Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklet hırsızlığını önlemek için altın kurallar !

REKLAM ALANI
    Selected - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PULSAR NS150
    Arkadaşlar daha önce yazılmış yada paylaşılmış mi bilmiyorum fakat nette gezerken görüp okuduğum bir bilgiyi okuyamayanlar için paylaşmak istedim. Bir zararı yok bu konu da böyle dursun istedim.

1. Motorunuzu rasgele park etmeyin! Park ettiğiniz yer motorunuzun kaderini belirleyebilir. Motosikletinizi asla ıssız bir yerde bırakmayın, kalabalık, başka motorların da bulunduğu yerleri tercih edin. Eğer özel motosiklet park yerleri varsa, buraları tercih edin. Issız bir sokak kadar tehlikeli olan yer de bir sinemaya ait park yeridir. Hırsız seans bitinceye kadar zamanı olduğunu bilir. Restaurant ya da durak gibi yerler insan trafiğinin yoğun olduğu yerler olduğu için tercih edilmelidir.

2. Pahalı motosikletler için mutlaka uyulması gereken altın kural! Motorunuzu mutlaka iki farklı kilit ile güvenceye alın; örneğin bunlardan birisi disk kilidi iken diğeri asma kilit olabilir. Profesyonel hırsızlar da belirli bir kilit tipinde uzmanlaşır. İki farklı kilit sistemi kullanmanız hırsızı caydırıcı olabilir.

3. Uzun süreli park edecekseniz üzerini örterek değerli motorunuzu gizleyin! Motor örtüsüyle motosikletinizin üzerini örtmeniz hava koşullarından hem de hırsızlıktan korunmanızı sağlar.

4. Motosikletinizi sadece gidon kilidi ile asla bırakmayın! İlave kilidi olmayan bir motosiklet çok kolay çalınız. Her ilave kilit hırsız için ayrı bir zaman kaybı anlamına gelir.

5. İlave kilitler farklı kalite ve fiyatlara sahiptir. Profesyonel hırsızlara karşı mutlak koruma önlemi henüz bulunamamıştır, ancak hızsızlığı zorlaştırmak bizim elimizdedir. Bu nedenle mutlaka nitelikli kilit ve zincir kullanın; kırıp parçalayıcı hırsızlar bile bu tür kilitleri açmak için uzun süre uğraşmak zorunda kalırlar. Kilit ya da zinciri açmak için harcayacağı sürenin arması ise hırsızın yakalanma riskini artırır.

6. Motorunuzu ilave kilitlerle sabit bir nesneye bağlayın. Bunun için uzun boyunlu asma kilitler ya da kilit ve zincir kombinasyonları kullanabilirsiniz. Motosikletinizi sabit bir nesneye bağlamanız iterek ya da taşınarak çalınmasını engelleyecektir. Profesyonel hırsızlar skateboard ya da motosiklet römorku ile iş yaptıkları için disk kilidiniz hiçbir işe yaramayacaktır.

7. Sabit bir nesneye seçenek olarak birden çok motoru uzun bir zincire bağlayabilirsiniz. Bu işlemi yaparken en ağır motoru orta ayağa alın, diğerlerin bunun yanına yerleştirin ve aynı zincirle hepsini birbirine bağlayın.

8. Sarsıntıya duyarlı, basit, ama etkili alarm cihazları bazen motorlar ve üzerindeki yükler için oldukça etkili koruma sağlayabilir. Gezilerinizde motorunuzdan fazla uzaklaşmayacaksanız, ama yine de motorunuzu görebilecek mesafede değilseniz bu tür cihazlar oldukça işinize yarayacaktır.

9. Alarm cihazı ve immobilizer hırsızlık eylemi başladıktan sonra devreye girer. Hırsızlık eylemin başlamasını ise nitelikli kilit ve zincirler engeller. Motosikleti çalmak için uzunca bir süre uğraşılması gerektiğini gösteren kilit ve zincirler hırsızlığa karşı en önemli engeldir. Profesyonel hırsızlar kilide bakar bakmaz bununla uğraşmaya değip değmeyeceği konusunda karar verirler.

