Korsan motosiklet taşımacılığına Ceza..
Reklamlar
-
İstanbul'da denetim yapan trafik polisleri korsan taşımacılık yapan bir motosiklet sürücüsüne ceza kesti. Telefondan indirilen uygulamayla çalışan motosikletçiler yoğun trafikte tercih ediliyor. Ancak yasal değil, kesilen ceza miktarı ise 2. el bir motosiklet fiyatı kadar.
Ntv
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Reklamlar
-
muhahahaha. korsan motor hizmeti de mi başladı be!
öte yandan, neden ceza kesiliyor ben bunu anlamış değilim. ne güzel uygulama işte yahu! ekonomik ve trafik sorununu rahatlatan..
daha da teşvik edilmesi gerekirken...
-
uygulamanın adı scotty trafik beklemeden bir yere yetişmek isteyenler için ideal aslında
-
2.el motosiklet fiyatında ceza kesiliyormuş. Makas atarsanız veya polisten kaçarsanız daha ucuz yersiniz. En kötü motoru bırakıp kaçın
Bahsedilen uygulama ise. Kullandım, gayette iyidi memnundum.
-
abi saçmalığa bakar mısın? ben motorumla istediğim kişiyi taşırım ve buna kimse karışamaz, ister para alırım ister para almam.
neyse zaten biz biliyoruz ki amaç halkı soyup soğana çevirmek. halkın kaliteli bir hayat sürmesi hükumetin ve kurumların umurunda değil.
-
fatih.met adlı üyeden alıntı
abi saçmalığa bakar mısın? ben motorumla istediğim kişiyi taşırım ve buna kimse karışamaz, ister para alırım ister para almam.
neyse zaten biz biliyoruz ki amaç halkı soyup soğana çevirmek. halkın kaliteli bir hayat sürmesi hükumetin ve kurumların umurunda değil.
Umrunda olmaktan öte, düzen hakimlerinin aleyhine
-
İyide hem istediği yere gitmek isteyene faydası var hem de motosiklet sahibine gelir getiriyor. Bunda kötü bir durum yok ki?
Bence yasal olması lazım.
-
fatih.met adlı üyeden alıntı
İşin içine para girince öyle olmuyor işte. Mesela, malum, zina suç olmaktan çıkarıldı. Nikahsız iki kişinin birbiriyle beraber olması suç değil. Ama iki kişinin birbiriyle para karşılığı beraber olması suç.
May the Force be with McLaren Mercedes
-
Bizde bir ticaretin suç olup olmamasını belirleyen tek şey var o da devletin bu işten vergi alıp almaması. Yüklü miktarda vergi alabilecekleri her işi yapabilirsiniz. İçki içmek, kumar oynamak haram ama gelsin at yarışlarından, içkiden milyarlarca lira vergi. Adam öldürmek hem suç hem günah, parasını verdikten sonra silah taşımak serbest.
-
Sadece para cezasıyla kurtarmışsa iyi 60 gün trafikten men edilir hususi plaka araç , para karşılığı taşımacılık yaparsanız..
-
Motorum satış ilanındayken biri aramıştı. Yeterli parası olmadığı için pazarlık yapmak istiyordu. Scotty de çalışmak için kullanacağını söyleyince çocuğa acıdım. Epey konuştum. Bilgim ölçüsünde tavsiyelerde bulundum. Scotty de böyle bir motoru kullanmaması gerektiğini kesinlikle parçası ucuz ve yakıtı daha az bir motor kullanması gerektiğini söyledim. Dikkate aldı mı bilmem.
Marka motorların normal işletim giderleri bile ceza gibi. Nasıl yürütüyorlar, aklım almıyor.
-
AzÇok adlı üyeden alıntı
Motorum satış ilanındayken biri aramıştı. Yeterli parası olmadığı için pazarlık yapmak istiyordu. Scotty de çalışmak için kullanacağını söyleyince çocuğa acıdım. Epey konuştum. Bilgim ölçüsünde tavsiyelerde bulundum. Scotty de böyle bir motoru kullanmaması gerektiğini kesinlikle parçası ucuz ve yakıtı daha az bir motor kullanması gerektiğini söyledim. Dikkate aldı mı bilmem.
Marka motorların normal işletim giderleri bile ceza gibi. Nasıl yürütüyorlar, aklım almıyor.
Bakımı geciktirerek yada orijinal parça yerine çıkma yada yan sanayi kullanarak.
-
Parayı bahşiş olarak verirlerse yinede suç mu adamın gönlünden kopmuş vermiş kim ne karışır
-
54RR adlı üyeden alıntı
Parayı bahşiş olarak verirlerse yinede suç mu
adamın gönlünden kopmuş vermiş kim ne karışır
-
Köprü girişlerinde (1. köprü) genelde artçılı motorları durduruyorlar bundan olabilir.
Beni bir kere durdurur gibi oldular , A2 var mı dedi polis bende sözle evet dedim , tamam devam et dedi.
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Sesli güldüm
İnsanlar sevilmek için yaratıldılar. Eşyalar kullanılmak için. Dünyadaki kaosun nedeni; eşyaların çok sevilip insanların ise kullanılmasıdır.
-
thedarkfire adlı üyeden alıntı
İyide hem istediği yere gitmek isteyene faydası var hem de motosiklet sahibine gelir getiriyor. Bunda kötü bir durum yok ki?
Bence yasal olması lazım.
Evet ama düşünün ki kaza yaptı, yolcuya zarar geldi, ne olacak ? Bu gibi şeyleri düzenlemek için yasa çıkarmaları gerekir.
-
yolcu taşıdığını nasıl anlamış ki polisler ?
yolcu mu söylemiş ben yolcuyum diye ?
arkadaşım dese nasıl anlayacak ki ?
-
Seko adlı üyeden alıntı
Bizde bir ticaretin suç olup olmamasını belirleyen tek şey var o da devletin bu işten vergi alıp almaması. Yüklü miktarda vergi alabilecekleri her işi yapabilirsiniz. İçki içmek, kumar oynamak haram ama gelsin at yarışlarından, içkiden milyarlarca lira vergi. Adam öldürmek hem suç hem günah, parasını verdikten sonra silah taşımak serbest.
Adam öldürmenin günah olduğu ve olmadığı durumlar var, silah taşımak yanlış bir şey değildir.
Parasını veren silah taşıyabiliyorsa kaç paraysa ben de vereyim?
Az silindir, çok iş
-
BatuhanK adlı üyeden alıntı
Adam öldürmenin günah olduğu ve olmadığı durumlar var, silah taşımak yanlış bir şey değildir.
Parasını veren silah taşıyabiliyorsa kaç paraysa ben de vereyim?
Adam öldürmenin günah olup olmadığı hakkında bir fikrim yok ama silah taşıma meselesini ve ücretini biliyorum.
2018 yılı Silah Taşıma Ruhsat Harcı: 4.596,50 TL.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)