Ben devirdaim sürekli olur diye biliyorum, sonuç olarak motor ilk çalıştığı anda su pompası çalışmıyor mu?
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Lan ben şaka yaptın sandım, ciddi miydin?
Evet motor çalışınca pompa sürekli suyu dolaştırmaya çalışır, ama belli bir sıcaklığa erişmeyince (80-90 dereceler) termostat açmaz. Yani motor çok ısınmadıysa termostat suyun önünü açıp radyatöre gitmesine izin vermez, izin verseydi motor daha çabuk soğurdu. Amaç motoru sürekli soğutmak değil, optimum çalışma sıcaklığında tutmaktır.
Hayır zaten düşündüğün gibi olsa, su sürekli radyatörde dolaşsa bile karton koyma işi yolda giderken radyatöre giren havayı engellemek için mantıklı. Durduğu yerde işe yaramaz ki, taksicilik yaptığım 2000'li yıllarda rasyatör ızgarasını koli bandıyla kapatırdım, soğuk motor fazla yakıt tüketir.
Başlığın konusuna gelirsek, benzini bedava mı alıyorsunuz arkadaşlar? Motoru çalıştırın, eldiveninizi kaskınızı takın. Bu zaten ortalama 30 saniye sürecektir, sonra binin motora ve düşük devirde ilerlemeye başlayın. İlk bir iki dk çok devirlenip hızlanmayın yeter, zaten motor durunca değil hareket edince daha kolay ve rahat ısınır.
Hiç bir kullanım kılavuzunda motoru rölantide 2-3 dk çalıştırın yazmaz, çalıştırıp yavaşça ilerleyin yazar genelde.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Dolmuşçu stayla...
Hocam ben zaten duruken değil giderken yapıyorum bunu. motoru çalıştırdım mı max 50-60 saniye beklerim. hatta o kadar bile beklemem.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:43 ----------
Ve karton koyup gidince yakıt inanılmaz düşüyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:47 ----------
Tabi ben sistemi daha basit zannettiğim için...
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
motor en iyi yolda ısınır.. marşa basın gidin sadece ısınana kadar çok yüklenmeyin.. böylece zamandan ve yakıttan az da olsa tasarruf edersiniz
Arkadaşlar 1 dakika ısıtma sonrasında hafif hafif yola çıkmak ya da 3-5 dakika ısıtıp yola çıkmak konularında motorun karbüratörlü ya da enjeksiyonlu olmasının bir farkı var mıdır?
Başlıkta anlatıldığı gibi; 3-5 dakika ısıtmaya gerek yok, bir dakika gayet yeterli. Motorun enjeksiyonlu olup olmaması ısıtma yönteminiz açısından önemli değil.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)