MOTOR YAĞI NEDEN ÇABUK BİTER ?
MOTOR YAĞI NEDEN ÇABUK BİTER ?
1-Kronik yağ yakma durumu vardır
2-Contadan keçeden yağ kaçırıyordur
Yağ yakıyordur veya bir yerden sızdırıyor olabilir.
7 yaşında motor 30binde,km doğrumu?
Belliki Süzme bir apaçiden almıssın..
Motoru kamikaze gibi kullanmış..
125lik motora 250-500cc gibi davranan,tekerinden,kesicisine,yiğdirmasindan...dü şük viteste canini almaktan..
cbr 125 ve 250alirken kirk takla atip ince elemeden almayin..sadece bir dost tavsiyesi..
Motor bloğunun üstünde görünen bir yağ kaçağı var mı
vites pedalının dibindeki keçe mi conta mı ne ona bir bak, benim motor oradan oluk gibi eksiltiyordu ve onu değiştirdikten sonra birde yeni silindir piston taktık ve yağ eksilmesi yok oldu benim motorda. şu anda 2000 km mesafede 100ml civarı eksiliyor oda artık yağ son kilometrelere doğru su gibi olmaya başlayınca eksiliyor.
hani silindir piston ve keçe değişiminden önce 1000 kilometrede 1,3 litre yağ eksiltiyordu performanslı kullanımda ve en hafif kullanımda bile 500 ml küsür eksiltiyordu işte.
işe git-gel mesafem 34 kilometreydi ve aylık 900 kilometre civarı yapıyor yani her ay 1 litre yağ ve 2 ayda bir 2 litre yağ alıyordum. iki ayda bir 2 litre alıyorum çünkü değişim için ve normal 1 litre ise ay içerisinde eksileni tamamlamak için oluyordu.
neler çektim ben ah neler. dur sana yağların resmini atayım, kadraja bu kadarını sığdırabildim
Fatih kardeş,sağdan en baştaki ürünü kullanma debriyaj kaçirmasina neden oluyor.
evet, shel helix h7 mazotlu araçlar için bu arada ama ben bunu kullandıktan sonra fark ettim :D
uyarın için teşekkür ederim, sonradan öğrenmiştim evet. şimdi sadece motul 5100 yada 7100 kullanıyorum. bu eski resim, o zamanlar motor 46 bin kilometrelerdeydi şimdi ise 67 bin kilometrede.
ama nasıl anladın onu?
motorun yağı teorik olarak bitmemesi gerek. yağ kendini yakıt zannedip silindirde yanmaya başlayınca yağ bitmeye başlar. İşin aslı yağ çabuk veya geç bitmez, sen onu zaman sonra değiştirirsin. Yağ çabuk veya geç bir şekilde bitiyosa teorideki işleyişe göre birşeyler ters gidiyor demektir.
motorun yağ yakıyorsa,
motorun yağ kaçırıyosa,
birisi gelip yağını çalıyorsa yağ biter.
Çğnkü motorunun markası honda modeli cbr1000rr'dır.Ve 2011 modeldir 🤦
Dipgaz yaparsan da yağ yakar.
Günaydın arkadaşlar,yeni konu açmak istemedim,
Gelelim mevzuya,
Viskozitesi
Tam Sentetik/yari sentetik/mineralini ayırmadan,
Genel anlamda,
Yağ değişimi sonrasi,ilk 300-400km araliğinda,yağın ideal performansini vermemesi.
Daha türkçesi,
Ağalar,paşalar,yeni yağ konuldugu zaman bir muddet motosikletin iyi uzamamasi..
Var midir bu durumu farkeden?
Tekerinize daş değmeye..
BU MEMLEKETTE milletin küçük cc cbr dan çektiği nedir arkadaş
millete patlak motorları satıyorlar
geçen birisi istanbuldan alıp sakarya ya gelememiş cbr 250 yatak sarmış yolda 5500 tl masraf büyük ihtimal öyle satıldı yoksa 150 km yol da hiçbir motora birşey olmaz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)