600cc supersport olarak ne alacağım konusunda kararsızım.
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar ,
Ben forumda yeniyim , umarım uzun süre de beraber vakit geçiririz.
Yaklaşık 7 yıldır motor kullanıyorum ama hiç kendime ait bir motosikletim olmadı. Uzun zamandır para biriktiriyorum ve 2. el 600cc lik süpersport makina almaya karar verdim.
Muhtemelen Japon alıcam ve şuan 2 marka arasında kararsız kaldım , Honda CBR600RR ve Yamaha YZF R6.
Yıllardır hayalini kurduğum motor R6 olmasına rağmen aklımdan atamadığım iki sorunu var:
1 - ) Kendi klasman rakip markalarına göre daha fazla yakması. R6 kullanan bir arkadaşım basıp basmama durumuna göre 9 - 14 litre arası yaktığını belirtti.
2 - ) Şehir içi trafiğinde aşırı ısınması , özellikle Istanbul trafiğinde. Yine aynı arkadaşım belli bir süre kullandıktan sonra motorun sıcaklığını bacaklarında hissettiğini belirtti.
CBR a gelecek olursak bu sorunların onda çok daha az olduğunu ve hatta klasında en az yakan motor olduğunu duydum.
Motorun top speediymiş , beygiriymiş onlarla pek ilgilenmiyorum. Şehir içi trafiğinde ve hafta sonları sağa sola gezilerde kullanmayı planlıyorum. Yaşım 23 , 190cm boyunda ve 120 kiloyum.
Özellikle bu iki motoru kullanmış arkadaşların iyi yanları ve kötü yanları hakkında tavsiye vermelerini çok isterim.
Şimdiden yorumlarınız ve ilginiz için çok teşekkürler.
Not: GSXR istememe sebebim sürüş pozisyonunun benim ebatlarımda biri için aşırı agresif olması.
Reklamlar
-
Senin için doğru karar ne kadar cbr olsada ss senin için uygun bir seçim mi sence?
-
Dün 600rr denedim boy 189 , bu boyla bizi enduro paklar.
-
Yanlış anlama ama ben ilk motora bindiğimde, yada motor olarak zannettiğim mobilet'i sürdüğümde yaşım 7 idi. 25sene önce yani. Yaşımı da öğrendi forum Ben 25senedir motora biniyorum dersem millet (ben de dahil) bir yerlerimizle güleriz. Aktif olarak motosiklet kullanmak ile motorla tanışma arasında fark var. Ekmek elden su gölden olunca bazı şeylerin gerçekliğine tam hakim olamıyoruz. Yaşında 23, ki ben o yaşımda ehliyetimi yeni almıştım ve üniversitede kuryelik yaparken apaçilik yapıyordum. Baya baya rookie hunter olmuştum. Motoru yeni alan herkese böyle sürülür die Spacy'nin neredeyse yatabileceği en fazla açıya yatırıyordum virajlarda.
Sonra kendi motorum oldu ve bir aydınlanma geldi. Demekki bildiğim çoğu şey yanlıştı die.
Nacizane tavsiyem o kilo o boy ile rahat etmen seni ilgilendirir ama önce 1sene boyunca fazla abartamayacağın bir motor seç. Cbr500rr yada Duke 390 ile apaçiliklerini yap. Ardından ben oldum dediğinde 600RR'ye geç.
RR son kaRaR lafını duymak istemiyoruz artık. Motorunu alınca bir fotosunu çek de forum şenlensin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler