Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

modifiye eksoz ss'ciler ile kubacılar aynı sınıftandır

REKLAM ALANI
    atalayalper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Malaguti Dune 125-X Black Edition
    Dikkat çekmek güzeldir bir kere bunun farkına vardın mı daha da üzerine gidersin. Aynen güzel bir kadının güzel olduğunu bilmesi gibi. Bu arkadaşlar da dikkat çektikleri için mutlu oluyorlar keza başka bir şekilde bu kadar dikkat çekmeleri mümkün değil. Açıkçası bu çok yadsınacak bir durum da değil. Buradaki detay şu 100cc cub motor da kendine bir şekilde baktırıyor 1000cc SS'de.. Cub zannediyor ki sesinin güzelliğine bakıyor insanlar. Halbuki herkes rahatsız, herkes şikayetçi. Bunlardan çıkan bu sesi beğenenleri bir yerde toplayıp test yapsalar beyin yapılarını vs. incelesinler bu nasıl zevk diye. Beton delici, hilti, pancar motoru, matkap sesini beğenmekle aynı şey bu.

Vtec honda civicim vardı aldığımda da üstünde pahalı bir performans egzos da vardı (Supersprint) ama mahalleyi ayağa kaldıran cinsten değil. Biraz devirlenip motor homurdanınca tüm gözler üzerimde toplanırdı alet de simsiyah idi jantlar dahil ve bazen çok hoşuma giderdi gözlerin üstümde olması bazen de utanırdım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    ......
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bakmayın öyle tam teçhizat ekipman, afili makina, havalı hareketlere; modifiye eksoz ss'ciler ile modifiye kubacılar aynı ekolden geliyor: gürültü çıkarıp ilgi çekme hastalığı.

aradaki tek fark ekonomik durum. ss'ciler zengin, kubacılar ise henüz ss alacak kadar yeterli parayı bulamamış fakir gençlerden müteşekkil.
    Kanka alacam bir zx10,muğladan bağittirip fethiyeden duyuracam sana...kulağin egzozda olsun...

Hatta o anda sakın denize girme,dalga bilem yaptirir..

54RR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    --12 R1 Crossplane
    2 gün önce akrepli bir Zx10r vardı serviste, o rolanti sesini bütün gün dinlerim. Uzamasını zaten anlatmaya gerek yok. Bence bu sesten rahatsız olanın tek derdi, ss motor binenlere gıcık olması yoksa motorcuyum diyenin bu sesten rahatsız olma ihtimali yok

Orj. egzoz dışında egzoz kullanmak apaçiliktir. Bu işin iyi sesi, kötü sesi, kısa süren sesi, uzun süren sesi olmaz, egzoz egzozdur. Hastanede yatanı, yaşlısını, çoluğunu çocuğunu, hepsi rahatsız eder. Kimse kendini kandırmasın.

Dipnot: Evet ben de düşük cc egzoz sesinden tiksiniyorum ve 3-4 silindir açık egzozun sesine bayılıyorum.

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kanka alacam bir zx10,muğladan bağittirip fethiyeden duyuracam sana...kulağin egzozda olsun...

Hatta o anda sakın denize girme,dalga bilem yaptirir..
    zaaaa

ne demek ya düşük cc egsozu rahatsız ediyor da yüksek cc eksozu huzur mu veriyor? ikisi de aynı derecede rahatsız edici.

Motosikleti
    ......
    zaaaa

ne demek ya düşük cc egsozu rahatsız ediyor da yüksek cc eksozu huzur mu veriyor? ikisi de aynı derecede rahatsız edici.
    KBB toktorlari kulak temizligine litrelik moturlarin egzoz horultusu iyi gelir diyolla..

Sag kulaktaki pisligi,sol kulaktan attittirivereyomuş..egzozun sicagida mikrobu kurutuvereyomuş..

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    ikisinin de ortak noktası: ilgi çekme hastalığı.

yüzlerce mühendisin binlerce hesap yaparak tasarladığı motoru bozmak bana göre ruhsal tatminsizlik.

Değiştirilen egzozun, motosikletin cinsine göre,power commander'i,ignition modülü, yazılımı, mapi,osu busu bilmem nesi var, bu egzozları da
    bizim mahalledeki alüminyumcu necati abi yapmıyor, hepsi ayrı ayrı mühendislik ürünü. Fabrika mühendisleri motosikletin caddede daha düşük yakıt sarfiyatı sağlaması ve daha sessiz olması için çalışıyorlar, Egzoz üretici mühendisler ise, daha iyi performans için geliştirmeye çalışıyorlar..

Yaptığın yorum yanlış.

Bu egzozlar performansa yönelik geliştirilmekte, amaç yanmayı artırıp daha yüksek performans elde etmek. Rossi'nin dikkat çekmek için egzoz takıp çıktığını düşünmüyorsundur herhalde?

Diğer taraftan egzozun rahatsızlığı tartışılmaz,,

Ama bu konuyu açarak insanları kategorize ediyorsun. Belki hiç bilgin olmayan bir konu, 150 binlik S1000RR kullanan adamın 20 Bin TL harcayarak yaptırdığı, onlarca yazılım, dyno ayarları vs.vs. egzoz sistemini, delinmiş patlamış, çatlamış egzozlar ile kıyaslıyor ve bir tutuyor olman bence trajı komik bir durum.

