BMW G 310 GS İncelemesi..
Reklamlar
-
Küçük hacimli motosikletlere premium markaların yönelmesi sadece pazar kaygısıyla oluşmuş bir yaklaşım değil.
Şöyle etrafında bir dönüp, yavaş yavaş süzünce garip bir hayretin içine düşürüyor insanı… Bu bir BMW ve bir GS ama minimal, sevimli naif duruyor. Bir yandan da hani her canlının yavrusu sempatik şirin olur ya o minvalde baktırıyor kendine. Kısacası görsel açıdan çok güzel bir his uyandırıyor mini GS.
BMW G 310 GS Öne Çıkan Özellikler
313 cc’lik motoru Hintli TVS ile beraber geliştirilen ve Hindistan’da üretilen 310 R modelinde kullanılan motorun aynısı. 34 HP güç üretiyor, tek silindirli makina karakteristik olarak yüksek devirli ve 9500 d/d’de maksimum gücünü veriyor.
Motosiklet bu yapısından ötürü yüksek devirli kullanımı seviyor ve dolayısıyla gücü de üst devirlerde buluyorsunuz. Yani klasik GS’ler gibi alt devirlerde güçlü, ortaya “şak” diye tork koyan bir yapısı elbette yok.
Biraz sanki spor motosiklet sürer gibi devir çevire çevire kullanmaya itiyor sizi. Sıvı soğutmalı tek silindir motor, 4 supaba, üstten çift egzantiriğe ve elektronik yakıt enjeksiyonuna sahip. Motor 180 derece ters yerleştirilmiş bu sayede daha fazla hava emişi sağlanmış ve motosikletin görüntüsüne pozitif anlamda katkı sağlanmış. Ayrıca bu sayede ağırlık merkezi de aşağıya çekilmiş ve ön arka ağırlık dengesinde de iyi bir oran yakalanmış.
G 310 GS yaklaşık 6000-7000 d/d gibi atak bir motosiklet oluyor. Doğru vitesi seçtiğinizde 4000 d/d bandı akıcı yumuşak motor karakterini sergilediği alan. Onun altında kalırsanız aksamaya başlıyor. Üst devirlerde kullanımda malum küçük hacimde biraz sesli ve gergin bir sürüş yaratıyor. Ama sınıfına göre buralarda gayet dinamik bir performansı var. Zaten rakiplerinden ayrıldığı ana noktalardan birisi bu.
Şanzıman geçişleri oldukça net ve sorunsuz. Ancak yine tork zayıflığı ve şanzımanın da kısa olmasından sebep, şehir içinde vitesle sık sık haşır neşir olmak durumunda kalıyorsunuz. Sürekli vites değiştirmek kaçınılmaz bir sonuç… Ancak şehir içi kullanımıyla ilgili söyleyeceklerim bu kadar değil elbette. Motosiklet 169.5 kg ağırlığı, şasi dengesiyle kullanımı müthiş kolay ve rahat bir hal almış. Bisiklet kullanır gibisiniz. Boyutları da işin içine girince her yere girip çıkabildiğiniz, gözünüzü korkutmayan dinamik, atletik bir sürüş yapabiliyorsunuz. Yerden yüksekliğini de düşününce kaldırımlara yaklaşma avantajını da devasa enduro sahibi olmadan yaşıyorsunuz. Kısacası tam bir şehir GS’i. Virajda da yatırıp kaldırması hafifliği ve ağırlık merkezi avantajıyla iyi ve keyifli. Bu görüntü doğrultusunda hafif arazide de çok yetenekli ve kolaylık sunan bir motosiklet olmasını da rahatlıkla bekleyebiliriz. Asfalt sürüşünde süspansiyon sürücüye iyi bir his veriyor, ne sert ne yumuşak. Konfor hissi geri planda değil ama engebe çukur gibi durumlarda motosikleti rahatsız etmeden hissettiriyor. Sele doku olarak yumuşak, rahat ama alan olarak bana biraz dar geldi. Önde 300 mm arkada 240 mm’lik disklerle frenleri iyi bir iş çıkarıyor. Hissiyat açısından geniş perspektifli bir frenaja imkan sunuyor. Sert frenlerde şasinin dengesi sürücüye güven veriyor.
