R25 titreşim ve denge problemi ?
Reklamlar
-
Arkadaşlar motorumda son bir kaç haftadır nedenini bilmediğim bir titreşim oluyor ve bu benim dengemi bozuyor.Ben ön gidondan kaynaklı hissediyorum ama bu bir his , acaba neden böyle oluyor ?
Kendi fabrika lastikleri ırc yi kullanıyorum, hava basıncına baktırdım normal çıktı.
Birde komşum oraya park etme diyordu, gece inip motorun, gidonun vidalarıyla oynamış olabilir mi ? Tamam belki paranoyaklık diyeceksiniz ama başka komşum köpeğimi zehirli etle zehirlemeye çalışmıştı artık insanlara güvenmiyorum.
cevap verirseniz sevinirim çok kafamı kurcalıyor
Reklamlar
-
Kaldırama sertçe çıktıysan veya çkurdan vs hızlı geçtiysen jantta hafif eğrilikler olabilir, balans ayarınını kontrol ettir titreşim sebebidir , terkerlek ve amortisör bağlantılarını kendinde kontrol edebilirsin ama yazdığın gibi bir ihtimal olamaz o kadarına cesaret edemezler heryerde kamera var artık , yani en fazla lastiğini indirirler herhalde civataları gevşetmek , yok artık
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Kaldırama sertçe çıktıysan veya çkurdan vs hızlı geçtiysen jantta hafif eğrilikler olabilir, balans ayarınını kontrol ettir titreşim sebebidir , terkerlek ve amortisör bağlantılarını kendinde kontrol edebilirsin ama yazdığın gibi bir ihtimal olamaz o kadarına cesaret edemezler heryerde kamera var artık , yani en fazla lastiğini indirirler herhalde civataları gevşetmek , yok artık ��
Geçen hafta dediğin gibi kaldırımdan çok sert inmiştim şimdi sen deyince hatırladım aaa evet ondan sonra oldu bu çok teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------
Peki servise gitsem jantı mı değiştirirler? Servise ne diyeyim? Acemiyim bu konuda
-
ÖmerFaruk199 adlı üyeden alıntı
Geçen hafta dediğin gibi kaldırımdan çok sert inmiştim şimdi sen deyince hatırladım aaa evet ondan sonra oldu bu çok teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------
Peki servise gitsem jantı mı değiştirirler? Servise ne diyeyim? Acemiyim bu konuda
Jant değişecek kadar ciddi hasar vermiş olabilir misin bilmiyorum ama değişecek kadar hasar verdiysen gözünle görebileceğin kadar bayağı yamultmuş olman lazım. Balans ayarıyla kurtarabilirsin belki.
-
valeros46 adlı üyeden alıntı
Jant değişecek kadar ciddi hasar vermiş olabilir misin bilmiyorum ama değişecek kadar hasar verdiysen gözünle görebileceğin kadar bayağı yamultmuş olman lazım. Balans ayarıyla kurtarabilirsin belki.
Yok usta gözle görülcek kadar değil, şimdi servisle görüştüm onun balansı bozulmuştur dedi başka bir özel balansçının adresini verdi.Serviste yapılması gerekmiyor muydu bu ? Anlamadım ki
-
Arkadaşlar motorumda son bir kaç haftadır nedenini bilmediğim bir titreşim oluyor ve bu benim dengemi bozuyor.Ben ön gidondan kaynaklı hissediyorum ama bu bir his , acaba neden böyle oluyor ?
Kendi fabrika lastikleri ırc yi kullanıyorum, hava basıncına baktırdım normal çıktı.
Birde komşum oraya park etme diyordu, gece inip motorun, gidonun vidalarıyla oynamış olabilir mi ? Tamam belki paranoyaklık diyeceksiniz ama başka komşum köpeğimi zehirli etle zehirlemeye çalışmıştı artık insanlara güvenmiyorum.
cevap verirseniz sevinirim
çok kafamı kurcalıyor
Ne biçim komsularin varmış. Allah kurtarsın: )
-
_chaotic_ adlı üyeden alıntı
Ne biçim komsularin varmış. Allah kurtarsın: )
Ev alma komşu al demişlerdi çok takmamıştık dogruymuş
-
Jant kırılmadıkdan sonra her turlu egrilikleri sıcak pres ile düzeltiyorlar , gerçi bazı çin motorlarında yenisini satın almak daha ucuz çözüm olabiliyormuş , bunuda siteden öğrendik
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Jant kırılmadıkdan sonra her turlu egrilikleri sıcak pres ile düzeltiyorlar , gerçi bazı çin motorlarında yenisini satın almak daha ucuz çözüm olabiliyormuş , bunuda siteden öğrendik
Servisçi balans dedi, balansçı tavsiye etti ama diğer ayarları kim yapacak , güvenilir mi ? Hep soru işareti
-
Servisçi balans dedi, balansçı tavsiye etti ama diğer ayarları kim yapacak , güvenilir mi ? Hep soru işareti
Balans aleti her serviste olmuyor. Tavsiye ettiyse git sen. Başında dur olabildiğince. Lastiği söküp makinaya bağlayacak. Belli yerlerine ağırlık yapıştıracak.
-
Birde ben bu balans ayarını rosso 2 alınca 2-3 ay sonra yaptırsam. Ne kadar etkiler beni çok sıkıntı çıkarır mı acaba
-
80 90 ile giderken elini bırakınca ne oluyor ?
-
bazı otomobil rot balans servisleri motosiklet tekerleğini sökmeden üzerinde balans yapabiliyor , yakındaki yerlere danış , lastik sök tak masraf ve zaman kaybı yaşamadığın gibi daha iyi sonuç alabilirsin..
-
Yok usta gözle görülcek kadar değil, şimdi servisle görüştüm onun balansı bozulmuştur dedi başka bir özel balansçının adresini verdi.Serviste yapılması gerekmiyor muydu bu ? Anlamadım ki
Jant ile ilgili bişey sormuştum ben de servise. Sanayide bir yere yaptırtıyorlarmış jantla ilgili işlemleri.
-
Arkadaşlar balans ayarlarını yaptırdım ayrıyeten havayı motosikletçide kontrol ettirmistim ama çok inik çıktı ön tekerlek 20 çıktı, bundan sonra havayı kendim vurcam.
Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:23 ----------
Dünya varmış motosiklet kendine geldi ya
-
Arkadaşlar bu titreşim dahada arttı o kadar balansa para verdim ne yapcam ben, servis çok ilgisiz bıktım servise gitmekten ya
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:51 ----------
Niye böyle oluyor anlamadım ki titreşim derken şöyle birşey var : gidon bir öne bir arkaya doğru gidiyor sanki bir tümsekten geçmiş gibi ama ortada tümsek yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:53 ----------
Özellikle 100 km'den sonra oluyor, çok kafaya takıyorum sizce ne yapayım ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)