Eğer derdimiz egzoz rahatsızlığı ise, kategorize etmeden egzoz kullananlardan şikayetçiyim diyebilirsin,o zengin bu fakir, bilmem ne...Sen küba kullananları aşağılıyor, üzerine Spor motor kullananları da onlar da bunlar gibi diyorsun, Hoş mu bu durum sence?

Dipnot : eksoz değil Egzoz
    levend84 bunu beğendi.

Motosikleti
    ......
    @Levent

Haklisin adaş,arkadaş konuyu muhabbetine açti farzedelim.

Ayrica,Hokahey,Cbf150 motorunu satip Litrelik makina alinca bizzat egzoz´la ilgili ona özel konu açacağim.

hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Levent adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ama bu konuyu açarak insanları kategorize ediyorsun. Belki hiç bilgin olmayan bir konu, 150 binlik S1000RR kullanan adamın 20 Bin TL harcayarak yaptırdığı, onlarca yazılım, dyno ayarları vs.vs. egzoz sistemini, delinmiş patlamış, çatlamış egzozlar ile kıyaslıyor ve bir tutuyor olman bence trajı komik bir durum.
    Istisnalardan dolayı her genellemenin belli bir miktar yanlış olacağının bilincinde olarak başlığı açan arkadaşın kategorizasyonuna katılıyorum şahsen.

Eğer S1000RR'ına 20K harcayıp modifye eden şahıs bu motosikletini pistte değil de şehir içinde, meskun mahalde kullanıyorsa, 50cc'nin egzoz unu delip insanlara işkence eden öküzle aynı ortak noktada buluşuyor demektir bence.
    freelancer bunu beğendi.

Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mozart da müzisyen Serdar Ortaç' da. Melek misin gümüş söğüt dalı mı? Mesele bundan ibaret.
    levend84 bunu beğendi.

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Levent adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Değiştirilen egzozun, motosikletin cinsine göre,power commander'i,ignition modülü, yazılımı, mapi,osu busu bilmem nesi var, bu egzozları da
    bizim mahalledeki alüminyumcu necati abi yapmıyor, hepsi ayrı ayrı mühendislik ürünü. Fabrika mühendisleri motosikletin caddede daha düşük yakıt sarfiyatı sağlaması ve daha sessiz olması için çalışıyorlar, Egzoz üretici mühendisler ise, daha iyi performans için geliştirmeye çalışıyorlar..

Yaptığın yorum yanlış.

Bu egzozlar performansa yönelik geliştirilmekte, amaç yanmayı artırıp daha yüksek performans elde etmek. Rossi'nin dikkat çekmek için egzoz takıp çıktığını düşünmüyorsundur herhalde?

Diğer taraftan egzozun rahatsızlığı tartışılmaz,,

Eğer derdimiz egzoz rahatsızlığı ise, kategorize etmeden egzoz kullananlardan şikayetçiyim diyebilirsin,o zengin bu fakir, bilmem ne...Sen küba kullananları aşağılıyor, üzerine Spor motor kullananları da onlar da bunlar gibi diyorsun, Hoş mu bu durum sence?

Dipnot : eksoz değil Egzoz
    1) orijinali "exhaust" olan fransiz bir kelimeyi turkceye uydurmak hayli zor. eksoz da diyebiliriz, egzoz da. aslı yabancı çünkü.

2) sen yüksek cc'li makinandan yüksek performans alacaksın diye benim kafamı şişirmek zorunda değilsin. gidersin pistinde istersen eksozu yerinden çıkar umrumda olmaz. ve fakat ben yolda aracım ile seyir halinde iken beni ses şoku ile ziplatirsan sonuna kadar eleştiririm. benim özgürlük alanıma bu şekilde kimsenin girme hakkı yok.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:30 ----------

Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @Levent

Haklisin adaş,arkadaş konuyu muhabbetine açti farzedelim.

Ayrica,Hokahey,Cbf150 motorunu satip Litrelik makina alinca bizzat egzoz´la ilgili ona özel konu açacağim.
    başkan, cb500f hayalim vardi ancak yükselen akaryakıt fiyatları ve uçuk ötv yüzünden vazgeçtim. cbf150 ile uzun yıllar sevişmeye devam edeceğim.

eğer bir gün yüksek cc motor alırsam ve orijinali dışında eksoz takarsam tüm sülalemi eşekler kovalasın. yapmam.

pocemonmutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB650F 2018
    2 senedir CBR500R kullanıyorum, 1 kere bile egzoz değiştirme düşüncesine girmedim orjinalciyim.

Tatmin mi olmak istiyorum, dikkatlerin üzerimde olmasını mı istiyorum, giriyorum bir avm otoparkına( Zorlu ile Cevahir favorimdir ) bir tur atıyorum tatmin oluyorum ve çıkıyorum.

RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Alıntı pocemonmutlu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2 senedir CBR500R kullanıyorum, 1 kere bile egzoz değiştirme düşüncesine girmedim orjinalciyim.

Tatmin mi olmak istiyorum, dikkatlerin üzerimde olmasını mı istiyorum, giriyorum bir avm otoparkına( Zorlu ile Cevahir favorimdir ) bir tur atıyorum tatmin oluyorum ve çıkıyorum.
    500R alt devirlerde çok sessiz ancak üst devirlerde çok hoşuma giden bir tınısı var. Tam şehir içi motoru.
    pocemonmutlu bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)