Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Herkese hayırlı günler. regal raptor dd 150 ile uzun yol

REKLAM ALANI

Motosikleti
    regal raptor dd 150 e2
    Merhabalar.. geçen ay motosikletimi aldım (regal raptor dd150 e2) ve aranıza katıldım. Yaklaşık bir ay sonra tahmini 1800-2000 km lik yolu 14-15 gün içerisinde geze geze tamamlamayı düşünüyorum (adana - çanakkale arası sahil üzerinden). Daha önceden kamp deneyimlerim olduğundan işin konaklama kısımında sorun yaşamam inşallah ancak aranızdaki tecrübeli insanlara sormak istediklerim var. Motosikletim 8000 km de kazası belası olmayan bakımı yapılan temiz bir makina. Bir kaç kez 70-80 km lik yollara dinlenerek gidip geldim tura antrenman olsun diye. size sormak istediğim şudur; 1-kondisyonum yerinde olsa dahi bir gün içerisinde makinayı üzmeden yormadan kaç km yol gitmek en sağlıklısı olur...2- hava soğutmalı olduğundan ekstra dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?....3- teknik kısımla çok alakalı olmadığımdan yola giderken yanıma almam gereken elzem şeyler nelerdir ?..... Vakit ayırıp da cevap yazanlara şimdiden teşekkürler.. herkese kazasız sürüşler dilerim.. edit:boy 180-kilo75

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Poposu kıymetli gavura bakarsan uzun yol için minimum 1200cc gerekli. Ama ülkemizde paylaşılan gezilere bakarsan herşeyle uzun yol yapabilirsiniz, yeter ki artısını eksisini önceden bilin.
    1-300-500km önerilen günlük mesafe galiba.
    2-Hava soğutma çıkarırsa hava alamayacağı zaman sorun çıkarır, o da daha çok şehiriçi dur kalk trafiği olur.
    3-Çok bilgim yok.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı Knbcr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar.. geçen ay motosikletimi aldım (regal raptor dd150 e2) ve aranıza katıldım. Yaklaşık bir ay sonra tahmini 1800-2000 km lik yolu 14-15 gün içerisinde geze geze tamamlamayı düşünüyorum (adana - çanakkale arası sahil üzerinden). Daha önceden kamp deneyimlerim olduğundan işin konaklama kısımında sorun yaşamam inşallah ancak aranızdaki tecrübeli insanlara sormak istediklerim var. Motosikletim 8000 km de kazası belası olmayan bakımı yapılan temiz bir makina. Bir kaç kez 70-80 km lik yollara dinlenerek gidip geldim tura antrenman olsun diye. size sormak istediğim şudur; 1-kondisyonum yerinde olsa dahi bir gün içerisinde makinayı üzmeden yormadan kaç km yol gitmek en sağlıklısı olur...2- hava soğutmalı olduğundan ekstra dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?....3- teknik kısımla çok alakalı olmadığımdan yola giderken yanıma almam gereken elzem şeyler nelerdir ?..... Vakit ayırıp da cevap yazanlara şimdiden teşekkürler.. herkese kazasız sürüşler dilerim.. edit:boy 180-kilo75
    1- Makinayı red line da kullanmadın sürece benzin oldukça gider. Önemli olan senin kaç kilometre yapabileceğin.
    2- Hava soğutmalı olduğu için durduğu yerde uzun süre çalıştırma çünkü hareket halinde ikin aldığı rüzgar ile soğur.
    3- Teknik işlerden işlerden anlamıyorsan yanına lastik tamir edici köpük, bir adet kurbağacık türü bir pense, düz ve yıldız ağızlı tornavida basit gevşeyen yerleri sıkmak için. Tamirattan anlamıyorsan gerisi zaten fuzuli yük. Kendin için bol su.

ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    zincirde yağlaman gerekebilir uzun yolda 1 saat git dinlen bence makine yorulmasa sen yorulursun ağrır her tarafın

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    1-Bu tamamen sizin limitlerinize bağlı bir şey.150 cc motorla uzun yol biraz yorucu olabilir.Sizin yerinizde olsam günlük 200-300 km yi pek geçmem.
    2-Hava soğutmalı motorda pek dikkat edilecek bir şey yok.Sürekli son gaz,tam devir gitmeyin yeter.Motoru fazla yormadan sürmeniz yeterli.
    3-Yanınıza mutlaka yedek debriyaj ve gaz teli,lastik tamir spreyi,eğer gece yolculuk yapacaksanız yedek far ampülü,küçük bir alet takımı,küçük bir çakı ve zincir yağlama spreyi almanız yeterli sanırım.Buji değişimi yapalım uzun süre olduysa bir yedek buji fena olmaz.

Motosikleti
    regal raptor dd 150 e2
    Teşekkür ederim herkese

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)