Hata yapıp kasksiz bir evrak vermeye gitmiştim sağ gözüme stres topu büyüklüğünde bir böcek çarptı ama nasıl yanıyor ,10 dakika suya tuttum yine de dayak yemiş gibi morluk kalmıştı birsure
Hata yapıp kasksiz bir evrak vermeye gitmiştim sağ gözüme stres topu büyüklüğünde bir böcek çarptı ama nasıl yanıyor ,10 dakika suya tuttum yine de dayak yemiş gibi morluk kalmıştı birsure
Geçen yaz gözüme kimliğini belirleyemediğim bir arkadaş çarptı.
En az 15 dakika yol kenarında kıvrandım acıdan. Bak hatırladım şu an inceden bi sızı girdi gözüme.
Suratın açık vizörle gidildiğinde leş gibi olmasına ne demeli? Bir kilo kir akar şehir içinde ortalama mesafede bir yol kat ettikten sonra
Yıl 2007 falan olması lazım, 600F'imle Bsğdat caddesinde dolaşıyorum hızım yaklaşık 40-50 civarıdır vizör açık, sağ gözüme bir şey geldi, önce toz zannettim. Sonra sulandı falan, eve gittim, toz arıyorum aynada bakıyorum hiçbirşey yok, ama canım açıyor. Doğru gittim göz hastanesine, adam direk bakar bakmaz gördü bir cisim var dedi, benim gözün beyaz kısmına saplanmış, nokta kadar bir metal parçası! Hemen çıkardı, damla vs verdi geçti Allah çok şükür, o gün bugündür çok dikkat ederim vizöor olayına... Çok sıcaksa bile alttan bir-iki parmak açarım o kadar.
"Strive for perfection in everything we do. Take the best that exists and make it better. When it does not exist, design it. Accept nothing nearly right or good enough."
Henry Royce
böcek, küçük uçan canlılar...ve en son polenler
buruna polen giriyor. hadi bakalım başlasın hapşırık yarışması.
dur kalk haricinde vizörü açamaz oldum.
ikinci vitesle beraber, el, otomatik olarak vizörü indiriyor.
olsun kaskın hava geçiren yerleri ile idare edecez artık
30km üzerine çıkınca direkt kapatıyorum. Böcek olmasa rüzgar rahatsız ediyor.
instagram.com/gerivites
youtube.com/user/nimbus8222
Aslında işin doğrusu mevsim ne olursa olsun açıkta hiç bir yer kalmamalı.Kollar açıkta kalsa güneş yanığı ve susuzluk baş gösteriyor.Susuzluk da baş ağrısı ve dikkat dağınıklığı yaratıyor.Benim de boynumdan arı sokmuş gözüme yabancı cisim batmıştı.Ne yazık ki insan bunları tecrübe etmeden anlayamıyor.Burada okuyup da başına bu tür şeyler gelmemiş birisi buradan okuduklarından hareketle önlem alsa da bir süre sonra unutup gevşetecektir.Kendisi acı ile tecrübe edince koruma işini sıkı sıkıya uygulayacaktır.Ben mesela boynuma buff takmayı bırakalı çok oldu.Yine sokacak bir arı o zaman tekrar takarım Ama vizör açık kesinlikle gitmiyorum.Göz çok fena oluyor.Alttan biraz açık da gitmiyorum çünkü oradan da toz toprak giriyor ve nasıl oluyorsa mutlaka gözü buluyor.Sadece kırmızı ışıkta durduğumda vizörü açıyorum ve hareket eder etmez kapatıyorum.
Jet,çene açılır,fullface kasklar için bu gözlük,bende bu ürünü almayı düşünüyorum.bir nebze şehir içinde idare edebilir.
Altta,üstte,yanda ve burunluk çevresinde,rüzgar önleyici ped'leri var.
kışın kapalı vizör iyi de yazın o rüzgarı seviyorum arkadaş , sırf o yüzden güneş gözlüğü takıyorum artı kast altına boğazımı kapatacak şekilde bandana .
tespit doğru memleketimin börtü böceği ve hayvanatı ( özellikle trafik ışıklarında bekleyen köpekler) bile motorculara gıcık.
Tamam ozaman
Göze yaklaştır sokacak hizaya getir. Ama lense bakma başka yere bak. Cort diye sokarsın Sağ üste doğru bak mesela. Sonra bastırınca yavaşça "pıçıpıçı" diye bi ses gelcek. Gözle lensin arasındaki havanın boşalmasından dolayı, o ses geldikten sonra kapa gözünü, kapalı halde sağa sola yukarı aşağı bak. Aç sonra.. Tataaa dünya artım yamuk değil
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)