Aaah ah,isvicre. İkinci memleketim kendileri :(
Selamlar, hangi kantondaydın? arada geliyorsan bi sürüş yaparız beraber
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:06 ----------
Pardon dostum yazdığın gözümden kaçmış. Avrupa'da nerede yaşıyorsun? Eğer yolum düşerse o taraflara uğrarım, sende özlem gidermiş olursun motorla
Senin arkana binmiyorlar. Araba ile arkadan takip ediyorlar. Acemi motorunun arkasında artçı mı olunurmuş?
Haydaa, adam arkadan arabayla ne kadar kontrol edebilir seni? Bahsettiğim bu işte burada sürüş eğitimi almak zorunlu, o eğitimlerden sonra ilk parkur sınavını yapıyorsunuz. İçerisinde bütün teknik sürüşler var ve hiç bir hataya yer yok, o tamamlandıktan sonra zaten acemilik kalmıyor.
O parkuru, ilk sınavı gectiğiniz taktirde ikinci sınavda arkanıza eğitmen oturuyor ve 35 dakika sağlam bi sürüş yapıyorsunuz.
Ama sanırım Türkiye'de arkadaşın dediği gibi tamamen avrupa sistemi oluşmamış. Sadece ehliyet alma konusundunda yaş sınırı getirmişler
Yarın yeni video çekeceğim, bahsetmemi istediğiniz konular var mı? Motor fiyatları ile ilgili iki,üç özel mesaj geldi onu anlatmaya çalışacağım fakat çok uzun sürmeyen bir muhabbet o. Başka konular varsa seve seve bilidiğim kadarıyla aktarmaya çalışırım.
Merhabalar, uzun süredir video atamıyordum çünkü;
iki hafta önce park halindeki motoruma çarptılar. Yüreğimi burktular, bunun üzerine bi video çektim. Sigorta olaylarından filan bahsettim.
Normalde İsviçre'de motora çarptıktan sonra kartını veya bi not bırakırlardı ama sanırım bana vicdansızı denk geldi.
https://www.youtube.com/watch?v=wmc5CUkx1oE
Öncelikle geçmiş olsun.
Avrupa turu yapmak isteyenlere en ucuz geçinebilecekleri şekilde tavsiyeleriniz varsa sizin için güzel bir konu olur bize de yararı dokunur. :D
teşekkür ederim dostum, tabii bir çok tavsiye verebilirim sonucta ben de tur yaptığımda, oteller yerine kamp yapmayı tercih edenlerdenim.
Burada benim bilmem gereken rota, ama kaba taslak bir şey söylemek gerekirse, İtalya sardinya adasına rotası efsane olur, yollar çok güzel ve kamp için ödeme yapmanız gerekmiyor.
Manzarasınada bi siz bakın onun dışında Almanya var daha çok orman arası yolları dağlar, tepeler çok uygun ve rahat bi tur olur.
Video kaliteleri icin üzgünüm, her türlü renderi denedim ama malesef videolarda bulaniklasmalar var. Youtube'dan kaynakli bi olay oldugu icin elden bir sey gelmiyor..
Türkiyedeki eğitim sisteminden bahsedeyim , Sınav günü motoru ilk defa görüyorsunuz. Motorların canı çıkmış yarım debriyajda istop edebiliyor , o yüzden bağırta bağırta gitmeniz gerekiyor. Bazılarının fren manetleri yamuk. Normalde arkanızda arabayla intercomla komut verilirken ona bile para bulamayan kurslarımız size parkuru ezberlettiriyor. Avrupa değilde Uganda standartları olabilir. :D
hahahah.. burada bi kac arkadas farkli anlatinca, düsündüm ki gelisme var cok güzel diye ama görüyorum ki sadece ehliyet kisitlamasinda degisiklik yapmislar.
motovlog'larda görüyorum aslinda eleman 1000'lik motor kullaniyor ama viraja girisi, cikisi Allah'a emanet. Bahsettigim hiz degil kesinlikle, viraj cizgileri.
Bu kadar motor tutkusunun oldugu bi ülkede, keske bu egitimleri ciddiye alsalar!
motorların iyi olmadığı kısmına katılıyorum lakin sınav prosüdürünü sizde bilmiyorsunuz. İntercom ile yol tarif etmek sınavdan kalma sebebidir bilginize sınav giriş belgelerindede bu yazar yol tarafi alınamaz bizde intercom vardı lakin hoca tanıdık müfettiş gelirse verebilirim onun haricinde o olmazsa sana yakın gelir önceden sinyal veririm ben arabanın sinyallerini takip et dediler. intercom kullandık lakin gelen müfettişle hoca enseye tokat döte parmaktı afedirsiniz
Sevmek için yaşlanmayı,frene basmak için yolun bitmesini bekleme..
yeni video yayında;
ama gercekten insanda heves kalmıyor bu youtube'da ki kalite yüzünden ne videolar kayıt ettim ama gel görelim ki iğrenç bir kalite ile yükleniyor...
Ben konuyu bir süre takip etmiştim o dönem ama mesajı görmemişim maalesef. Prag ın 100 km kuzeyinde Liberec şehrinde yaşadım yaklaşık 5 ay. 3 gün önce ise vatana ve motoruma kavuştum tekrar Videoları takipte olacağım bundan sonra.
Pardon dostum yazdığın gözümden kaçmış. Avrupa'da nerede yaşıyorsun? Eğer yolum düşerse o taraflara uğrarım, sende özlem gidermiş olursun motorla
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)