Bence o gri gördüğünüz şey motosikletin içindeki bir parçanın görünümü.Bununda görülmesi yağ eksikliğindendir bence.
Aklıma ilk gelen cvp, motor çalışınca yağın dolaşımı sonucu gösterge camının önünden geçişini izliyorsunuz.
Zaten gösterge camının üst ve alt kısımlarına yakın yerlerde hiza çizgileri mevcut. Fotoda da gözüküyor. İki çizginin ortasına kadar yağ doldurulması gerektiğini düşünüyorum. Hatta motorunuzun alacağı yağ hacmi kitapçığınızda yazıyor olmalı. Yağı boşaltıp bu hacim bilgisine göre yağ koyabilirsiniz. Hem de yağ değişmiş olur.
Bu arada malum gri parçanın amacı; arkası karanlık olduğu için metal gri parlak plakanın önünde yağın daha rahat gözlemlenmesini sağlamak.
Respect
Garip olan bir durum yok..
Esas mesele sistemin nasil çaliştiği konusunda bilgi sahibi olunmamaktan kaynaklaniyor.
Mekanik sistemi kenara birakalim(şimdi uzun uzun teknik kisimlari anlatmadan,avam lisanıyla anlatiyorum)
Elimizdeki malzemeler.
-Leğen
-3litre su
-Spiral hortum(Pompa vazifesi icin)
-Pet bardak içi sünger geçirilmiş(Yag filtresi gorevi goren)
-Şeffaf cam kapak(Seviye cami isine yarayan)
-Muhtelif plastik kap,kacak(Legenin icine koymaya,motor aksami vazifesi için)
Şimdi spiral hortumdan agzimizla hava emerek,legendeki suyu çekiyoruz ilk akan suyla pet bardagi dolduruyoruz,ardindan legen icerisindeki diger malzemelere su basiyoruz..sonra legenin kenarindaki şeffaf camdan son duruma bakiyoruz.
Sanirim durum anlaşildi ..
Ulen bu şekilde daha zor oldu..
Neyse diyeceğim bunlar,hadi ben iftar sofrasina geçtim..
Hörmetle...
Abi direk motorun yağlama mekanizmasını anlatsan daha anlaşılır olurdu. Mühendis olmama rağmen okurken benim bile kafam karıştı.
Ben açıklayayım;
Normalde yağ kartelin içinde ve yarıya kadar dolu olur. Camdan bakınca da camın yarısına kadar dolu olan yağı görürüz. Motoru çalıştırıp gaz verine yağ pompası alttan yağı çektiği için gözüken yağ seviyesi düşer. Fakat sizde yağ seviyesi olması gerekenin çok altında ve camdan gözükemeyecek kadar düşük seviyede. Motoru çalıştırınca pompa dipdeki yağı hareket ettiriyor ve camın önünden geçişi gözüküyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)