Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

R25 titreşim ve denge problemi ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    R25
    Arkadaşlar motorumda son bir kaç haftadır nedenini bilmediğim bir titreşim oluyor ve bu benim dengemi bozuyor.Ben ön gidondan kaynaklı hissediyorum ama bu bir his , acaba neden böyle oluyor ?
    Kendi fabrika lastikleri ırc yi kullanıyorum, hava basıncına baktırdım normal çıktı.
    Birde komşum oraya park etme diyordu, gece inip motorun, gidonun vidalarıyla oynamış olabilir mi ? Tamam belki paranoyaklık diyeceksiniz ama başka komşum köpeğimi zehirli etle zehirlemeye çalışmıştı artık insanlara güvenmiyorum.
    cevap verirseniz sevinirim çok kafamı kurcalıyor

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Kaldırama sertçe çıktıysan veya çkurdan vs hızlı geçtiysen jantta hafif eğrilikler olabilir, balans ayarınını kontrol ettir titreşim sebebidir , terkerlek ve amortisör bağlantılarını kendinde kontrol edebilirsin ama yazdığın gibi bir ihtimal olamaz o kadarına cesaret edemezler heryerde kamera var artık , yani en fazla lastiğini indirirler herhalde civataları gevşetmek , yok artık ��
    ÖmerFaruk199 bunu beğendi.

Motosikleti
    R25
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaldırama sertçe çıktıysan veya çkurdan vs hızlı geçtiysen jantta hafif eğrilikler olabilir, balans ayarınını kontrol ettir titreşim sebebidir , terkerlek ve amortisör bağlantılarını kendinde kontrol edebilirsin ama yazdığın gibi bir ihtimal olamaz o kadarına cesaret edemezler heryerde kamera var artık , yani en fazla lastiğini indirirler herhalde civataları gevşetmek , yok artık ��
    Geçen hafta dediğin gibi kaldırımdan çok sert inmiştim şimdi sen deyince hatırladım aaa evet ondan sonra oldu bu çok teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------

Peki servise gitsem jantı mı değiştirirler? Servise ne diyeyim? Acemiyim bu konuda

valeros46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ÖmerFaruk199 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçen hafta dediğin gibi kaldırımdan çok sert inmiştim şimdi sen deyince hatırladım aaa evet ondan sonra oldu bu çok teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------

Peki servise gitsem jantı mı değiştirirler? Servise ne diyeyim? Acemiyim bu konuda
    Jant değişecek kadar ciddi hasar vermiş olabilir misin bilmiyorum ama değişecek kadar hasar verdiysen gözünle görebileceğin kadar bayağı yamultmuş olman lazım. Balans ayarıyla kurtarabilirsin belki.

Motosikleti
    R25
    Alıntı valeros46 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jant değişecek kadar ciddi hasar vermiş olabilir misin bilmiyorum ama değişecek kadar hasar verdiysen gözünle görebileceğin kadar bayağı yamultmuş olman lazım. Balans ayarıyla kurtarabilirsin belki.
    Yok usta gözle görülcek kadar değil, şimdi servisle görüştüm onun balansı bozulmuştur dedi başka bir özel balansçının adresini verdi.Serviste yapılması gerekmiyor muydu bu ? Anlamadım ki

_chaotic_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    regal raptor daytona 350
    Arkadaşlar motorumda son bir kaç haftadır nedenini bilmediğim bir titreşim oluyor ve bu benim dengemi bozuyor.Ben ön gidondan kaynaklı hissediyorum ama bu bir his , acaba neden böyle oluyor ?
    Kendi fabrika lastikleri ırc yi kullanıyorum, hava basıncına baktırdım normal çıktı.
    Birde komşum oraya park etme diyordu, gece inip motorun, gidonun vidalarıyla oynamış olabilir mi ? Tamam belki paranoyaklık diyeceksiniz ama başka komşum köpeğimi zehirli etle zehirlemeye çalışmıştı artık insanlara güvenmiyorum.
    cevap verirseniz sevinirim çok kafamı kurcalıyor
    Ne biçim komsularin varmış. Allah kurtarsın: )

Motosikleti
    R25
    Alıntı _chaotic_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne biçim komsularin varmış. Allah kurtarsın: )
    Ev alma komşu al demişlerdi çok takmamıştık dogruymuş
    _chaotic_ bunu beğendi.

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Jant kırılmadıkdan sonra her turlu egrilikleri sıcak pres ile düzeltiyorlar , gerçi bazı çin motorlarında yenisini satın almak daha ucuz çözüm olabiliyormuş , bunuda siteden öğrendik

Motosikleti
    R25
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jant kırılmadıkdan sonra her turlu egrilikleri sıcak pres ile düzeltiyorlar , gerçi bazı çin motorlarında yenisini satın almak daha ucuz çözüm olabiliyormuş , bunuda siteden öğrendik
    Servisçi balans dedi, balansçı tavsiye etti ama diğer ayarları kim yapacak , güvenilir mi ? Hep soru işareti

Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Servisçi balans dedi, balansçı tavsiye etti ama diğer ayarları kim yapacak , güvenilir mi ? Hep soru işareti
    Balans aleti her serviste olmuyor. Tavsiye ettiyse git sen. Başında dur olabildiğince. Lastiği söküp makinaya bağlayacak. Belli yerlerine ağırlık yapıştıracak.

Motosikleti
    R25
    Birde ben bu balans ayarını rosso 2 alınca 2-3 ay sonra yaptırsam. Ne kadar etkiler beni çok sıkıntı çıkarır mı acaba

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    R25
    80 90 ile giderken elini bırakınca ne oluyor ?

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    bazı otomobil rot balans servisleri motosiklet tekerleğini sökmeden üzerinde balans yapabiliyor , yakındaki yerlere danış , lastik sök tak masraf ve zaman kaybı yaşamadığın gibi daha iyi sonuç alabilirsin..

valeros46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yok usta gözle görülcek kadar değil, şimdi servisle görüştüm onun balansı bozulmuştur dedi başka bir özel balansçının adresini verdi.Serviste yapılması gerekmiyor muydu bu ? Anlamadım ki
    Jant ile ilgili bişey sormuştum ben de servise. Sanayide bir yere yaptırtıyorlarmış jantla ilgili işlemleri.

Motosikleti
    R25
    Arkadaşlar balans ayarlarını yaptırdım ayrıyeten havayı motosikletçide kontrol ettirmistim ama çok inik çıktı ön tekerlek 20 çıktı, bundan sonra havayı kendim vurcam.
    Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:23 ----------

Dünya varmış motosiklet kendine geldi ya
    valeros46 ve MSMorkan bunu beğendiler.

Motosikleti
    R25
    Arkadaşlar bu titreşim dahada arttı o kadar balansa para verdim ne yapcam ben, servis çok ilgisiz bıktım servise gitmekten ya

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:51 ----------

Niye böyle oluyor anlamadım ki titreşim derken şöyle birşey var : gidon bir öne bir arkaya doğru gidiyor sanki bir tümsekten geçmiş gibi ama ortada tümsek yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:53 ----------

Özellikle 100 km'den sonra oluyor, çok kafaya takıyorum sizce ne yapayım ?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)