geçmek?
Reklamlar
-
Ben 5000km 5 ay tecrübeden sonra mt07abs ye geçtim. 6 ay 5600kmdir mt07 kullanıyorum. 29 yaşında 1 çocuk sahibi sorumluluklarını bilen biriyim, 18 yaşımdan bu yana işim gereği her gün arabayla trafikteyim.
Tehlikeli işlere kalkışmayacak ve absli modelini alacaksanız tavsiye ederim.Birde en önemli tavsiyem 1-2-3. vites gaz açışlarda dikkat edin.
Edit : Yaşın 18miş önceki yorumlarımı unut, alma kardeşim. Kendini düşünmüyorsan aileni düşün. 18 yaşında tecrübesi az, kanı hızlı akan adamı ya öldürür ya sakat bırakır Allah göstermesin.
Şu an piyasası absli temiz motosikletler 27-28 den 35 e kadar gidiyor. Abssizler 24 den felan başlıyor ama bu motora abssiz binilmez.
Reklamlar
-
Bencede daha çok erken geçen gün bi tadına baktım bilmiyorum bana mı geldi baya agrasif atik bişi. Abssizse trafiğe çıkmaya cesaret edemem tekere kalkıyo motor ya 😂 gençsin benim gibi 😂 şekil olsun derdindeyiz biraz bence cbr 250 al rahatına bak ilerde tecrübe ile 600 rr geçersin şu an benim planlanımda bu
-
mt07abs düşünüyorum zaten abssiz hayatta almam :D ve abi yaşımı dert etmeyin lütfen artık mt07 abs veya duke 390 dominar 400 bunlar yan düşüncelerim öncelik mt 07 yaşı bi kenara bırakın artık bilgi istiyorum ben tecrübelerinizi anlatmanızı istiyorum yaşımı sorgulamanızı değil eleştiri yapabilirsiniz ama bu konuyu çok uzattınız
-
Konunun uzamasını istemiyosan alır binersin kardeş. Tecrübe arıyosan yaz YouTube a "mt07 crash" milyon tane video çıkar. Yaşa takılmıcaz, tecrübeye takılmıcaz, ehliyete takılmıcaz ee al bin o zaman ☺️
-
ehliyete takılmayın demedim ki tecrübeyede takılmayın demedim tavsiye istiyorum dedim yaşa takılmadan ben sizin tecrübelerinizi anlatmanızı istiyorum aranızdan 200cc den 250cc den 600 700 cc ye geçenlerin nasıl bir güçle karşılaştığını öğrenmek istiyorum
-
Boldpilot adlı üyeden alıntı
Konunun uzamasını istemiyosan alır binersin kardeş. Tecrübe arıyosan yaz YouTube a "mt07 crash" milyon tane video çıkar. Yaşa takılmıcaz, tecrübeye takılmıcaz, ehliyete takılmıcaz ee al bin o zaman ☺️
Katılıyorum. Ceza önemli değil diyorsun da yediğin ceza puanı ile bir daha ehliyet alamama gibi bir durum dahi varken sadece işin maddi boyutuna bakmak ne kadar doğru.
Anlamadıysan bi açıklayım. Mt07 ABS aldın bindin. Polis yakaladı ceza yazdı ve ceza puanı düştü.
Bu bi kaç kez tekrarladı. Sonuçta 0 puan düştün. Ehliyet gitti. Geri geldi ehliyet yine ceza yedin yedin yedin. Ehliyet gitti ve bir daha gelmedi.
Bilgin olsun. Dersenki bu olur mu? Bizim ilçedeki polislere denk gelirsen seni not ederler beyinlerine ve sonuçta ehliyetsiz kalırsın. Senin yaşadığın yerede böyle bir memur gelmez sanma. Adam işini vatanını seviyordur yapar.
Ehliyet konusunu ve yaşını belirtmeden önce al sürersin demiştim ya onu da unut bence.
-
patpop adlı üyeden alıntı
Katılıyorum. Ceza önemli değil diyorsun da yediğin ceza puanı ile bir daha ehliyet alamama gibi bir durum dahi varken sadece işin maddi boyutuna bakmak ne kadar doğru.
Anlamadıysan bi açıklayım. Mt07 ABS aldın bindin. Polis yakaladı ceza yazdı ve ceza puanı düştü.
Bu bi kaç kez tekrarladı. Sonuçta 0 puan düştün. Ehliyet gitti. Geri geldi ehliyet yine ceza yedin yedin yedin. Ehliyet gitti ve bir daha gelmedi.
Bilgin olsun. Dersenki bu olur mu? Bizim ilçedeki polislere denk gelirsen seni not ederler beyinlerine ve sonuçta ehliyetsiz kalırsın. Senin yaşadığın yerede böyle bir memur gelmez sanma. Adam işini vatanını seviyordur yapar.