BMW G 310 GS’in Malzeme Kalitesi Nasıl?
Oturma pozisyonu şaşırtıcı derecede ergonomik, değme büyük motosikletlerde bile bu derece tatmin edici oturma pozisyonu bulamadığımı bilirim. Hem üst vücut, hem kollarınız, hem de bacak-diz açıları çok iyiydi. Özellikle uzun boylu ama küçük hacimli arayanlar için çok ideal bir fizik yapısı var. Sele yüksekliği 835 mm, anlayacağınız küçük sınıf bir motosiklet gibi gözükse de aslında yükseklik açısından hiç hafife alınacak bir makina değil.
Genel malzeme kalitesi, başta plastik parçalar olmak üzere çok iyi. BMW’nin genel çizgisini ihlal etmiyor. Birkaç aksesuarla çok daha şık ve dolgun hale gelebilir. Ancak estetik kaygıdan bağımsız gereken tek ihtiyaç ön cam. Standart halinde kısa bir ön cam var ve bu onun genel duruşuna bence aykırı. Bu arada arka çanta aparatı standart olarak sunuluyor. Ayrıca belirtmek gerek fabrika çıkış lastikleri Metzeller…
Sade bir kompakt gösterge paneli var, yol bilgisayarı, ortalama tüketim, kalan mesafe, motor sıcaklığı, anlık tüketim gibi majör bilgileri veriyor. Ekran üzerinden tek bir düğmeyle bu bilgilere ulaşabiliyorsunuz. İstendiği taktirde arazi sürüşü için ABD devre dışı bırakabiliyor. ABS standart kullanımda devreye girişleri oldukça ideal bir zamanlamayla yapıyor bu iyi bir özellik.
Bu arada yakıt tüketimi oldukça sert-seri kullanmama rağmen ortalama 4 lt/100 km’yi geçmedi. Kesinlikle biraz daha düşürmek çok kolay olacaktır.
otodünya..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Reklamlar
-
Burada da güzel anlatılmış. Avro sıkıntılı olmasa sahip olması güzel olacak bir motosiklet. GS yazısı yeter, yakıtı da iyi
instagram.com/gerivites
youtube.com/user/nimbus8222
-
Eline sağlık müdür, güzel paylaşım olmuş.
-
Çok güzel.Allah sahibine bağışlasın.
-
Bence acayip çirkin duruyor. Çinli bir motosiklet firmasının kopyası gibi. BMW'den bu kadar kötü tasarım garip
.
-
Hayalim, guzelim GS serisinin dustugu hallere bak... Vah vah neyse ki dunya bizi kiskaniyor(!) ve ben cok istedigim GS i bir 50 yila alabilirim(belki), bu surecte daha iyileri cikacaktir...
-
Güzel ama garibani sevindirmez !!!
-
bunu versys 300 ile kıyaslicaksın ama bunda tel jant yok.gerçeğini görmedim ama çok çirkin duruyor.
-
Fiyatı da yazsaydınız habercilik adına güzel olurdu. Onu da ben tamamlayıvereyim: 6 bin Eurocuk muydu?
-
RoofRoof adlı üyeden alıntı
Bence acayip çirkin duruyor. Çinli bir motosiklet firmasının kopyası gibi. BMW'den bu kadar kötü tasarım garip
.
Jantları Çinliler tasarlasa bu kadar kötü tasarlayamazlardı cidden.
Duke 200 ABS
Steam ID : DaniCalifornia * Origin : DaniCaiifornia * PSN ID : DaniCaliforniaTR
-
Az bile demişim; web sitelerinde açıkladıkları fiyatı, ötv, kdv, botu püsürüğü dahil 7800 EUR .
Web sitesi: http://www.bmw-motorrad.com.tr/tr/tr/index.html
Sonuçta BMW kalitesi olsa gerek... Alana hayırlı olsun ...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)