Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosiklete LPG Taktırmak?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Suzuki DL 650 Vstorm (2004)
    yahu size ne? adam ister kendisine taktırır ister motoruna ister drone'una taktırır.
    İstanbul içinde motorsikletlere Lpg takabilecek bir usta varmıdır? yada lpgli motorsiklet kullanan varmı?
    Bana motorsiklete Lpg takabilecek bir usta yada Satılık Lpgli Motorsiklet lazım.Yardımcı olabilirseniz sevinirim...

adam bu soruyu sormuş, alıyım taktırıyım mı güvenli mi diye sormamış. eşşek değil ya heralde araştırmıştır, dinamitle dolaşacağının da farkındadır. o kadar üzerinde durmayın.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Onun bataryalar öyle direk rahat bi şekilde değişebiliyormu?Çünkü bir batarya 50km ne gidiyo,ben araştırmıştım bi ara,düşük hızından dolayı,uzun yola çıkamazsın(en fazla 60 basıyo) ve çok fazla yol gitmediğinden 50 kmde bir onunla uğraşamam deyip bırakmıştım o motorların peşini...

ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Aslında motorda karşıyım bu sisteme tehlike arz ettiğinden dolayı takılı bir tane ybe gördüm 5 aydır kullanıyormuş dediğine göre km de 5 kuruş falan yaktığını söyledi ama değermi göreceli yeni sistemlerinin güvenilir olduğundan falan bahsetti emniyet valfli falan ama gülüp geçtim o kadar angaryaya ve tehlikesine değecekmi ben bu riski göze almam açıkcası

Kmde 5 kuruş?...100 km=0,50 krş~hadi diyelim 1 TL//1000 km=10 TL yada bırak 20 TL yaksın.Bu işte bir terslik var?
    Arkadaşınla irtibata geçip,ustanın bilgisini alabilirmisin?

Motosikleti
    Alıntı Murat250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kmde 5 kuruş?...100 km=0,50 krş~hadi diyelim 1 TL//
    Matematik hatalı dostum kmde 5 kuruş 10 km de 50 kuruş 100 km de 5 lira..
    Ortalama 100 tl lik bir yakıt ile 500 km yol yaptığını varsayarsak afaki bir hesapla aynı yoku 25 tl ye yapmış olacak 4 de 1 fiyatına sistem kendi ücretini çok kısa sürede amorti eder ama diğer kısımları için motora verdiği zarar güvenlik vs değermi şuanda az miktarda olsada kullananlar var henüz patladı kaza anında havaya uçtu diye bi haber görmedik ama görmeyeceğimiz anlamına gelmiyor yurt dışında yaygın ama sistem olarak aynımı bilemiyorum bizdekiler biraz sanayi işi olabilir

Alıntı ayzek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Matematik hatalı dostum kmde 5 kuruş 10 km de 50 kuruş 100 km de 5 lira..
    İmkansız,bune 😂 50TL'ye 1000 km oldu.Bu motorlar o kadar az yakamaz ya..

Motosikleti
    Ben kullanan kişinin yalancısıyım ama ybr ler zaten çok fazla yakıt tüketimi olan motorlar değil diye biliyorum test etmedim bu kadar yaktı diyemem bana söyleneni söylüyorum

Uğur Bilgili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1150GS
    Bi ara benzin protestosu yapalim demistik, bir hafta benzin almayalim fikri ortaya cikinca, ozaman da depoyu dolduralim oyle yapalim demislerdi forumda, korpuye cikalim demistik kimse gelmemisti, tabi benzin 3.40 civariydi.

Simdi lpg den bahsediyoruz, karsi cikmak yerine neden cozum bulmaya calisiyoruz.

Ben kullanan kişinin yalancısıyım ama ybr ler zaten çok fazla yakıt tüketimi olan motorlar değil diye biliyorum test etmedim bu kadar yaktı diyemem bana söyleneni söylüyorum
    Kardeş o işi yapan ustaya ulaşabilirsen,çok iyi olur...

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:53 ----------

Alıntı Uğur Bilgili adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bi ara benzin protestosu yapalim demistik, bir hafta benzin almayalim fikri ortaya cikinca, ozaman da depoyu dolduralim oyle yapalim demislerdi forumda, korpuye cikalim demistik kimse gelmemisti, tabi benzin 3.40 civariydi.

Simdi lpg den bahsediyoruz, karsi cikmak yerine neden cozum bulmaya calisiyoruz.
    Çözüm arıyoz işte,Lpgli motorsikletlerden güzel çözümmü var?Şu elektrikli motorsikletlerinin menzili ve hızı daha yüksek olsa,lpgnin bile yüzüne bakmam ama yapacak bişey yok...

