Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosiklete LPG Taktırmak?

REKLAM ALANI

O şekilde bir derdim yok,İş olsun yada okul olsun,Güvenlikli otoparkları var.Eve gelincede,bizim orda açık bir otopark var.Aylik anlaşırım.Motorsiklete ne kadar alabilirki?😁

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    ......
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motoru ters yere bırakırsan arkanı döndüğünde bulamazsın. Arabayı öyle çalmak için pek tenezzül de etmezler
    Kanka 6bine bitermi??

Hemde sulu model..

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...58828614/detay

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Çekme belgeli, trafiğe sokması falan var daha. 5000-5500'e zorlanır. Pulsar'dan da ucuza gelir yeminle
    levend84 bunu beğendi.

Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    150cc motorla 60-70km\h hızla gidersen daha az yakarsın..

Hee hergun 100km yol 60-70le bitermi orası biraz karışık??

Motorun deposu 10lt diyelim hadi 300km yaptın full depoyla(gazlama,yüksek devir)

aylık 3.000km diyorsun 10kere fullesen 600tl??? 8kere fullesen 480tl,Ayıktın..
    Evet doğru,hesaplaman biraz yanlış ama olsun.

Şimdi normal lpgsiz bir motorla,motor 100km/3.0 lt diyorum,ayda 300 tl bir ücret bana patlıyo(600 tl aylık çok fazla 😁)

Bu 300 tlyide lpgli yapsam 100km/4.0 lt gaz tüketse,Lpgnin suanki litre fiyatı:3.38(güncel)
    4.0lt×3000km=120 lt gaz×3.38=405.6 TL

Yani 250 cclik bir motorda bile,Aylık 405 tl yakıt tutarı çıkarken,125 cc lik bir motorda 200 TL ye kadar düşer,zorlamazsam daha az öderim gibime bile geliyo.

O yüzdende,lpg ustası ariyorum😁..

nigdeli48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Arkadaşin sorduğu soru dışında her türlü cevap gelmiş. Bilen varsa yerini söylesin , yoksa herkes akıl vermeye kalkıyor. Herkesin aklı kendine. Benzin 3 lira iken 100 kuruş yakarken de ne gerek var LPG takmaya zaten az yakıyor gibi yorumlar geliyordu. Şimdi 2 katına çıktı. Bir motorsiklet nerde ise araba ile eşdeğer yakıyor. Şimdi ona da cevap ybr al kardeşim olur. Benzin litresi 20 lira da olsa yine aynı muaabtler dönecek eminim. Zaten az yakıyor şeklinde. Arkadaş maddi durumu yerinde değil demek ki 5 lira nin bile hesabını yapıyor. Parası çok olan uçak benzini koysun. Öyle gezsin.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Alıntı nigdeli48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşin sorduğu soru dışında her türlü cevap gelmiş. Bilen varsa yerini söylesin , yoksa herkes akıl vermeye kalkıyor. Herkesin aklı kendine. Benzin 3 lira iken 100 kuruş yakarken de ne gerek var LPG takmaya zaten az yakıyor gibi yorumlar geliyordu. Şimdi 2 katına çıktı. Bir motorsiklet nerde ise araba ile eşdeğer yakıyor. Şimdi ona da cevap ybr al kardeşim olur. Benzin litresi 20 lira da olsa yine aynı muaabtler dönecek eminim. Zaten az yakıyor şeklinde. Arkadaş maddi durumu yerinde değil demek ki 5 lira nin bile hesabını yapıyor. Parası çok olan uçak benzini koysun. Öyle gezsin.
    Esas senin verdiğin akıl komik. Bende Renault Megane 2012 1,5dCi otomatik vites 110hp araba var. Evim ile işim arası git gel 85km. Araba ile çıktığımda cebimden 50tl mazot gidiyor, Motor ile çıktığımda 3kez gidip geliyorum 50tl'ye. Zaten kuruş hesabı yapıyorsa binmeyecek, gidip toplu taşımaya binecek. Gene de kalkmış biz burada daha ucuza nasıl getirir die kafa patlatırken sen kalkmış bide küstahlık yapıp YBR diorsun. Senin gibilere çok kızıyorum bu forumda. Arkanda LPG tankıyla git bakalım ne hissedeceksin?

Alıntı nigdeli48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sağolsunlar fikir vermeye çalışıyorlar ama benzinin litre fiyatı gerçekten çok fazla ve her geçen gün artmaya devam edecek...
    Bu şartlar altında öğrencisi olsun,kurye olsun, daha fazla benzinle devam edemiyecek.E ben yapıyosam günde 100 km,kuryeyi düşünemiyom bile,artık motorun lpg moduna geçmesi şart,geç bile kaldı gibime geliyo.Ama hala ortada usta YOK.

