Hangısını almalıyım motorum mt125 kıtapcıktakı yuksek sevıye yaglar debrıyaj kacırmaya sebep olur desede motoruma en ıyısını koymaj istiyorum acıkcası.
Elf moto4 bulamadım buralarda castrolun yetkılı bayıısı var hep taze mal var
Hangısını almalıyım motorum mt125 kıtapcıktakı yuksek sevıye yaglar debrıyaj kacırmaya sebep olur desede motoruma en ıyısını koymaj istiyorum acıkcası.
Elf moto4 bulamadım buralarda castrolun yetkılı bayıısı var hep taze mal var
Gerekli Kuvvet Damarlarındaki ASİL KANDA MEVCUTTUR!
M.Kemal ATATÜRK
kitapçıkda hangi yağı kullanmanıda yazmıyor mu ? 10-40 ile 10-50 nin farkı 50 numaranın daha yüksek viskoziteli bir yağ olmasıdır ama bu senin motorun için daha iyimidir biz nereden bilelim
En iyi yağ yoktur, motor için en uygun yağ vardır... O da kitapçıkta yazar.
Yurdum insanının yüksek viskoziteli yağ fetişini çözebilmiş değilim. Az kaldı 10W50'yle iftar açacak insanlar...
Çoğu motor markalarını kullandım, aynı motor da
15w50
10w50
10w40
5w40
Hepsi tam sentetik Mutol putoline ipone castrol yağ markaları.
Aralarında bir fark göremedim.Fabrika kitapçığı 5W40 tam sentetik öneriyor onu kullanıyorum son bakımlarda.
Kardeşim şöyle anlatayim;
Piyasadaki elf haricindeki tum yağlari kullandim.crypton motoruma en uyumlu yağ elf´te karar kildim,13 kutu bitirdim 3K da yağ degişimi yaparim,ilk koydugum an ile değisim vaktine kadar vites geçişlerim,yuksek devirlerde titreşim,supap sesi,ve ilk caliştirmada zorluk kesinlikle olmadi.
40.000km dir kullaniyorum.
Lafına uydum aldım abı bakalım hayırlısı
https://i.hizliresim.com/8z0aEr.png
Hayirli olsun,arkadaşimin birisi 10w40 olanı 2 senedir inazumada kullaniyor digeri cbr250´de çok memnunlar.en son 8li koli aldik depoda uyuyorlar.
İddialıyım,Başka bir yağ asla kullanmam.
Yari sentetik aldin değil mi?
Kutunun arkasinda etiket uzerinde sayfa var sıyır ve teknik spekleri oku.
Resimleri ekledim,Yağ,MA2 standartını tam veriyor(burası önemli)
Yüksek viskosite yağ demiş bir arkadaş, 125 cc tek silindir bir motorun trafikte sıkışık ilerlemede veya normal gidişte göreceği ısıyla 4 silindir 600 900 1200 vs cc lik motorun göreceği aynı değildir.Bu yüzden farklı kalınlıkta yağlar türemiştir motor dizaynı ve aksamıyla ilgili.Ayrıca castrol power 1 racing 10w 50 yağ tam sentetiktir.Mt 125 de kullanacak arkadaşım castrolün 10w 40 yağı tam sentetik yağ değildir yani siz 10w40 kullanacaksınız.10w 50 power 1 racing tam sentetik yüksek seviye yağ sınıfına girer, genel olarak çoğu motor klavuzunda standart bilgi verilir motoru yıkarken uzaktan su tutun gibi.Tam sentetik fazla yüzeye tutunup yağ film tabakası yapacağı için balatada kaçırma yapabileceği söylenmiş olabilir fakat o yüksek seviye yağ nedir katkılı katkısız ivme arttırıcı vs. gibi yağmıdır nedir onun adını koymalı.Bu zamana kadar muhtelif motorlarda tam sentetikte kullandım mineralli normal yağda kullandım debriyajda kaçırma vs olmadı.
Peki bu Elf 10w40,kullanma kılavuzunda sadece 10w30 jaso mb önerilen honda scooter modellerine uygun mudur?
İlber klişesi olacak ama çok cahiliz yahu. Motor yağı nasıl alınır:
1. Önce kitapçıkta yazan viskozite.
2. Sonra motosiklete uygun yağ tipi. (ful sentetik, yarı sentetik, sentetik olmayan)
3. Marka seçimi.
Tersten başlanmaz. Hele hele bir markanın bir viskozitesinin sentetiği yok diye farklı viskozite hiç kullanılmaz. O durum markanın problemi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)