Motosikleti
    Kardeş o işi yapan ustaya ulaşabilirsen,çok iyi olur...
    Dostum kişiyi tanımıyorum bir ortamda denk geldik ayak üstü aaa lpg mi var vs derken ayak üstü konuştuk arka topcase e montaj etmiş nerde yaptırdığı nekadara mal ettiği konusunda bir fikrim yok ama youtube de birkaç video bulabilirsin açıklama yada yorumlardan nerede yapıldığına dair bilgi bulabilirsin
    Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..

Dostum kişiyi tanımıyorum bir ortamda denk geldik ayak üstü aaa lpg mi var vs derken ayak üstü konuştuk arka topcase e montaj etmiş nerde yaptırdığı nekadara mal ettiği konusunda bir fikrim yok ama youtube de birkaç video bulabilirsin açıklama yada yorumlardan nerede yapıldığına dair bilgi bulabilirsin
    Tamamdır,sagolasin..✋

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı joseph01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ......hava sogutmalı diye yapılmıyacak birsey yok diye dusuniyorum.......

hava soğutmalı motorda LPG egzoz ile ısıtılıyor , ateşlemedeki bir arıza egzoz ısısını 1000 dereceye yükseltebilir , sıkıntı burada ! benzinli veya dizel farketmez yeterki su soğutmalı olsun..

Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hava soğutmalı motorda LPG egzoz ile ısıtılıyor , ateşlemedeki bir arıza egzoz ısısını 1000 dereceye yükseltebilir , sıkıntı burada ! benzinli veya dizel farketmez yeterki su soğutmalı olsun..
    Aynen herkes Lpg durumunda,sıvı soğutmalı(su soğutmalı) motorları tercih ediyor...

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:27 ----------

Evet millet sonunda istediğim şekilde bir motorsikleti buldum.

YUKI 250-4 BENZİN VE LPG(SIRALI SİSTEM)
    Link:https://letgo.onelink.me/O2PG/d5ccb7c8

Ama çok büyük bir hüsrana uğradım,nerdeyse bütün hayallerimi yıktı.200 km/10lt diyor yani 100 km/5lt,bu motor,yani günlük 15 tl gibi bir yakıt ücreti çıkartıyor bana....

Ama bir yandanda sanki iyi bir şeymiş gibi geldi bana Çünkü motorun teknik özellikleri;

Boyutlar (U-G-Y mm) : 2330x840x1140
    Ağırlık : 162 kg (yüksüz)
    Motor Tipi : Çift silindir, hava soğutmalı, 4 zamanlı
    Silindir Hacmi : 233 ml
    Maksimum Güç : 14.3 Kw, 19.4 HP / 8500r/min
    Maksimum Tork : 15 N.m / 7000r/min
    Maksimum hız : 110 km
    Çalıştırma : Elden marşlı
    Şanzıman : 5 vites
    Ateşleme : Elektronik CDI
    Ön - (Arka) Lastik : 110/90-16 * (130/90-16)
    Fren Ön - (Arka) : Disk - (Kampana)
    Yakıt Sarfiyatı : <2.4 lt - 100 km
    Yağlama Tipi : Basınç / Püskürtme
    Yakıt Tankı : 14 lt

Şimdi 100 km/3.5 lt yakan ve 20 beygirlik eski bir motor olmasına rağmen 100 km'lik yolu 15 TL(100km/5lt) gibi bir fiyata gidebiliyor.Daha yeni enjeksiyonlu ve 150cc'lik aynı zamandada sıvı soğutmalı bir motora uygularsak,100km/3.0 lt(LPG) gibi bir fiyata gideceğini tahmin ediyorum...

Fikirleriniz nelerdir?

matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    ben rpg7 takırmayı planlıyorum. Hem daha güvenli hem daha hızlı gidiyomuş motor.

emremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125ESD(11)
    Aynen herkes Lpg durumunda,sıvı soğutmalı(su soğutmalı) motorları tercih ediyor...

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:27 ----------

Evet millet sonunda istediğim şekilde bir motorsikleti buldum.

YUKI 250-4 BENZİN VE LPG(SIRALI SİSTEM)
    Link:https://letgo.onelink.me/O2PG/d5ccb7c8

Ama çok büyük bir hüsrana uğradım,nerdeyse bütün hayallerimi yıktı.200 km/10lt diyor yani 100 km/5lt,bu motor,yani günlük 15 tl gibi bir yakıt ücreti çıkartıyor bana....

Ama bir yandanda sanki iyi bir şeymiş gibi geldi bana Çünkü motorun teknik özellikleri;

Boyutlar (U-G-Y mm) : 2330x840x1140
    Ağırlık : 162 kg (yüksüz)
    Motor Tipi : Çift silindir, hava soğutmalı, 4 zamanlı
    Silindir Hacmi : 233 ml
    Maksimum Güç : 14.3 Kw, 19.4 HP / 8500r/min
    Maksimum Tork : 15 N.m / 7000r/min
    Maksimum hız : 110 km
    Çalıştırma : Elden marşlı
    Şanzıman : 5 vites
    Ateşleme : Elektronik CDI
    Ön - (Arka) Lastik : 110/90-16 * (130/90-16)
    Fren Ön - (Arka) : Disk - (Kampana)
    Yakıt Sarfiyatı : <2.4 lt - 100 km
    Yağlama Tipi : Basınç / Püskürtme
    Yakıt Tankı : 14 lt

Şimdi 100 km/3.5 lt yakan ve 20 beygirlik eski bir motor olmasına rağmen 100 km'lik yolu 15 TL(100km/5lt) gibi bir fiyata gidebiliyor.Daha yeni enjeksiyonlu ve 150cc'lik aynı zamandada sıvı soğutmalı bir motora uygularsak,100km/3.0 lt(LPG) gibi bir fiyata gideceğini tahmin ediyorum...

Fikirleriniz nelerdir?
    LPG tankı nerede?

Fotografları yukarıya doğru çek,adam tüpü göstermiş...

emremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125ESD(11)
    Gördüm....

EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Honda Cbf 150
    Naptın hallettin mi tüplü motor işini?

LPG taktıracağına PCX al. 2.5 lt yakarsın ve aynı hesaba gelir. Temiz temiz binersin.

umaxmac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100RT, RX3i Evo, Planeta 5
    Arkadaşlar LPG olayına hiç bakmayın. nedenlerine gelince:
    LPG kuru tip yakıttır. Daha yüksek ısı verir. LPG benzinden daha yüksek performans verir ancak benzine yakın fiyat çıkar ver ulaşacağı çok yüksek ısı da çabası. Sıralı sistemlerde ayarlamalar yapılırken fiyat performans aralığı dikkate alınır ki otomobillerde performansı düşük tutulup ısınında düşük tutulması sağlanır. Dolayısıyla da maliyet düşük tutulur. LPG'nin benzine göre avantajı daha çevreci olması, ayarlar doğru yapıldıktan sonra daha yüksek performans elde edilebilmesidir. Düşük ayarlar ile elbette maliyet avantajı da sağlar. Ancak karşılığında performans kaybı olur. Bu kaybıda sıralı sistemlerde yazılım ile cözüyorlar. (Aynı anda hem lpg hem benzin kullanabilmesi veya belirli bir devrin üstünde daha fazla enjekte etmek gibi)
    Ancak;
    Uzun vadede subaplar ve etrafında oluşturduğu kurum, alüminyum alaşım gövdeye verdiği yüksek ısı deformasyonu. Egzoz sıcaklığının artması. Motorun genel sıcaklığının artması. Sıcakmlığın yükselmesi ile çevre bileşenlerinin etkilenmesi (Kablo boru vs. Bunların tümü dezevantajdır. Belirli bakım maliyetlyeri vardır. Benzinli gibi binebilmek için bazı bakımların daha sık yapılması gerekmekte. Yağı farklı kullanacaksınız. Buji daha sık değişecek. Yani bakım maliyetleriniz ciddi oranda artacak. Diyeceksiniz ki soğutmayı artıralim hayhay. Ancak modifikasyonlar oldukça pahalı.
    Hadi tüm bunları yapabildiiniz. Uzun vadede yapacağınız kar oranı çok düşücektir ki değer mi? Subaplarınızın eğilmesi ve sıkışması durumunda yolda kalmanıza ekstra masraflar yapmaya değer mi? Ayda 3000 km üzerine çıkmıyorsanız lpg nin ciddi bir avantajı yoktur. Boşu boşuna bir yığın hesap yapmayın. LGP takılı araçta kar ediyor olabilmeniz için yıllık ekstra bakım masrafları ek giderler vs birlikte hesaplamanız gerekmekte. Arabalyarda bile yılda az km yapanlar için takılması büyük bir hata. Ekonomi yapmak istiyorsanız. Fabrika verilere göre olması gerekn devirlerde kullanıp hız yapmayın bu kadar basit. Bu arada tank konusunda bomba vs ifadeleri kulanan arkadaşlar. Kaçınız mühendislik okudu da o tankların imalat yöntemleri ve malzeme bilgisine sahipler. Tanklar genleşmeden patlar. 5 bar basınç kulanılan tanklara 60 bar basınç testleri yapılıyor. Tank sızdırmadan patlamaz. Kazadan patlamaz. (yarılıp dışarı sızdırdığı gaz tutuşturucu bir etkenle karşılaştığında alev alır. Bitinceye kadar da yanar.) Kapalı ortamda ısıya maruz kalan LPG mutfak tüpleri patlar. (Arabalarda kapalı ortamda kalan tankın genleşmeye maruz kalmayacağı anlamına da gelmez) Ama benzin tankından daha güvenilirdir bunu da bilin.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)