Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kaldırımla Yol Arasındaki İnce kanala Ön Tekeri Düşürüp Çıkamamak

REKLAM ALANI
    gerivites - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    D400
    Merhaba, başlıktan anlaşılacağı üzere trafikte soldan kaçayım derken kaldırımın kenarındaki 10cm civarındaki kanala önce ön sonra arka tekeri sokmayı başardım. İleride bir kesiklik olur diye umarken yol kenarına park etmiş arabaya denk geldim ve kanalda çırpınmama rağmen çıkamadım. Kenarda bulduğum tahta parçasını önüme koyduktan sonra çıkıp yoluma devam ettim. 2-3dklık bir mevzudur bu çırpınışlar :D

Gelelim sorumuza. Buradan kurtulmak için ön tekeri yükseltmek haricinde bir çözüm var mı. Oldu ki tahta taş maş bulamadık ne yapacağız.
    Acaba motosikleti çıkmak istediğimiz yöne doğru yatırsak fayda eder mi.
    instagram.com/gerivites
    youtube.com/user/nimbus8222

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    BLUERAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İnazuma, Hajoue125 bide cross aldıkmı tamamdır
    Öyle bir kanaldan motor üstündeyken çıkma risklidir. Kanalın keskin yüzeyi lastiklerine de zarar verebilir. Başıma gelmedi değil. Şunu tavsiye ederim.

Motordan ineceksin, yan ayağı açıcaksın, yan ayaktan kuvvet alarak arka tekeri kurtaracaksın. Motora binip geri manevra ile ön tekeri dışarı alıcaksın, yoluna bakacaksın. Önce ön tekeri kurtarıp gazlayıp arkayı dışarı alırım dersen açı dar olduğu için o kanalın keskin tarafı lastiği yer bitirir.

sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    İyi devrilmemişsin. Öyle bir kanala girip kaza yapan bir çift ile karşılaşmıştım.

Blueray zaten tavsiye vermiş. İstediğin yöne yatırıp çıkmak isterken motoru da devirme ihtimalin yüksek.

BLUERAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İnazuma, Hajoue125 bide cross aldıkmı tamamdır
    Birde şunu eklemek isterim. Öyle bir kanala ön lastik girdiği zaman ister istemez arka da girecektir. Ancak siz girmesini beklemeyin kontrollü biçimde arka lastiği o kanala sokun ve hemen durun. Devam etmeyin. Çıkarım diye devam edip acayip hareketler yapmayın. Elbette bir şekilde çıkacaksınızdır. En kötüsü bi el atın beyler demek gibi çözüm yoluda var. Ne motora nede kendinize sıkıntı çıkarmayın. Yeni kullanıcılar bu gibi hatalara düştükleri zaman nedense kendine yediremiyor garip garip işler yapıp motorun altında kalıyor. Hele ki yağışlı bir gün ise kesinlikle kontrollü biçimde durun. O kanalın içine ne sabunlu deterjanlı sular ne atıklar dökülmüştür bir düşünün. Tam kafa göz patlatmalık kıvama gelmiştir.

Seneler evvel , aynı yapının 5cm derini ile yaşadığım aşk neticesinde fukara sümüğü gibi yere yapıştım , ilkin ne olduğunu bile anlayamamıştım , işte hep sonradan sonradan , neyse buda beyle bir anımdır işte..

Bu durumda motordan inip , kanaldan çıkarın su arkı gibi yapılmış , sm olmasına rağmen yere yapıştırdı çıkmak için uğraştığımda.

Motosikleti
    honda wing go, kenbo 125cc cup
    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Seneler evvel , aynı yapının 5cm derini ile yaşadığım aşk neticesinde fukara sümüğü gibi yere yapıştım , ilkin ne olduğunu bile anlayamamıştım , işte hep sonradan sonradan , neyse buda beyle bir anımdır işte..

Bu durumda motordan inip , kanaldan çıkarın su arkı gibi yapılmış , sm olmasına rağmen yere yapıştırdı çıkmak için uğraştığımda.
    Benzer bi durum da benim başıma geliyordu. Ama 3 cm derinlik ya var ya yok oval bi su arkı en derin kısmı 3 cm belki oda. Teker girdi önce bi kaydı yavaşladım gazı kestim( hız çok düşük zaten de o bile düşmeme sebep olucaktı). Sonra ön tekeri çıkardım gaz verdim çıktım ama Allahtan keskin değil ovaldi kanal ve derinde değildi.
    O olaydan sonra ne çok sola ne sağa yanaşırım. Belediye sağolsun motorculara çok güzel tuzak hazırlamış.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler