Almanya ara sokaklarında teker yapmaya çalışan bu kardeşimizi izleyince ciddi anlamda tebessüm ettim ve Türk her yerde Türk lafını bir kere daha ispat etmiş olduk
Bu arada yurt dışında borçalanayım da aman altımda son model arabam olsun ahmet abiler almış benim neyim eksik hemen ne yapıp edip almalıyım, iphone xyz alayım mehmet almış geri kalmayayım benim de şeklim olsun, Çakma bile olsa çok bilindik markalar alıp giyineyim havam olsun zengin dursun gibi anlamsız tatminsizlikler ve kompleks unsurları yok.
Gezdik epey bir ülke ve ülkemizdeki kadar aşağılık kompleksine sahip ben gezdiğim ülkeler arasında başka bir ülke göremedim. En kötü durumda olan yunanistan hatta bulgaristanı da dahil. Kapitalist düzenin çok rahat hakim olmasının sebebi de bu. Türkiye il sınırları içinden çıktığınız anda insanlardaki bu komplekssizliği, rahatlığı, samimiyeti görüyorsunuz. Her şey çok daha daha doğal.
Bir araba markasının veya kullandığınız telefonun veya kıyafetin arkasına sığınıp kendilerine statü getirmesini beklemiyor insanlar.. Bunun gibi şeylerden medet ummuyorlar. Bir de adamlar akıllı. Ev alıyorlar, yatırım yapıyorlar tüm parayı arabaya,telefona bilmem neye gömmüyorlar. Dönüp dolaşıp yine eğitim seviyemizin çok ama çook kötü olduğuna getireceğim konuyu ayrıca aile yapımızın yozlaşmasını da yadsıyamayız.
Almanya = Avrupa'daki zirve.. Ötesi yok. Gerçekten imreniyorum her bir şeylerine.. Ve bu adamlar ikinci dünya savaşından mağlubiyetle ayrıldılar, biz ise o savaşa girmedik bile. Sonuç ortada.