CHopper kullanmayan , nasıl rahat güzel, konforlu bir motor ayrıca çok keyifli bir motosiklet olduğunu anlayamaz.. Keyif işidir.. Her motorun ayrı bir özelliği bir rahatlığı vardır.. Chopper'de kullandaım. Şimdi 400 cc Scooter kullanıyorum bu da çok keyifli ve rahat.. Saygılar..
Zevk , keyfine düşkün olmak, yol yapmak, ne kadar olmadığını zannetsenizde aslında gayet güzel viraj yapmak, uzay mekiğine benzemeyen klasik görünümlü güzel tarzı olan motorlara binmek, parlayan nikelajlar gibi şeyleri saymak lazım ama zaten bu soru sorulduğuna göre bunlardan anlayan bir mantaliteye sahip değil soru sahibi. En basit işlevselliğe gelirsek , sizi motor üstünde gören hemen hemen tüm 4 teker kullananlar size yol verir , zira bilir ki bu motoru kullanan adamın yolda zibidilik yapmak gibi dertleri yoktur, işinde gücündedir. Sürekli makas atıp kaldırımlara çıkıp ters yönlere girip milleti mağdur etmek gibi dertleri de yoktur. Birtek ben hiç sevmesemde asla da yapmayacak olsam da yüksek gürültülü egsoza sahip olurlar en fazla. Keşke o da olmasa. Birde Türkiye de ne kadar deri yelektir patchlerdir gruplardır gibi görünümü benzese de ABD de bazı grupların olduğu gibi kanun dışı değildir chopper/cruiser kullananlar.
HD kullananların g.tü kalkık demiyorum yalnız, yanlış algılanmasın, genellenmiş algıdan rahatsızlığımı ve bu nedenle tercih etmediğimi dile getiriyorum. Bir insanın ne olduğunun giydiği giysi, kullandığı taşıt, eğitim, memleketi, dini, dili, ırkı ve cinsiyeti ile ilgili olmadığının bilincindeyiz hep birlikte.
Acaip ozentiler ama. Belki de ellerinden gelse yapacaklar, ama beceriksiz olduklari icin yapamiyorlar. Biri Hells Angels'i ovmustu burada, "iyidir severiz" demisti, Turkiye dahil kac ulkede suca bulasmis motosiklet orgutu icin.
Genellemek istemem ama gordugum kadariyla problemli yapilanmalar. Ilkel kabilecilik ogeleri barindirmakta. En temeli "hepimiz birimiz" sacmaligi. Suc sahsidir. Kimin ne zaman ne sucu isleyecegini on goremezsiniz. Burada biri "uyemizse iyidir, sucu yoktur" dedi. Yuh. Avukatlarin hakimerin denetlendigi ulkede her MC uyesini otomatik olarak "temiz iyi sucsuz" kabul edecegiz. Dedigim gibi, ilkel ve kabileci bir yapilanma.
Varsa boyle bir ihtiyaci olan, orduya veya polise katilmali bence, bir gun kendini karsilarinda bulmamak icin.
Benim motor hakkında olumsuz düşüncelerim yok. Geçmişte şapır motorlarım oldu. İki teker olduktan sonra bana göre hepsi motor. Sadece goldwing'i ayrı tutuyorum onlar 2 tekerli araba. Hiç bana göre değil.
Ama bizde motorun oturuş pozisyonuna göre kendini kılıfa sokanlar var. Özellikle bu amerikan tarz motosikletlerde. Çevremdekilerin büyük çoğunluğu bu motorlara binmek için değil, kendine bi tarz yaratmak amacıyla binmeye çalışıyorlar. Acaip özenti ve emanet duruyor. Guruplaşıp saçma salak hiyerarşi falan belirliyorlar. Tenekeden bi cruiser almış üstündeki derili zincirli aksesuar motordan pahalı. Kafe önü bekçileri. Motorun bujisi nerde diye sorsan arka stopu gösterir Eskiden ihtiyarlayıp 1000 küsür cc bi şapırla rölanti devrinde motor kullanma hayallerim vardı. Bu tipler yüzünden soğudum.
sana ne kime ne hacım millete niye karışıyon sen sevdiğin hoşuna giden motora bin adamda crusier motoruna binsin
Arkadaşım senin hiç mi işin yok milletin işine gücüne karışıyorsun . Yok tatlı su motoru CBF YBR dandik falan . Yok choiper motoru nasıl seviyorsunuz . Başkalarının hayatı zevkleri seni ne ilgilendirir ?
Görünüşüne aldanmayın, sapına kadar motosiklettir Goldwing, her cruiser'dan daha motosiklettir. Uzaktan bakınca araba gibi, ama kullanınca o ağırlık ve irilik kaybolup gidiyor, eski bir cumhurbaşkanımızın deyimiyle, hayret ediyor insan. Cruiser'lar kullanımda çok daha ağır ve hantallar.
Tehlikeli iki grup: 1. Göztepe taraftarı 2. W140 hastaları. Canını seven kaçsın.
İs mantıga kalsaydi butun dunya maxi scooter kullanirdi.
Bence hepimiz bu dersi almalıyız. Bunun haricinde en büyük sıkıntımız forumda yorumları okumadan sadece başlığa ve konu içeriğini okuyup yorum yapmak. Konuşmak ve yazmak için yazıyoruz. 5 sayfa 70 tane yorum yazılmış birbirinden farklı ya 5 ya 6 şey söylenmiş. Aynı yorumların kopyalanmış hali bile var. Herkes çok gergin ve gerginliği atmak için böyle yerlerdeyiz. Buda dolayısıyla sürtüşmelere sebep oluyor. Birbirimizi kırmamakta fayda var.
Mantığı olması gerekmez. Adam chopper sever ve alır o kadar.
adamın tarzı vardır.. kişiliğini yansıtacak bir şeye binmek ister.. ona da hepsi birbirine benzeyen sıradan şeyler anlamsız geliyordur..
Evet yazıyı okudum. Şapır kullanma sebeplerinden hiç biri motosiklet kültürüyle alakalı olmayan şeyler yazmış. Yani yukarıda bir çok arkadaşın ve benim yazdığım tezler geçerli oluyor.
Motosiklet amaç değil şekil yapmaya araç. Rak müzik çalıyomuş, güneş gözlüğü geliyomuş gözüne vesayre. Motoru ilgilendiren bi durum yok ortada.
hasmet hocam amerikada mı ikamet ediyosun? biraz bize honda fury hakkında bilgi verirmisin? kullandıysan eğer... gözlerimizin kulaklarımızın pası silinsin...
Geçenlerde trafikte sağ şeritle bariyerler arasında kaça kaça ilerlerken önde Ape Hanger'lı cruiser kullanan bir ablaya denk geldim. Chopper durmaz, dönemez, gidemez vs derler ya abla bana yol verdi, geçtim, sonra arkama takıldı, ben trafikte hangi deliğe girsem arkamda bitti. Ya benim sürücülük traş ya da abla hakikaten iyi kullanıyordu.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)