Motosikleti
    ......
    Alıntı Murat250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet doğru,hesaplaman biraz yanlış ama olsun.

Şimdi normal lpgsiz bir motorla,motor 100km/3.0 lt diyorum,ayda 300 tl bir ücret bana patlıyo(600 tl aylık çok fazla ��)

Bu 300 tlyide lpgli yapsam 100km/4.0 lt gaz tüketse,Lpgnin suanki litre fiyatı:3.38(güncel)
    4.0lt×3000km=120 lt gaz×3.38=405.6 TL

Yani 250 cclik bir motorda bile,Aylık 405 tl yakıt tutarı çıkarken,125 cc lik bir motorda 200 TL ye kadar düşer,zorlamazsam daha az öderim gibime bile geliyo.

O yüzdende,lpg ustası ariyorum��..
    Kardeşim,motosiklete lpg taktırmak için öncelikle motosikletin sıvı soğutmalı olacak,hee hava soğutmalı içinde regulatörler var ama cidden maliyetli oluyor,bu işi hesaplı kapatmak istiyorsan Lifan kp150 al sıvı soğutmalıdır kendisi,lpg dönüşüm firmalarını telefonla arayarak bilgi al.

Teknik kısımları forumda arayabilirsin.

Montaj fiyatı 700-1000tl arası olacaktır.

Handikap;

Extra ağırlık,

1000tl maliyeti ne kadar sürede amorti edeceksin?

Muayene esnasında tekrar söktüreceksin.sonra tekrar taktıracaksın buda maliyet.

Motosiklete lpg dönüşümü yasalaşmadı henüz

Olurya bir kazaya karışsan,ve bu dönüşüm farkedilirse yiyeceğin ceza?trafikten men?vs..

Risk+Risk=Extra maliyet zaman kaybı vs.vs.
    Angrypower ve Metehan07-70 bunu beğendiler.

Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Esas senin verdiğin akıl komik. Bende Renault Megane 2012 1,5dCi otomatik vites 110hp araba var. Evim ile işim arası git gel 85km. Araba ile çıktığımda cebimden 50tl mazot gidiyor, Motor ile çıktığımda 3kez gidip geliyorum 50tl'ye. Zaten kuruş hesabı yapıyorsa binmeyecek, gidip toplu taşımaya binecek. Gene de kalkmış biz burada daha ucuza nasıl getirir die kafa patlatırken sen kalkmış bide küstahlık yapıp YBR diorsun. Senin gibilere çok kızıyorum bu forumda. Arkanda LPG tankıyla git bakalım ne hissedeceksin?
    Sende öyle bir dert olmadığı için konuşması rahat,Esenler-Kagithane motorla 30dk,metroyla 1.5 saat,gidiş-geliş 3 saat yol yapiyo.Ve bunun beylikdüzünde birde okulu var tabi....Bunlar her gün zorunlu olarakta gidilecek.Keyfine göre motorla yada arabayla işe gitmeye yada çalışmaya gitmek gibi bir lüksümüz yok.E adamda haklı lpgli motor ustası hakkında her şey söylendi....Tamam.Benim için fikir almak iyi bişey ama Konu başlığını görüpte,içerden bilgi almak isteyen adamda,bir ton yazı okuyup hiç bir bilgi alamadığında deliriyo...

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:51 ----------

Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim,motosiklete lpg taktırmak için öncelikle motosikletin sıvı soğutmalı olacak,hee hava soğutmalı içinde regulatörler var ama cidden maliyetli oluyor,bu işi hesaplı kapatmak istiyorsan Lifan kp150 al sıvı soğutmalıdır kendisi,lpg dönüşüm firmalarını telefonla arayarak bilgi al.

Teknik kısımları forumda arayabilirsin.

Montaj fiyatı 700-1000tl arası olacaktır.

Handikap;

Extra ağırlık,

1000tl maliyeti ne kadar sürede amorti edeceksin?

Muayene esnasında tekrar söktüreceksin.sonra tekrar taktıracaksın buda maliyet.

Motosiklete lpg dönüşümü yasalaşmadı henüz

Olurya bir kazaya karışsan,ve bu dönüşüm farkedilirse yiyeceğin ceza?trafikten men?vs..

Risk+Risk=Extra maliyet zaman kaybı vs.vs.
    Sonunda elle tutulur biraz bilgi...
    Tamam,neymiş,regülatör parçasıyla uğraşmamak ve çıkaracağı arızalardan kurtulmak için,alacağımız motor sıvı soğutmalı olacak.

