Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Zincir yaglama

REKLAM ALANI

Motosikleti her yikadiginizda zinciri yagliyormusunuz?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Yan Yan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-25
    Bugün yıkadım motoru.Yağlıcam.
    Eğer yeteri kadar yağlıysa yağlama.Zincirden çatır çatır ses geliyorsa yağlarsın.

Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    levend84 ve san bunu beğendiler.

Motosikleti
    ......
    Dostum,arkadaşımız demekki yağlamayı seviyor..

İşin tuhaf tarafı,açtığı konularda insanlar yorum yapmış ve hiç birisine dönüş yapmamış...
    pea bunu beğendi.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ciddi ciddi amacı bende merak ettim.
    Forumda flood cezası var mı
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

Aradıgım cevabi bulamamam

Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Alıntı Uumtx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aradıgım cevabi bulamamam
    O zaman aradığınız cevabı vereyim de bir daha sormayın:

Yıkamadan, yağmurdan sonra zincir yağlamıyoruz, hiç gerek yok. Paslanırsa paslansın.

ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    bence hiç yağlanmamalı zincir

Motosikleti
    ......
    Yağlasan'da 15-20bin km gidecek,yağlamasan'da....

Kendini yorduğuna değmez...

Bunlar hep,kapitalızmin ayak oyunları...

Motosikleti
    Mondial Mc Roadracer 125 ve R6
    Ya ben 1000 km de bir temizleyip yağlıyorum. Örneğin 5000 olduğunda temizledim yağladım tekrar 5500 de sadece yağladım.
    Yani 1000 de bir temizleyip yağlıyorum 500 km de bir de sadece yağlıyorum.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağlasan'da 15-20bin km gidecek,yağlamasan'da....

Kendini yorduğuna değmez...

Bunlar hep,kapitalızmin ayak oyunları...
    Ciddi mi cevap verdin, yoksa şaka mı yaptın.

Ciddiysen yanlış biliyorsun, yok eğer şaka yapıyorsan seni ciddiye alıp bu bilgiyi kendine referans alacak olanların günahına giriyorsun
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Motosikleti
    ......
    Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ciddi mi cevap verdin, yoksa şaka mı yaptın.

Ciddiysen yanlış biliyorsun, yok eğer şaka yapıyorsan seni ciddiye alıp bu bilgiyi kendine referans alacak olanların günahına giriyorsun
    Maliyet açısından Ciddiyim,teknik açıdan tabiki espri yapıyorum...

Maliyet:(Küçük cc)40-50tl zincir için 5-6 kutu şu efsane Markanın sıvı gres ürünü kullananlar var,ve neredeyse 2 zincir fiyatına denk geliyor.benzer bir örnek Calgon ve Rezistans olayında'da mevcuttur.

Teknik:Tabiki zinciri yağlamak sadece dayanım için değil,hareket halinde tehlike arz etmemesi için yağlanır.

Allah ömür verdikçe daha çok zinciri yağlasam mı?yoksa yağlamasam mı? konuları açılır.

Müsterih olunuz...

Not:Üst post içeriğindeki yorumları es geçip benim yorumumu almanız gayet mantıklı olmuş.

Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer GT+ GT Plus
    konu açarken biraz araştırmak şart,neyse ben yine de yazayım, ben her yıkamada yağlamıyorum, yağlamak için 400km dolmasını bekliyorum, yağmur sonrası zincir mi yağlanır! aşırı bir çamur yağmur durumu yaşanmadıktan sonra şehir içinde 50-60 km yağmurda kalmışsın zincir yağını hiç etkilemez. zaten yağ sus tutmaz, suyla akıp gitmez.

zincir periyodik km'ye göre yağlanır, genelde 400 km ortalama ile yağlarsanız zincirinizin ömrü uzar, ayrıca sadece zinciri yağlamıyorsunuz, zincire bağlı olan dişlileri de yağlıyorsunuz onların ömrüne de katkıda bulunuyorsunuz, zinciri yağlamayı unuttunuz mesela 800 km kullandınız hiç önemi yok yeter ki periyodik yağlamaya devam edin. Zinciri yağlarken de güzelce temizleyin en iyi ve uygun fiyatlı temizleyici gaz yağı, uygun bir fırça ve birkaç parça bez yeter, balata spreyini asla o-ringli zincirlerde kullanmamak gerekir, benimki gibi o-ringsizlerde ise rahatlıkla kullanabilirsiniz.

zincir yağlarken en büyük sıkıntı yalnız yağlamaktır, yalnızsanız ve orta sehpa ya da arka maşadan motoru kaldıracak yardımcı bir sehpanız yoksa zincirin ter yönündeki maşanın altına bir yükselti yapacak tahta bir takoz gibi yardımcı bir şey koyarak kendi başınıza rahatlıkla yapabilirsiniz, basit bir aparat uydurarak da kalıcı çözüm haline getirebilirsiniz.
    ozan1991 bunu beğendi.

ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    Alıntı Metela adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konu açarken biraz araştırmak şart,neyse ben yine de yazayım, ben her yıkamada yağlamıyorum, yağlamak için 400km dolmasını bekliyorum, yağmur sonrası zincir mi yağlanır! aşırı bir çamur yağmur durumu yaşanmadıktan sonra şehir içinde 50-60 km yağmurda kalmışsın zincir yağını hiç etkilemez. zaten yağ sus tutmaz, suyla akıp gitmez.

zincir periyodik km'ye göre yağlanır, genelde 400 km ortalama ile yağlarsanız zincirinizin ömrü uzar, ayrıca sadece zinciri yağlamıyorsunuz, zincire bağlı olan dişlileri de yağlıyorsunuz onların ömrüne de katkıda bulunuyorsunuz, zinciri yağlamayı unuttunuz mesela 800 km kullandınız hiç önemi yok yeter ki periyodik yağlamaya devam edin. Zinciri yağlarken de güzelce temizleyin en iyi ve uygun fiyatlı temizleyici gaz yağı, uygun bir fırça ve birkaç parça bez yeter, balata spreyini asla o-ringli zincirlerde kullanmamak gerekir, benimki gibi o-ringsizlerde ise rahatlıkla kullanabilirsiniz.

zincir yağlarken en büyük sıkıntı yalnız yağlamaktır, yalnızsanız ve orta sehpa ya da arka maşadan motoru kaldıracak yardımcı bir sehpanız yoksa zincirin ter yönündeki maşanın altına bir yükselti yapacak tahta bir takoz gibi yardımcı bir şey koyarak kendi başınıza rahatlıkla yapabilirsiniz, basit bir aparat uydurarak da kalıcı çözüm haline getirebilirsiniz.
    https://urun.n11.com/diger/wurth-500...E&gclsrc=aw.ds

hocam bu spreyle zincir temizleyemezmiyim?

Motosikleti
    VFR 800
    Hava ve yol koşullarına bağlı olarak etkilendiği için kişiden kişiye değişecektir ama ben genelde kuru asfalt sürüşü yapıyorum. Özellikle yağmurda sürmek gibi bir zorunluluğum olmadığı için, yıkamada yağ çözücü de kullanmadığım için 700-800 km'de yağlıyorum sanırım. Uzun yolda bu ara daha da artıyor. Sürekli yüksek devirde virajlı yollarda veya çok yüksek süratlerde seyrettiğimde oldukça erken yağlıyorum. Zaten jant da batıyor

Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer GT+ GT Plus
    Alıntı ozan1991 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://urun.n11.com/diger/wurth-500...E&gclsrc=aw.ds

hocam bu spreyle zincir temizleyemezmiyim?
    zincirde oring varsa tenizlemeyin, yoksa temizleyebilirsiniz, sebebi de o-ringlerin bu spreyle elastik özelliğini zamanla kaybetmesi, çok acil bir durum için kullanabilirsiniz ama sürekli kullanmak zarar verecek yani zincirinizin ömrünü kısaltacaktır. en iyisi dediğim gibi gaz yağı, zincirler için özel temizleme spreyleri var ama bana göre gereksiz yere pahalı.

mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Parmağını zincire sür, parmak zincirin üstünde takılmadan kayıp gidiyorsa zincir yeterince yağlıdır.
    bursalıali bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R

geçen hafta temizleyip yağlamıştım, hiç binmediğim halde bu gün yine temizleyip yağladım. Zincir fetişi var.
    halo1925 bunu beğendi.

Motosikleti
    MSX 125 - MT 07 ABS
    Alıntı Boldpilot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://i.resimyukle.xyz/QdT57T.jpg

geçen hafta temizleyip yağlamıştım, hiç binmediğim halde bu gün yine temizleyip yağladım. Zincir fetişi var.
    Ön dişlinin üzerini kapatan plastik parçayı söktünüz mü? ben zincir temizlerken hiç sökmedim o parçayı. Yanlış mı yapıyorum acaba?
    “Falsehood flies, and truth comes limping after it" J.S.
    "A lie can travel half way around the world while the truth is putting on its shoes" M.T.

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Birde benim zincirle arka jantın resmini çekip göndersem... Ah bir göndersemmmm...

Gözünüz gönlünüz açılır, o janttan kendini yağlar zincir dersiniz. CBF150, jantlar orjinal renginde, arka jant mat siyah
    pea bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)