10. Profesyonel hırsızlar demir kesme makası ve testerelerin yanısıra birçok kilidi kolayca açabilecekleri özel aletler kullanır. Tubular silindir anahtarlara sahip birçok kilitler profesyonellerin bıyık altından gülümsemesine neden olur. Küçük bir özel anahtar yardımıyla bu kilitler kolayca açılır. Yani: Aman bu kilitlerden uzak durun!

11. Nitelikli güvenlik ürünlerinde high-tech malzeme ve nitelikli kilitleme sistemleri kullanılmalıdır! Nitelikli güvenlik ürünleri uluslararası kabul gören test enstitülerinin onayını taşır. Hatta, Avrupa ülkelerinin bazılarında kasko yapılabilmesi için test edilmiş ilave kilitlerin kullanılması zorunludur. İsveç’te SSF, Fransa’da N, FFMC ya da SRF, Hollanda’da ART, Danimarka’da VAREFAKTA uluslararası kabul gören test kuruluşlarındandır. Bir ürünün ambalajı üzerinde bu kuruşların ne kadar fazla amblemi varsa, o ürünün o kadar güvenli olduğu söylenebilir.

12. Soğuktan gelen güç bazı kilitler için öldürücüdür! Buz spreyi uygulanan bazı kalitesiz çelikler bir darbeyle paramparça olabilir. Buna karşın kaliteli ürünler buz spreyi saldırılarına karşı dayanıklıdır ve bu ambalajlarında belirtilir.

13. Motosikletinizde taşımadığınız en kaliteli kilit bile hırsızlığı önleyemez! Çok nitelikli zincir ve kilit kombinasyonları artık arka ya da sırt çantanıza sığabilecek kadar esnek ve küçüktür. Bazı motosiklet modellerinde asma kilitlerin sele altına bağlanabileceği sistemler bulunmaktadır. Zincir ve kilitler çoğu zaman arka bagajlara da bağlanabilmektedir.

14 : Kendi nacizane fikrim, motosikletinizin benzin depo ayarını kapalı hale getirin. Elbette çok düşük bir ihtimal fakat hırsız belki de aptal çıkabilir

Fikirleriniz varsa paylaşabilirsiniz.
    tommygun, pintus ve mombohunter bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Mondial Mc Roadracer 125 ve R6
    Ayrı eve çıkmayı düşünüyorum, almışken müstakil bi ev alıp motoruda içeri koyucam.

Motosikleti
    PULSAR NS150
    Her gün asansöre dik yerleştirme zorunluluğum olmasa aslında hepimizin yapmak istedigi şey o

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R

bun ek 2x disk kilidi + alarm var motosiklette, mermiden hızlı koşan bütün hırsızları beklerim.

tracer900ü 1000tl için almadım, olay 1000 tl değildi, buraya sokamayacağım için alasım yoktu bin lira bahanem oldu 😁

Motosikleti
    PULSAR NS150
    Bu arada güzel bir konuya değinmemi sağladı fotoğraflarınız. Evet güzel tedbirler garajlar ve kapalı yerler. Amma ve lakin bu takip edilmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Yani motor hırsızlarının yarısına yakını takip sistemiyle hırsızlık yapıyor. O yüzden evinize yaklaşırken takip edilip edilmediginizi iyice kontrol etmeniz olası durumlar için kurtarıcı olabilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    bu garajın girişi 70 derecelik dimdik yokuş, duke 390 ı 2 kişi çıkarana kadar anamız ağladı o yokuştan. Garaj girişi kilitli, bina girişi kilitli, kömürlük girişi 3x asma kilitli. Yinede sokakta karton felan toplayan elemanlar olunca sokağın başına gidip tekrar dönüp geliyorum mesela. Biraz abartıyorum ama aklım motorda kalmıyo ☺️

Motosikleti
    PULSAR NS150
    Ben de eski motorumda karbüratöre giden benzin hortumunu çıkartıyordum görünmeyen bir yerdeydi. Aslında bir kaç işlemle imkansıza yakın hale getirilebiliyor.

sash_009 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV 250 (2016)
    Şahsi çözüm yorumum;

