Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

İstanbul'da öğrenciye uygun motor tavsiyesi ?

REKLAM ALANI

Merhabalar, İstanbul Maslakta oturuyorum ve ist. üni Avılar'a gitmek için motor almak istiyorum. Metro-metrobüsle 1.5 saat yol, motorla 35km en kötü yarım saatte gidilir diye düşünüyorum. Yalnız motor işi cidden çok pahalı :( Ehliyet 1500tl + ekipmanlar 1500tl + motora da 5-6 dersek 7-9 binlik bütçe gerekiyor. Her neyse parayı halletsem bile bundan sonra sürekli avcılara git gel (35-40km sanırsam) benzinde ayrı bir dert olur. Şimdi zaten internette araştırıyorum da yinede sizin fikrinizi almak istedim. Bu durumda öneriniz nedir ? Hem yakıt cimrisi hem parçaları uygun genel olarak kendisi de uygun tam öğrencilik motor dediğiniz birşey var mı ? (Ayrıca yeni başladığım için kimisi scooter öneriyor ancak o kadar yolu onunla katetmek zor olur diye düşündüm. en kötü 125-150cc olsa da e5 te rahatça götürse iyi olur )

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    tvs apache al az yakıyor masraf çıkarmıyor gariban motoru
    abseto bunu beğendi.

Selected - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PULSAR NS150
    Ybrciler ve cbfciler gelmeden, paran cebinde kalsın temiz bir Rks Titanic 150R bul. Arkana bile bakma.
    abseto bunu beğendi.

Motosikleti
    ......
    Alıntı ozan1991 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tvs apache al az yakıyor masraf çıkarmıyor gariban motoru
    Arkadaşlar bu önerilen motorlar A2 Sürücü lisansı istiyor 150cc

Apache
    Rks
    Cbf

Konuyu açan arkadaşın yaşı kaç?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:28 ----------

Alıntı Selected adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ybrciler ve cbfciler gelmeden, paran cebinde kalsın temiz bir Rks Titanic 150R bul. Arkana bile bakma.

Eğer B sınıfı belgesi var ise ilk etapta Kağıt üzerinde 50cc olan ama 100cc gibi giden 3,3.5K'ya bir cub motor alıp(Vergi+Sigorta muafiyetli),ehliyetini alana kadar hem tecrube kazanacak hemde bütçesini zorlamayacak,birde şu an öğrenci konumunda vs.vs.
    abseto ve Stock Sever bunu beğendiler.

Teşekkürler hocam. Peki genel olarak ikinci el almak mı daha iyidir ? sonuçta ilerde yükseltmek istersem 1. el alıp 2. el satmak cebi yakmaz mı

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:34 ----------

Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu önerilen motorlar A2 Sürücü lisansı istiyor 150cc

Apache
    Rks
    Cbf

Konuyu açan arkadaşın yaşı kaç?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:28 ----------

Eğer B sınıfı belgesi var ise ilk etapta Kağıt üzerinde 50cc olan ama 100cc gibi giden 3,3.5K'ya bir cub motor alıp,ehliyetini alana kadar hem tecrube kazanacak hemde bütçesini zorlamayacak,birde şu an öğrenci konumunda vs.vs.
    Hocam yaşım 19. Motorun para denkleşince ehliyetide alırım inşallah

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:35 ----------

Sağolun hocam. B ehliyetim var. Onuda önerdiler dediğiniz gibi hem bütçe hemde yakıt açısından. Ancak bilmiyorum 100 gibi gidenleri varmdır ancak avcılara giderken 50cc zorlarsa diye korkuyorum doğrusu.

ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    Alıntı abseto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler hocam. Peki genel olarak ikinci el almak mı daha iyidir ? sonuçta ilerde yükseltmek istersem 1. el alıp 2. el satmak cebi yakmaz mı

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:34 ----------

Hocam yaşım 19. Motorun para denkleşince ehliyetide alırım inşallah
    2. el al öğrenciyim az yaksın diyorsun yükseltme diyorsun okulun bitene kadar kullan bence 2. el alıp
    abseto bunu beğendi.

