kendim yıkamak zor geliyor pekte beceremiyorum İstanbulda nereler var ? tavsiyeleriniz bekliyorum
kendim yıkamak zor geliyor pekte beceremiyorum İstanbulda nereler var ? tavsiyeleriniz bekliyorum
Radyatöre bir su geldi mi o motordan hayır bekleme
Kendin yıka motoru
overdose moto garage... Forumdan Sj's abi işletiyor ulaşabilirsin...
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
İstinye'de Motowax kafe var. Hem gidip bir şeyler yiyip içebilir hem de motorunuzu yıkatabilirsiniz.
10 gün önce gittim, gayet güzel bir yer.
Kadıköy Yoğurtçu Parkının orda Rider Cafe var, orası da iyidir.
Hara güre garaj vardı ataşehirde hala varmı emin değilim ama memnundum
şöyle bir öneride bulunuyım bazı benzikliklerde köpük ve suya para verip kendiniz yıkayabiliyorsunuz mesela köpük 3 lira su 2 liraydı geçen gördüğümde bu şekilde hem motorunuzun zarar görmesini engellersiniz taziği yakından tutmazsınız filan hemde daha temiz yıkarsınız bir deneyin derim
Bu biraz da temizlik beklentin ile alakalı..Motosiklet üzerine yıkama yapan pek çok yer de aynı hizmeti alabilirsin.Olur da yolun düşerse maslak'da overdose moto garage'da yıkatırsan bir gün,farkı görebilirsin.
ref moto da işinin ehlidir
Bakırköyde motowash diye bir yer var ben genelde orada yıkatıyorum. Sahibi Ertan Bey genel olarak memnunum kendisinden. Zincir temizliği ve yağlama için 50 lira ücreti var. Sadece yıkama için 25 lira ücreti var.
Evet yağlama dahil. Önce ön arka disk kısmını temizlendi, burada hangi ürünü kullanıldı sormadım. Motorun arka maşa epey yağlı ve kirliydi. 20 dakika kadar o kısmı temizlemek için uğraşıldı.
Bunun dışında köpük ve su harici bir uygulama yapılmadı galiba, inanın pek dikkat etmedim.
Sanırım bu standart yıkama dışındaki uygulamalar için ekstra ücretlendirmeleri vardır. O konuda bilgim yok.
Ben sadece zincir de temizlenip yağlansın dedim. Zincir için Motul C4 kullandım dedi arkadaş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:47 ----------
[QUOTE=silenced;4318457]randevulu mu çalışıyorlar acaba/QUOTE]
Ben habersiz gittim. Yıkanan bir motor vardı, onun işi bitti benim motoru aldılar.
Yani çok vaktiniz yoksa önce bi arayın derim. Çok fazla motor varsa beklersiniz, hemen gel yıkayalım demiyorlar. Ortalama 10 dakika kadar vantilatör ile motorun soğuması bekleniyor.
Ref moto bana zincirle beraber 60 lira demişti. Çok kirli motorlarda artabiliyormuş. Açıkçası değmeyeceğini düşünüyorum.
Şahsen bende aynı fikirdeyim. Hiç vaktim olmasa bile 30 liradan fazlaysa yıkatmam.
Her hafta sonu gezi dönüşü çantamdan bezimi , hızlı cilalama fısfısımı çıkarırım. Benzinlikte köpüğe 1 tl suya 2 tl atarım mis gibi olur. Jant lastiğimide geziye çıkmadan önce zincir temizlik- yağlama yaptıktan sonra temizlerim .
bir de benim bildiğim yıkanırken motorun soğuk olması lazım
ben 800 metre ötedeki yere giderken bile acaba motor ısındı mı diye tırsarak gidyorum,
ne de olsa hacmi küçük ve yüksek devirle çalışan birşey bu.
çabucak ısınır
istinye mesela, gidene kadar motor ısınır, sonra bekle ki motor soğusun. yıkansın, kurulansın vs..
valla sadece yıkama olayı en az 3-4 saat.
vakit isteyen bi hobi.
edit. vantilatör ile soğutuyorlamırş motoru
güzel valla.
ama her yer öyle mi
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)