Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

50cc Motosiklet Modelleri

REKLAM ALANI

Merhaba,

Uzun süredir araştırıyorum. 50cc motorsiklet almak istiyorum ancak piyasada çok model var. Sizce aşağıda hangi modeller iyidir?

Benim iyi diye düşündüklerim;
    Kuba Trendy
    Motoran Allegro
    Peugeot Kisbee

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Dominar 400
    Pejo'nun kronik sorunları var bunlar;
    Debriyaj balatasının öğürmesi ve motoru titretmesi
    Karbüratör sorunu (bazen gaz yemiyor vs. vs.)
    Marş sorunu (basmıyor hiç yada dişlisi sıyırıyor)
    7500km lik deneyimim bunlar. Diğerleriyle alakalı da çok sorunlar duydum ve hepsi birbirine benzer.

Genel olarak bence 50 liklerin hepsi aynı hemen hemen hepsi çinde üretiliyor ve malzeme kaliteleri olsun sorun çıkarmaları olsun sıkıntılı motorlar.Ama gözüme çarpan tek bi model var oda 125 lik scooter gibi duran ve duyduğuma göre en sorunsuzuymuş rmg b08 diye bi modeli var websitesinde olmayıp bayide olan ona bir göz at derim

Birkaç gün önce arkadaşa arora vesta 50 aldık.İlk başta ne çirkin motor bu eski mt125 e benziyor falan dedim.Motoru arkadaşın eve götürürken denedik.Tek kişi düzlükte net 100km hız yaptı inanamadık.Birde yokuşta deneyelim dedik.150lik mondialin 2ci viteste zar zor çıktığı yeri öksürmeden tıksırmadan çıktı.2 kişi çok rahat biniliyor ve ön ayak koyma yeride gayet geniş.Denemiş biri olarak söyleyebilirim ki direk alabileceğin bi motor.Zaten 50 cc olduğunu da düşünmüyorum en kötü ihtimalle 100lük altyapıya sahip motor.Ama ruhsatta 50cc bi problem yok o konuda.
    levend84 ve YERUÇAĞI bunu beğendiler.

Motosikleti
    ......
    Alıntı ayz0707 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birkaç gün önce arkadaşa arora vesta 50 aldık.İlk başta ne çirkin motor bu eski mt125 e benziyor falan dedim.Motoru arkadaşın eve götürürken denedik.Tek kişi düzlükte net 100km hız yaptı inanamadık.Birde yokuşta deneyelim dedik.150lik mondialin 2ci viteste zar zor çıktığı yeri öksürmeden tıksırmadan çıktı.2 kişi çok rahat biniliyor ve ön ayak koyma yeride gayet geniş.Denemiş biri olarak söyleyebilirim ki direk alabileceğin bi motor.Zaten 50 cc olduğunu da düşünmüyorum en kötü ihtimalle 100lük altyapıya sahip motor.Ama ruhsatta 50cc bi problem yok o konuda.
    Vesta 50cc'modelini bende inceledim,motor aksamı sanki 125-150cc arası bir yapıdaydı,debriyaj(varyatör)dış bloğu ve kapak genişliği,mekanik kısımları,yağ kapasitesi..

Resmen ben 150cc'yim diyor.

Doğru tahmin etmişim(tıkla)

Motosikleti
    Rmg 50cc,150 MR Vulture
    Rmg b08 yani eski adıyla rmz 100-7 kullanıcıyım, rmg eski ramzey modelini 50cc olarak piyasaya sürmüş ama bulmakta zorlanabilirsiniz el altından satışta resmi sitesinde bile yok modellerde veya karaborsa bulabilirsiniz. 4000 tl ye aldım ben şuan 200km, sahibindende 4900-5000tl yazıyorlar fiyatına.
    100cc lik motora sahip ve diğer 50cc motorlardan boyut olarak büyük hatta şehiriçinde gezerken polisi bile evraklarla zor ikna attim 50cc olduğuna. Van ipekyolu-erciş arası saatte 80 km hızla gidip geliyorum daha fazla zorlamadım ama rahat 100 göreceğinden eminim.

Merhaba bende bir aydir 50 cc arastiriyordum en son motoran allegro 50 aldim. Iki gun oluyor iki gundur kullaniyorum. Sorulariniz olursa yanitlayabilirim.

Çok teşekkürler yanıtlar için.

Vesta 50 modeli maalesef hiçbir yerde yok. İnceleme videolarına da denk gelmedim. Etrafımdaki bayilere bir sorarım.

Rmg b08i bende duydum. Bugün bayiye gittiğimde eğer varsa büyük ihtimal onu alırım.

Motosikleti
    Arora Vesta 50
    Arora Vesta 50cc aldım şimdilik memnunum 95 kiloyum tek başıma düz yolda 80 i gördüm çokta zorlamak istemiyorum rodaja az bi süre kaldı 350km kullandım

Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    Bu yazdıklarınızın hepsi kısa süre sonra parçalana parçanalana kendini imha etmeye başlar gibi geliyo. Bas parayı today50 al ( honda bana para vercek yakında övmelere doyamadım motoru ama çok güzel )

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)