İyi günler,
KUBA’nın rainbow modelini almak amacı ile Ümraniye ve Maltepe’de ki bayiyi aradım ikisi de yok dedi.
Bir hafta önce tatile Afyonkarahisar’a gittim orada nerdeyse tüm motosiklet bayisi vardı yan yana (Honda, Yamaha,mondial, yuki) tüm modellerini inceledim. Dedim benim istediğim model buydu adam da dedi ki :
Yuki’nin 50cc’si var ama ruhsatta öyle geçiyor normalde daha yüksek dedi. Dedim acaba gitsem KUBA’nın 50cc’lerini mi alsam onlara da öyle diyorlar ruhsatta fln 50cc olarak geçiyormuş ama normalde daha fazlaymış.
Sorular ;
Ruhsatta 50cc olup normal de daha yüksek olduğu doğrumudur? Doğru ise kaç cc (kimi 90cc, kimi 75cc diyor ?) Normalde daha yüksek ise 100cc alacağıma onu alırım MTV, Sigorta yapmam.
Otobana çıkılıyormu ? Sigorta fln yok ya öyle birşey var mı ?
Araba ehliyetiyle sürülüyor diyorlar doğru mu ?
Herhangi birisi ile kaza yaptık tutanak tutamıcağız o halde sigorta zorunlu değil illa polis mi bekleyeceğiz? Kaza işlerini merak ettim biz suçluysak para bizden ama karşı taraf suçluysa nasıl oluyor karşı tarafın sigortası karşılıyor dimi?
Bunlara sigorta yapsanızda bir işe yaramıyor deniyor doğru mu (yanı yapsak ta kazada ödemiyorlarmış) ?
Birde alırken motorlu bisiklet yazdırın diyorlar zaten yazmıyorlar mı ?
KUBA 100cc ile KUBA 50cc arasındaki son hız farkını bilen var mı ? Birde kalkışlarını merak ediyorum çünkü 50cc değil daha yüksek diyorlar inceleyen, deneyen de yok? (Çok fark yok ise 50cc alırım 300-500 sigortadan sıyrılırım zaten sadece kısa mesafelerde kullanacağım ödemeyim fazla son hız, kalkış farkı yok ise öğrenciyiz sonuçta )
ÖNEMLİ :
Konu hakkında bilgisi olmayan lütfen boş boş yazmasın, soruların hepsini teker teker cevaplayınız hepsi çok önemli teşekkürler.