Nüfusunun 5 haneli rakamlar ve aşağısında olan, mahallede her türlü gelişmenin teyzeler ve amcalar tarafından kayıt altına alındığı, bakkalın hala veresiye defteri tuttuğu, sabahları uyandığınızda horoz sesi falan duyabildiğiniz, bazı tabelalarda 4 ayaklı hayvanların çıkabileceği simgeler olan, çok nadir siren sesi duyulan (polis/ambulans), insanların daha sakin olduğu bir yerleşim merkezine taşının. Veya taşınmak için hayatınızı şekillendirmeye çalışın...(sanki biraz zor gibi)
    jimi_hendrix bunu beğendi.
    Respect

Motosikleti
    PULSAR NS150
    Öyle bir yerde yaşasam kesinlikle bisiklet kullanırdım

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kilitler, zincirler, alarmlar, tedbirler; insanlık için utanç verici hadiseler.

keşke hiç hırsızlığın olmadığı bir yerde yaşasaydık.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosiklet hırsızlığını önlemek için altın kural;

ucuz motosiklet almak.

the end.

isuzuki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki DR-Z400S
    Alıntı RASYONALİST adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklet hırsızlığını önlemek için altın kural;

ucuz motosiklet almak.

the end.
    alakası yok, çalıntı motor duyuruları kısmında birsürü ucuz motor var çalınmış olan.
    önlem konusuna gelince;
    motoru karşı binanın balkonunun dibine bizim camdan görebildiğimiz bir yere, yüksekteki klima askısına zincirliyorum üzerinde + olarak disk kilidi ve alarm var. 2 ay önce bitane babası anonim şahıs demir makasıyla gelmiş (komşu görmş 16-17 yaşlarında bi bebe), alarmlar ötünce makası bırakıp kaçmış. denk gelseydim inşaat makasını monte edecektim elemana. yolda bulmadık motoru, öyle bi durumda hapse girmeye de razıyım.
    güzel bi çekiç var bende, dış kapımın yanında hazır bekletiyorum.

ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    Ayda 80tl verip mahallemin otoparkına bırakıyorum en iyi kilidide taksam kapının önünde bırakmam çalamayan yakıp gider zarar verir

Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Çalınmak istenmeyecek bir motora binmek de bir çözüm. 600rr deli gibi hırsızların gözdesiyken, CF Moto 150 lik pek rağbet görmez.

Yine de kimseye nazar olmasın.
    “Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana

gerivites - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    D400
    Bende böyle bir sistem var. Motosiklet değişti ama kilitler aynı. Sokakta durduğu için paraya acımadım.
    Disk kilidi abus8077 granit serisi
    zincir de auvrey 13,5mm sertleştirilmiş çelik(makasla kesilemeyeceği söyleniyor)
    ha bir de kaskosu var

instagram.com/gerivites
    youtube.com/user/nimbus8222

ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    Alıntı gerivites adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende böyle bir sistem var. Motosiklet değişti ama kilitler aynı. Sokakta durduğu için paraya acımadım.
    Disk kilidi abus8077 granit serisi
    zincir de auvrey 13,5mm sertleştirilmiş çelik(makasla kesilemeyeceği söyleniyor)
    ha bir de kaskosu var

https://downloader.disk.yandex.ru/pr...size=2048x2048
    hocam kasko olması iyi ama iyi zarar vermiyorlar motora

Motosikleti
    PULSAR NS150
    Aslında biryerde okumuştum yine motosikletin kendi zincirine de bir ufak asma kilit takılabilir kaçış esnasında eğer anlık kaçışlar olduğunda durdurabilir yine hırsızı.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    müstakil evde yaşıyorum evin bahçesi var ama mahallede şerefsiz çok :D

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    geçen, motoru çarşıda unutmuşum, gece aklıma geldi. gitmeye üşendim. 24 saat çarşının göbeğinde kaldı canım motorum. üstelik kask da üzerinde idi. ertesi akşam gittim, inci gibi aldım geldim aleti.

insanlığın henüz tam olarak ölmediği bir yerde yaşıyorum arkadaşlar. umarım nazar değmez.

Motosikleti
    PULSAR NS150
    Motor unutmak ?

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)