Ayrıca muayene esnasında,lpg tüpünden arka çantayı çıkartarak kurtuluruz.Sıralı sistem yaparsakta hem lpgli hem benzinli kullanırız.Muayene giderken benzin....

Kaza esnasındada,motorun lpgli olması herhangi bir kaza unsuru olmadığından,o anda motorun lpgli olması,kimseyi ilgilendirmez.Ruhsatta ne yazarsa o.Çevirmede bile lpg varmı? Diye soracaklarını tahmin bile etmiyorum 😎

Motosikleti
    ......
    Sende öyle bir dert olmadığı için konuşması rahat,Esenler-Kagithane motorla 30dk,metroyla 1.5 saat,gidiş-geliş 3 saat yol yapiyo.Ve bunun beylikdüzünde birde okulu var tabi....Bunlar her gün zorunlu olarakta gidilecek.Keyfine göre motorla yada arabayla işe gitmeye yada çalışmaya gitmek gibi bir lüksümüz yok.E adamda haklı lpgli motor ustası hakkında her şey söylendi....Tamam.Benim için fikir almak iyi bişey ama Konu başlığını görüpte,içerden bilgi almak isteyen adamda,bir ton yazı okuyup hiç bir bilgi alamadığında deliriyo...

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:51 ----------

Sonunda elle tutulur biraz bilgi...
    Tamam,neymiş,regülatör parçasıyla uğraşmamak ve çıkaracağı arızalardan kurtulmak için,alacağımız motor sıvı soğutmalı olacak.

Ayrıca muayene esnasında,lpg tüpünden arka çantayı çıkartarak kurtuluruz.Sıralı sistem yaparsakta hem lpgli hem benzinli kullanırız.Muayene giderken benzin....

Kaza esnasındada,motorun lpgli olması herhangi bir kaza unsuru olmadığından,o anda motorun lpgli olması,kimseyi ilgilendirmez.Ruhsatta ne yazarsa o.Çevirmede bile lpg varmı? Diye soracaklarını tahmin bile etmiyorum ��

Elle tutulur bilgi??

Burada insanlar yardımcı olmak açısından birşeyler paylaşıyor yazdığın yoruma bak...

Tamam bak biliyormussun işte,hadi uygula..şimdiden başarılar...

Not:Moderatör ve Adminlerden ricam,bu konu içerisindeki şahsıma ait tüm yorumların silinmesini talep ediyorum.

Levend84,ben baya bir gezindim.Nerdeyse 2 hafta filan baktım ama forumlarda o şekilde bir bilgi yok.Bana direk usta lazım,Atikeri aradım,onlarda takmıyoruz dediler.Eğer sana denk gelirse,buraya atarmısın?Konuyu takipteyim...

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:05 ----------

Elle tutulur bilgi derken,cidden yani bilmiyodum,öğrenmiş oldum.Onun için dedim.Nolduki?

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:07 ----------

Evet,sonunda LPG takabilecek bir usta buldum.Bana bir motorsiklete 1000-1500 TL arası bir fiyat çıkabileceğini,montajında bir şey olmadığını ama kalibrasyon(gaz) ayarlarının nerdeyse 1 hafta sürdüğünü belirtti.Başka ustalar aramaya çalışıyorum...Birkaç usta bularak,işimi garantiye almadan,motor almam.

MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Her gün 100 km yol gidiyorum.Araça 500 km=80 TL(imkansız böyle gitmesi).
    Ayda,100×30=3000 km yol gidiyorum.
    3000÷500=6×80=
    AYLIK GAZ TUTARI=480 TL

E o kadar vereceğime lpgsiz motora binerim,onlar bile ayda 350 tl bir ücrete yansıyo hemde 150 cc olanları...

Araba işi bana pek mantıklı gelmedi.
    zaten genel olarak yazdım ben yukarıda. Lpg sadece taktırdığınızda herşey bitmiyor.. arabalarda her 10.000 km motordada devirden ötürü muhtemelen her 5.000 kmde lpg filtresi değişecek. Yüksek ısı bujileri sürekli bitirecek her 10 binde buji değişimi olacak. Bunun daha lpg yol ayarı vs yapılacak. Yani lpgyi masrafsız bir sistem olarak görmeyin. Lpg ikinci el araçta denk gelmediği sürece mevcut sürdüğünüz arabaya lpg taktırdıktan sonra masrafını 1 2yılda çıkarıyorsunuz.