Haklısın ama böyle birşeyle karşılacağımı düşünmüyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:23 ----------
patpop adlı üyeden alıntı
Ehliyet konusunu ve yaşını belirtmeden önce al sürersin demiştim ya onu da unut bence.
böyle yorumlar atın canımı yiyin düşünmeme sebep oldun şuan da tekrardan..
-
Buyur biz birşey demiyoruz zamanında rahmetli barkın abi söylemiş 😂😂 alıcam diyorsanda bi motoru iyice test et trafiğe çıkabilicekmisin dene bi yani 👍
https://youtu.be/TOYGEN_lAYY
-
ResulÖzyaman adlı üyeden alıntı
Buyur biz birşey demiyoruz zamanında rahmetli barkın abi söylemiş alıcam diyorsanda bi motoru iyice test et trafiğe çıkabilicekmisin dene bi yani
https://youtu.be/TOYGEN_lAYY
HAHAHHAHA zaten sanırım vazgeçtim ya cbr500r düşünüyorum şuan da bilemiyorum bakıyorum her tarz motora r25 te olabilir dediğiniz gibi ehliyet olayı sorun olacağını hala düşünmüyorum ama ölürüm ben mt 07 de ya
-
Gitb10-15gunluk bi egitim al. 1000 lik kullan. Bu ne yha biri derki yok kafana gecer yok oyle olur byle olur.
Cc yukseltmek nedr yhaw.
-
Arkadaşlar eğitimlerde de size dünyanın sırrını vermiyorlar, en nihayetinde işin özeti nasıl daha güvenli sürüp trafikte nasıl hayatta kalırsınız. Kaldı ki o aldığın eğitimi sürüşüne adapte edemezsen ya da belirli aralıklarla tekrarlamazsan da çok faydalanamıyorsun. Yani "1 kere X Akademi'den paket program aldım, 1 gün teorik, 1 gün kapalı alan, 1 gün de yol eğitimi aldım ben artık iyi sürücüyüm" diye bir dünya yok. Konuyu açan kardeşimi tanımıyorum belki çok çok iyi bir sürücüdür ama ben de 18 yaşında oldum. Kimse bana 18 yaşında birinin Mt07 gibi adı çıkmış bir aletle sakinliğini, soğukkanlılığını koruyabileceğini anlatmasın.
-
zeusezer adlı üyeden alıntı
HAHAHHAHA zaten sanırım vazgeçtim ya cbr500r düşünüyorum şuan da bilemiyorum bakıyorum her tarz motora r25 te olabilir dediğiniz gibi ehliyet olayı sorun olacağını hala düşünmüyorum ama ölürüm ben mt 07 de ya
R25 senin bütün isteklerini karşılayacaktır ideal motor cbr250 ve R25 farklarını araştır ikisinden birini al r25 çok yakar ama sesin umrunda olucağını sanmıyorum 😂
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar eğitimlerde de size dünyanın sırrını vermiyorlar, en nihayetinde işin özeti nasıl daha güvenli sürüp trafikte nasıl hayatta kalırsınız. Kaldı ki o aldığın eğitimi sürüşüne adapte edemezsen ya da belirli aralıklarla tekrarlamazsan da çok faydalanamıyorsun. Yani "1 kere X Akademi'den paket program aldım, 1 gün teorik, 1 gün kapalı alan, 1 gün de yol eğitimi aldım ben artık iyi sürücüyüm" diye bir dünya yok. Konuyu açan kardeşimi tanımıyorum belki çok çok iyi bir sürücüdür ama ben de 18 yaşında oldum. Kimse bana 18 yaşında birinin Mt07 gibi adı çıkmış bir aletle sakinliğini, soğukkanlılığını koruyabileceğini anlatmasın.
Haklısın ama gerçekten bir r25 e 20 bin tl vermek varken 25 bine mt 07 almak çok çok daha mantıklı geliyor nedense belki bu mantıkla hayatımı riske atıyorum belki ama dediğiniz gibi ne kadar soğuk kanlı sakin kalacağım meçhul daha genciz kanımız kaynıyor herşeye sadece aldığıma pişman olmayacağım bir motor almak istiyorum 1 kere alayım 5 yıl dursun kafasındayım şuan kullandığım motor naked ama naked mi racing mi alsam ona da karar veremedim bazı arkadaşlar yanlış anladı biraz beni direk üstüme çullandılar :D ben sizden sadece tavsiye istemiştim mt 07 ye geçsem nasıl olur ya da neye geçmeliyim tarzında aklımın bir kısmında ukte kalan hala bir mt 07 var ama bilmiyorum açıkçası 10 saat sakin kalsam 11. saatte yine bir agresiflik yapabilirim motor güçlü dayanamam yenik düşerim belki tutkuya ölür giderim bunları da düşünüyorum ama bilmiyorum çok kararsızım dediğim gibi bugün cbr 500r baktım r25 baktım z300 mt 25 baktım aklımın bi köşesine r25 girdi ama racing tecrübem yok naked tecrübem oldu hep 12 yaşından beri kullanıyorum motor ama kendi motorumda yaptığım km yi söyledim size sürmesine sürerim ama gaza gelme konusunu bilmiyorum hala düşünüyorum gelir miyim gelmez miyim
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:39 ----------
R25 senin bütün isteklerini karşılayacaktır ideal motor cbr250 ve R25 farklarını araştır ikisinden birini al r25 çok yakar ama sesin umrunda olucağını sanmıyorum
bende esenlerliyim bu arada neresindensin esenlerin?
