turkuaz ilk motorumdu alma alma. karburatorlu kisin calismiyor
enjeksiyonlu al kardesim yada su anlik spacy bak temiz bir tane bul sonra yukseltir abs li alirsin hem o arada motora iyice hakim olursun bence
turkuaz ilk motorumdu alma alma. karburatorlu kisin calismiyor
enjeksiyonlu al kardesim yada su anlik spacy bak temiz bir tane bul sonra yukseltir abs li alirsin hem o arada motora iyice hakim olursun bence
Kymco Agılıty 125 i önerebilirim.Çok sağlam,çok atak motor.Ancak arka süspansiyon biraz sert.Bacak boyu için alan biraz küçük.!00 km.sarfiyatı 3,5 lt civarı.Şayet çok uzun boylu değilseniz görmanizi tavsiye ederim.
Bu kadar insan sana Spacy tavsiye etmiş bir bildikleri var çünkü. Alacaksan bu bütçeyle ikinci el japon al. Diğerlerine bakma bile.
Yamaha delight, da bakabilirsin uygun bulabilirsen. Ancak japon al. Bu insanlar gerkçekten bir şey bildikleri için söylüyoralar sana. Ancak benim anladığım kadarıyla sen zaten birkaç modeli belirlemişsin.
hocam benim 2015 model agility i 3 bucuğa satıyım sana mayıs sonunda. 21 bin km, kırığı, döküğü, boyası, trameri zartu zurtu yok. bazı çizikleri var sadece. arka çanta, ön cam ve city grip lastik var. kurye elcikleri de var. işe gidip gelirken kullandım, kurye veya paketçi değilim.
0
aha bu da benzin tüketimi
Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.
Hocam haklısınız Mayıs’a kesinleşir de Japon’lar sağlam tabiki ama tipleri hoşuma gitmiyor (PCX tarzı scooterlar güzel Japon’larda) ama bakacaz dediğim gibi mayısa kesinleşecek ve alınacak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:04 ----------
Jikle yok mu Turkuaz’da ?
sym fıddel 125 cc
sym orbıt 125 cc
sym jet4 125 cc
Kymco Agılıty 125
ben ogluma gecen yıl yazın yazlık ıcın fıddel aldım cok memnunuz
gecen yıl sonu ankara ıcın orbıt aldım cok sevdı
sımdı jet4 e bınıyor hepsınden daha cok sevıyor
yukarıda saydıgım 4 motor da aynı motor yapısın sahıp parana gore temız hangısını bulursan gonul rahatlıgı ıle alıp kullanabuılırsın
Önerileriniz için teşekkürler hocam, SYM’nin jet 4’ünün sıfırı kalmış (oda 2015 model) diğerleri 2014-2015 (orbit güzelmiş aslında) model acaba parça konusundan sıkıntı olur mu, parçası ucuz mu, kolay bulunur mu, hiçbir yerde yoksa parça servisten sipariş etsem ne kadar sürede gelir ?
gitmiyordu 90 dan sonra devir kesici olmadığı için kayış koptu ikitelli kanal d binalarından volks vagen e kadar 3 km felan itekledim , o günden sonra bir daha devir kesicisiz almadım
Yapımı ne kadar tuttu ?
125'lik scooterların çoğu o kadar gidiyor sıkıntı yok fazla hızıda sevmiyorum (şehir içi de o kadar hız yapacak yer yok). Tanıdığımızın scooter'ı var onla öğrendim sürmeyi zaten (ehliyete az kaldı diye) birkaç ay önce öğretti. 4 gün boyunca sürdürdü 1'inci gün de öğrenmiştim zaten bir dönüşlerde sinyalleri vermiyordum 2'inci güne onları tamamladım sonra da diğer günler de de pekiştirme yaptım bitti. Son günde boş yolun orada gaz verdim 50-55 ile yol bitti yani 90 yapamam, yapacakta yer yok şehir içinde.
Beni evimden kick boks kulübüne bıraksın yetiyor çünkü babamın işi çıkıyor 1 saat beklemek zorunda kalıyorum minibüs desen o saatte son seferi bitiyor.
Bazılar turkuaz hakkında tekerin boyutu küçük olduğundan arkada birisi oturunca kayıyormuş gibi şeyler diyor (araştırırken gördüm) doğrumu ?
Devir kesici şunlarda var mı ;
125 ZNU, VX 110
yok ise bu fiyat bandında ve istediğim scooterler de yok herhalde.
Mondial motoru tamiri çok ucuzdur ama parçaları çok adi bilemezsin kardeşim, gözüm gibi baktığım motor bile sorunlu bana güven girme o motorlara sana kemikli motor söyliyim
Sym fiddle 2 it gibi motordur vur sopayı gider devir kesici vardır sym olduğu için yedek parçalarıda kendiside honda gibi yamaha gibi suzuki gibi kalitelidir kırılmaz bozulmaz bakımını yap gazla satarkende aldığın paradan gider piyasası vardır
kymco agility 125,fiddle II.
sakin cinli scootera para vermeyin.
[QUOTE=DesAres;4319349]Hocam 15.000 KM'lerdekine 6.500 istiyorlar (her şey KM değil ama 2015 model motorla ne ara 30.000 yaptın biz arabayla o kadar gezmiyoruz. Kuryecilikte nasıl kullanıldı kim bilir ?)
/QUOTE]
Bir yılda 15000 km yol yaptım motorla kurye değilim.
Hocam, paramı biriktirip ekipmanlarımı aldım geriye 2500TL kaldı. Babama motosiklet için 2000TL vereceğim gerisini tamamlayacak ama daha ehliyeti var, sigortası var, noter işlemleri var (sadece bunlar 2000 tutuyor). O yüzden fiyat olarak daha fazla yüklenmeyim diye ikinci el Çinli fln düşünüyorum ama babam derse ki sıkıntı yok SYM tarzı daha kaliteli scooter alırım (ki zaten sorun olmaz diyor ama içim rahat değil. Yük oluyormuş gibi hissediyorum ama bi yandan daha kaliteli ürün alırsam daha iyi olur diye ikilemde kaldım).
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)