Motosikleti
    ......
    Rica ederim.

Zaten şu an A2 alabilirsin(18),bütçeni zorlama üst yorumda yazdıklarım aynen geçerli.

B sınıfı ehliyetin var mı? Eğer yok ise önerdiğim 50cc modelide kullanamayacaksın,mecbur A2 alana kadar toplu taşıma ile idare etmen gerekiyor

Edit: B ehliyetin varmış,hemen bir cub motor al ve bak keyfine,parçaları ve bakımları hesaplıdır,ciddi bir sorun çıkartsa için yanmaz.

B sınıfı ehliyetim var. 50cc kullanabilrim de beni istediğim gibi götürür mü ondan şüpheliyim Sonuçta yaşımda 18 i geçmişken A2 alıp direk bir üstünde başlamak daha iyi olmaz mı Sonuçta ilerde al sat yapmaktan kurtulmuş olurum.

Motosikleti
    ......
    B sınıfı ehliyetim var. 50cc kullanabilrim de beni istediğim gibi götürür mü ondan şüpheliyim Sonuçta yaşımda 18 i geçmişken A2 alıp direk bir üstünde başlamak daha iyi olmaz mı Sonuçta ilerde al sat yapmaktan kurtulmuş olurum.
    Dedim ya kardeşim hemen Ehliyete yazılınca bakkaldan sıgara alır gibi ehliyet vermezler,belli bir zaman süreci işler,her malın bir alıcısı vardır temiz kullan bakımlarını eksik etme Emekli bir dayıya satarsın.piyasada yana yana 50 lik arıyorlar 3.5K alsan bir müddet kullanır uygun fiyata satarsın.

Esas mesele,motosiklet ile trafik ve sürüş tecrubesi kazanmak hem kurs'tada faydası olur.

Hee olmaz diyorsan toplu taşımaya binip kulaklığını takıp müzik eşliğinde yolculuk yapacaksın..

Ah ulen bende üniv.öğrencisiyken bisikletle gidip gelirdim git gel 20km...sene 2002-2006
    abseto bunu beğendi.

Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer GT+ GT Plus
    honda msx 125, 2015 model alırsın, herkesin ilgisini çekiyor, az yakar gayet güzel de kaçar ben her gün e5'de gidip geliyorum. yakıt cimrisi olduğu için de öğrenci için çok ekonomik geçen gün 4.2 lt ile 215 km gittim, ortalama hız 80-90 km idi.
    abseto bunu beğendi.

Tabi abi her sınavı direk geçsem bile aylar sürüyor B alırkende öyleydi zaten beklemesine beklerim de mesela 125-150 almaya karar versem, o kadar cbr,ybr diyenler varken apache veya rks nin ne farkı var ? Hani kalite, fiyat vb. ne açıdan daha iyiler ?
    levend84 bunu beğendi.

ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Öncelikle a2 ehliyetide aldan o bahsettiğin yolu yarım saatte gidemezsin bunun trafiğide var üstelik gideceğin yollar şuanki yada ehliyeti aldığın andaki tecrubenle gidebileceğin yollar değil biraz pişmen gerekicek bağlantı yolları yol ayrımları bir anda önüne atlayan yanından üstüne çıkmaya çalışan araçlar olacak tabi bunlar trafiğin akış hızında karşılaşacağın durumlar yavaş gitsen silme geçenler olacak arkadan üstüne çıkmaya çalışanlar olacak vs ara hızlanması ve frenleri iyi olan zorlanarak 90-100 yapan değil o hızlarda bile gaz açtınmı 130-150 yapabilecek bir motosiklet işini görecektir ama en başta tecrübe geliyor
    abseto bunu beğendi.