-
5 yildir ehliyetim var 17 imde a2 aldım eski seri diyelim hepsini kullanıyorum bu kanunla o kadar araba tecrubem var ama motorda trafik okumak farkli motosikletle 2 ayda 8 k km yaptim gene küçük cc almak istiyorum cesaretin varsa vardir elbette kimse yok demez ehliyet faktörü var r25 e gec derim sonra mt ye cik bende alicaktim kolay bi makine değil unutma
-
Haklısın ama gerçekten bir r25 e 20 bin tl vermek varken 25 bine mt 07 almak çok çok daha mantıklı geliyor nedense belki bu mantıkla hayatımı riske atıyorum belki ama dediğiniz gibi ne kadar soğuk kanlı sakin kalacağım meçhul daha genciz kanımız kaynıyor herşeye sadece aldığıma pişman olmayacağım bir motor almak istiyorum 1 kere alayım 5 yıl dursun kafasındayım şuan kullandığım motor naked ama naked mi racing mi alsam ona da karar veremedim bazı arkadaşlar yanlış anladı biraz beni direk üstüme çullandılar :D ben sizden sadece tavsiye istemiştim mt 07 ye geçsem nasıl olur ya da neye geçmeliyim tarzında aklımın bir kısmında ukte kalan hala bir mt 07 var ama bilmiyorum açıkçası 10 saat sakin kalsam 11. saatte yine bir agresiflik yapabilirim motor güçlü dayanamam yenik düşerim belki tutkuya ölür giderim bunları da düşünüyorum ama bilmiyorum çok kararsızım dediğim gibi bugün cbr 500r baktım r25 baktım z300 mt 25 baktım aklımın bi köşesine r25 girdi ama racing tecrübem yok naked tecrübem oldu hep 12 yaşından beri kullanıyorum motor ama kendi motorumda yaptığım km yi söyledim size sürmesine sürerim ama gaza gelme konusunu bilmiyorum hala düşünüyorum gelir miyim gelmez miyim
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:39 ----------
Karabayır tarafındayım 😂 Siz
-
Sevgili kardeşim seni çok iyi anlıyorum ama motora ekonomi ya da yatırım aracı olarak bakma keyif aracı olarak bak. En az 5 sene o motoru sürmek istediğini söylemişsin, kaza bela başına geldikten sonra hiçbirinin kıymeti yok. Bak ben 38 yaşındayım, 250'lik sürüyorum ben bile gaza gelebiliyorum. Geçen hafta kendi apaçiliğimden sol tarafıma uçtum, 1 haftadır sol omuz ve ön kol iptal. Düşün bak 1 hafta boyunca gömleğimi, tshirtümü eşim giydirdi, çünkü kendi kendime giyemiyordum. Ben senin 5 sene değil en az 50 sene sağ salim, sağlıklı bir şekilde motor sürmeni diliyorum.
-
Karabayır tarafındayım �� Siz
birlik mah baya yakınız :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:50 ----------
tommygun adlı üyeden alıntı
Sevgili kardeşim seni çok iyi anlıyorum ama motora ekonomi ya da yatırım aracı olarak bakma keyif aracı olarak bak. En az 5 sene o motoru sürmek istediğini söylemişsin, kaza bela başına geldikten sonra hiçbirinin kıymeti yok. Bak ben 38 yaşındayım, 250'lik sürüyorum ben bile gaza gelebiliyorum. Geçen hafta kendi apaçiliğimden sol tarafıma uçtum, 1 haftadır sol omuz ve ön kol iptal. Düşün bak 1 hafta boyunca gömleğimi, tshirtümü eşim giydirdi, çünkü kendi kendime giyemiyordum. Ben senin 5 sene değil en az 50 sene sağ salim, sağlıklı bir şekilde motor sürmeni diliyorum.
