Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yamaha dt 125r yardim...

REKLAM ALANI

S.a oncelikle hayirli aksamlar tum herkese, bende yamaha dt 125r var. Elektriksel bir problem yuzende calistiramiyorum yardimci olursanin minnettar olurum..

Motosikletteki sorunlar sunlar..
    1,ayak marsina bastigimda bujiye elektrik geliyor, atesleme yapiyor ama hemen ard arda bastigimda ise kesinlikle atesleme olmuyor..
    Elden mars ile calistirdigimda ise cok ama cok zayif bir elektrik arki atiyor ama sonrasinda hic ark olusmyor sorun ne olabilir..
    Beyin denildi degistirdim sorun yine ayni
    Sargi denildi onuda degistirdim sorun devam ediyor...
    ilginize simdiden tesekkur ederim...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Denediğiniz beyin ve sargıyı sağlam olarak kabul edersek önce sigorta tablasının bağlantı yerlerini temizleyin veya soketleri yenileyin, marş düğmesini temizleyin ve cımbızla kısa devre yaparak marş yapın.Tesisatta temassızlık için kontrol yapın veya oksitli yerleri soketleri kontrol edip temizleyin.Bujiyi ateşleyen bobine gelen kabloları genelde 2 tanedir soketleri temizleyin kontrol edin.Ateşleme bobinininden çıkan bujiye giden kablonun bobine bağlanan yerini ve buji piposuna bağlanan kısmı ucunu ayırıp söküp uçlarını 1 cm kesip tekrar vidalayın.Buji başlığını kullanmadan ateşlemeyi kontrol edin böyle çakma ark varsa yeni başlık takın.Buji başlığının yeni nesillerinde parazit gidersin diye karbon filtre oluyor bu bazen iş yapmayabilir.En önce yeni bir bujiylede deneyin bunları.2 zamanlılarda yavaş kullanımdan veya soğuk havalarda bujinin içinde yağ oluyor yanmıyor ve buji tam ateşleme yapmıyor fakat çıkarıp bakınca buji ateşliyor ark yapıyor görünür.

Eyvallah ustacim

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)