Motosikleti
    ......
    Tabi abi her sınavı direk geçsem bile aylar sürüyor B alırkende öyleydi zaten beklemesine beklerim de mesela 125-150 almaya karar versem, o kadar cbr,ybr diyenler varken apache veya rks nin ne farkı var ? Hani kalite, fiyat vb. ne açıdan daha iyiler ?
    Ehliyetini koy cebine,daha sonra kapıda seni Pulsar Ns200 bekliyor olacak...akşamları sarılıp uyursun bile..
    abseto ve Angrypower bunu beğendiler.

Hocam haklısınız. Böyle deyince direk 7-10k lık motor almak istersem sürmesi yine neyse sorun değilde ehliyet + ekipman derken 10-15k yı bulur ki onuda bulmam mümkün değil Yukarda yazdığınız gibi 50cc lik küçük birşey alıp yakın çevremde sürsem alışsam sonrasınada parayı çıkartabilirsem dediklerinize geçsem de fena olmaz. Bakalım önce parayı halledeyimde gerisine karar veririm :D

Motosikleti
    ......
    Hocam haklısınız. Böyle deyince direk 7-10k lık motor almak istersem sürmesi yine neyse sorun değilde ehliyet + ekipman derken 10-15k yı bulur ki onuda bulmam mümkün değil Yukarda yazdığınız gibi 50cc lik küçük birşey alıp yakın çevremde sürsem alışsam sonrasınada parayı çıkartabilirsem dediklerinize geçsem de fena olmaz. Bakalım önce parayı halledeyimde gerisine karar veririm :D
    2.el düzgün pulsar 15-16 model 8-9K arası.

Bak hemen sana bir tablo çıkarayım;

50cc alıp tecrube kazanacaksın 3.250 tl+plaka masrafı 3.5 oldu 5-6 ay binersın max 7-8 bin km yaparsın satarken min 2K ya satar edindiğin tecrube ve kullandığını yanına kar sayarsın.

Tabi bu arada yaz sezonunda bir mağaza'da işe başlasan biraz para biriktirir ve bu esnada sezon bitimine doğru hesaplı bir pulsar alır bakarsın işine..

Ah ulen gençliğimde kimse bana bu şekilde öneri sunmamıştı...
    Se-ZeR, ayzek ve abseto bunu beğendiler.

ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Ehliyetini al sonrada bütçen yeterse 150 cc drift al 50 cc işini görmez bassan gitmez o yoluda motor varken gitmek isticen sorun olacak bütcen drifte yetmezse 150 lik süperboy al iyi kötü birçok yere götürür hem tecrube edersin hemde elinde birikmişin olunca üstüne koyar daha iyi birşey alırsın
    abseto bunu beğendi.

CrawL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 MH Drift
    Mondial 150 MH Drift öneririm 0 aldığım halde 7-8 k ya hallettim ben hepsini kilit ekipman vs vs
    abseto bunu beğendi.

Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet
    Mümkünse okula yakın biryere taşın.
    Hergün o yol gidip gelmek eziyet.

Sınav olur, ders olur, yetişemezsin telaş olur.
    abseto bunu beğendi.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Hergün o yolun fazlasını gidiyorum. pulsar candır gerisi heyecan. Ha şimdi Dominar var ama pulsarı özlemiyor değilim. Temiz mis az yakar çok kaçar. 20000km kullandım. Hiç pişman olmadım.
    abseto bunu beğendi.

Yorumlar için teşekkürler. Tanıdık bir kaç kişiyle konuşunca cbf e merak saldım. Dedikleriniz çok hoş ancak kalitesini bilemiyorum yani hondanın yanında hem parça fiyatı hemde kalite olarak nasıldır bilemedim. Yinede anladığım kadarıyla @Selected hocam cbf i pek sevmiyorsunuz anlaşılan neden cbf değilde dediğinizi almalıyım ? hangisi hangi açıdan daha önde ?

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)