dediğim gibi çok kararsızım bilmiyorum ama bu işin sonu mt 07 olacak gibi zaten motoru altıma aldığım gibi top speed görmeyeceğim şuan ki motorumda bile 3 hafta 1 ay motoru redline a bile sokmadım alıştıktan sonra başladı az buz apaçilikler nereye girip nereye girmeyeceğimi falan da biliyorum profesyonel bir sürücü değil ama orta sınıf olduğumu düşünüyorum ya r25 ya da mt 07 olacak kararımı verdim gibi
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:53 ----------
burda ki bazı arkadaşlar direk hater olarak yaklaşmasalar derdimi gece anlatacaktım zaten sizin gelmeniz iyi oldu @tommygun
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:55 ----------
TATLIHIZ adlı üyeden alıntı
5 yildir ehliyetim var 17 imde a2 aldım eski seri diyelim hepsini kullanıyorum bu kanunla o kadar araba tecrubem var ama motorda trafik okumak farkli motosikletle 2 ayda 8 k km yaptim gene küçük cc almak istiyorum cesaretin varsa vardir elbette kimse yok demez ehliyet faktörü var r25 e gec derim sonra mt ye cik bende alicaktim kolay bi makine değil unutma
ehliyet faktörü olmasa zaten direk alacağım mt 07 ama ehliyetten de biraz korkum var şimdi uzun yola çıktık polis amcalar çevirdi desek ne olucak kaldık yolda :D[COLOR="Silver"]
-
İlk sayfayı can sıkıntısından okudum ama ikinci sayfaya sabrım dayanmadı. Parasal sıkıntıdan korkmuyormuş. Sen o ehliyet ile yaralanmalı yada ölümlü kaxaya karışır ve sağ kurtulursan. Hastane çıkışı sana taktıkları kan torbalarını geriye şırınga ile çekerek değil, pompa basarak alırlar. La havle... Bide bizimkiler sıkılmadan, sinirlenmesem, tane tane anlatmışlar. Daha otomobil ehliyeti yeni alacak yaşta gelmiş ilk 3 viteste tekere gelen motoru kontrol edecekmiş. Neyse ben uçmakdereye gidiyorum. Sende mt-07 sarı olanlarından al. Zaten Kaza yapıp satacaksın, bari ölü fiyatına kapatayım.
-
Angrypower adlı üyeden alıntı
İlk sayfayı can sıkıntısından okudum ama ikinci sayfaya sabrım dayanmadı. Parasal sıkıntıdan korkmuyormuş. Sen o ehliyet ile yaralanmalı yada ölümlü kaxaya karışır ve sağ kurtulursan. Hastane çıkışı sana taktıkları kan torbalarını geriye şırınga ile çekerek değil, pompa basarak alırlar. La havle... Bide bizimkiler sıkılmadan, sinirlenmesem, tane tane anlatmışlar. Daha otomobil ehliyeti yeni alacak yaşta gelmiş ilk 3 viteste tekere gelen motoru kontrol edecekmiş. Neyse ben uçmakdereye gidiyorum. Sende mt-07 sarı olanlarından al. Zaten Kaza yapıp satacaksın, bari ölü fiyatına kapatayım.
keşke 2. sayfayı okusaydın :D bir kaç abimizin yazısından sonra ehliyet konusundan korktum zaten motoru kontrol edebiliceğimi düşünüyorum evet youtubede izlediğiniz herifler gibi her saniye başı yanlamaya çalışmayacağım tek tekere alıp millete hava atmayacağım yapacağım şey motoru sürmek ara sıra gazlamak 2dk da sen de bizi apaçi yaptın ben de biliyorum o motoru aldığımda sorumluluklarımı motorun neler yapıp yapmayacağını tekrar yazıyorum BEN SİZDEN TAVSİYE ALMAYA GELDİM BİLGİLİ ABİLERİMİZ YAZSIN ETSİN DİYE Bu motoru kullanan abilerimiz nasıl bir motor anlatsın diye ama siz olayı çok uç noktalara çektiniz yukarıda yazdığım gibi zaten o motoru almak aklımda var bu benim sorumluluğum sizden fikir almak istiyorum r25 de var aklımda dominar 400te ama fiyat açısından baktığımda çok saçma geliyor tamam mt 07 de 1 2 3 koyuyosun tek teker ama öyle bir insan değilim belki o motora geçince öyle bir insan olacağım belli olmaz büyük konuşmamak lazım ama lütfen yani konunun başlığı 200cc den 700cc ye geçmek yanında da soru işareti var nasıl olur ne olur ne biter motor nasıl gibisinden alıp götürürsün o soru işaretini cevaplamak isteyen abilerim zaten cevapladı senin gibi insanlarda anca boş boğaz yapıyor bana bunu burda düzgün bir dille anlatsan belki anlayacağım? haterlığa gerek yok
-
Angrypower adlı üyeden alıntı
sonunda beklediğim yorum geldi,
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)