Capitao_3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125(Sell)- RTR 150(Sell)- CBF 150- TNT 250
    adam dalga geçiyor sizinle sizde ciddi ciddi cevap veriyorsunuz

Alıntı MahmutBiner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zaten genel olarak yazdım ben yukarıda. Lpg sadece taktırdığınızda herşey bitmiyor.. arabalarda her 10.000 km motordada devirden ötürü muhtemelen her 5.000 kmde lpg filtresi değişecek. Yüksek ısı bujileri sürekli bitirecek her 10 binde buji değişimi olacak. Bunun daha lpg yol ayarı vs yapılacak. Yani lpgyi masrafsız bir sistem olarak görmeyin. Lpg ikinci el araçta denk gelmediği sürece mevcut sürdüğünüz arabaya lpg taktırdıktan sonra masrafını 1 2yılda çıkarıyorsunuz.
    Nerden baksan bir 5 sene kullanacagim gibime geliyor,Her türlü o lpg kendini kurtarır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:30 ----------

Alıntı Capitao_3 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne dalgası?

Motosikleti
    xmax 400 momo abs 2014 peugeot django 150
    Alıntı Capitao_3 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adam dalga geçiyormu bilmiyorum.Ama pratik bir sistem olsa düşünülür lpg tankı ağır, yer kaplıyor arka bagaj iptal sele altına koysan tankı sıkıntı . Benim nalet xmax 250 şehir içinde de dışında da 4lt yakıyor. Şimdi 4,5 litre yakan dizel arabalar var aynı paraya geliyor.hadi yaz geldi motor yeniydi açıldı yı en az 3,7 litre ye düşsün.150 lik motor kadar az yaksa fena mı.Fakat amörti etmek uzun sürer.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Motorunuz hava soğutma ise LPG taktırmayın , Avrupa'da da yasaklanmıştır , su soğutmalı her türlü motora takılabilir..

hava sogutmalı diye yapılmıyacak birsey yok diye dusuniyorum yapılan motorlari gördüm internetten gördugum kadariyla tabikide gerekirse sübaplar deyişir sıkiştırma oranı deyiştirilir motora verilen yakit miktarı kisılabilir performanstan ödün vererek ama ısı konusu halledilebilir dereceli egzantirikli ve hacmi buyutulmus sıkıstirma oranlari deyistirilmis motorlar var ama ustası önemli
    kaza anında o tüpün zarar görmemesini saglamalısın topcase ine birkac modifikasyon şart
    burdaki bilgiler sana yardımcı olacagıni dusunmiyorum eğerki yapmayı düsüniyorsan burda harciyacagın zamanı dısarida motorun icin degerlendirmeni tavsiye ederim

CrawL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 MH Drift
    Kardeşim motosikletler araçlar gibi değil motosikletle kaza yapma şansın daha yüksek o tüp herhangi bir kazada patlayabilir bunlarıda göz önünde bulundurman lazım

serconline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Mt25 ABS
    Kardeş sen neyin peşindesin anlayamadım yani motosiklete lpg'mi olur olursada ne kadar sağlıklı olur ucuza kaçıcam diye havaya uçmak peşindesin sanırım.

Madem bütçen kısıtlı al bitane elektirikli yaninada 2 tane batarya hergün yap istediğin km :D lpg'den daha ucuza gelir

Motorsiklette hava soğutmalı olanlarada,sıvı soğutmalı olanlarada Lpg takılabiliyor.Bundan herhangi bir sorun yok.İş lpg tankına gelince,arka bagaja yada alt seleye koyabiliyorlar.Çünkü onun için motorsiklete özel tanklar var.
    Bknz:https://goo.gl/images/f5C5LS

Yani bu işi bilen usta,zaten yer sorununu kafaya takmaz.O tüpü her türlü oraya sokar..

Bak motorun 100km/4lt yakıyor.Ayda benim gibi 1000km gitsen,40lt yakıt ayda tüketiyor.
    40ltxbenzin litre fiyatı:6.00 desek:240~AYLIK YAKIT TÜKETİMİ:250 TL
    45 LT LPG YAKSA×LİTRE FİYATI:3.41=153.44~155 TL YAKIT TÜKETİMİ
    Aylık net:95~100 TL kârdasın.
    12 Ayda 1.000 TL yapar,lpg kendi parasını çıkartır...

Tek eksik bize bu işi yapacak lpg ustaları gerekiyor.Chooperin arka bagajına bir tane 15lt tüp atsa,felâket.......😎

Güvenlik işine gelincede,Lpg sanıldığı kadar tehlikeli bir durum değil....
    Bunu hakkında forumlarda bazı yazılmış yazılar var.Ben gayet tatmin oldum.Yani güvenlik gibi bir endişem yok.

Motorsiklet Lpg ustası aramaya devam ediyorum.Bulan olursa buraya yazarsa,Sevinirim....

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)