Motor cc düşük ise daha fazka kullanın sabit maliyeti yaymış olursunuz .
Sonuçta malum kesimin il temsilcilerinden , tutda sarayına şatosuna kadar bunlarda taş mı yesin sen çalışacaksın ki bunlarda yesin ....sizin kide laf
Motor cc düşük ise daha fazka kullanın sabit maliyeti yaymış olursunuz .
Sonuçta malum kesimin il temsilcilerinden , tutda sarayına şatosuna kadar bunlarda taş mı yesin sen çalışacaksın ki bunlarda yesin ....sizin kide laf
Snapy bakım maliyetleri :
2 senede bir yağ değişimi:25 tl castrol
Senelik bin km gezsem 150 lira benzin yapar.
2 senede bir muayne desek 100
Zorunlu trafik sigortası 220 lira
son dönemlerde 48 ay vade ile 20.000 tl lik motosiklet almak için fikir soranları,
yedek parça için yan sanayiye yönelenleri,
daha ucuz alternatif ürün arayanların mesajlarını gördükçe,
motosiklete sahip olmanın yanı sıra yürütme maliyetinin de ciddi oranda arttığını söylemek yanlış olmaz.
yazık.
Hocam, yine ve yeniden mevzuya damardan girdin..
Ayrica gerek zaruri ihtiyaç gerekse keyif için kullandigimiz motosikletin bu tarz bir maliyet tablosuyla karşimiza çikmasi ve bu hesaplari konusuyor olmamiz,ne kadaf vahim bir durum..
Daha magazadan çikarmadan neredeyse urunun degeri kadar vergi verip,bir o kadarda katmerli bir yakit masrafi ile karşimiza çikan bu nadide araci birde işletme giderleriyle cebelleşip,hafta sonu iki tur atip yinede keyif alamamak..vs.vs.
Hele hele trafikteki saygisiz,kural tanimaz suruculerle ugraşip hayatta kalma mucadelesi vermek..
´´Paramizla rezil oluyoruz´´ cumlesi tam bu mevzuya uygun
Eşeği Saldım Çayıra
Otlaya Karnın Doyura
Gördüğü Düşü Hayra
Yoranın Da Avradını
Münkir Münafıkın Soyu
Yıktı Harap Etti Köyü
Mezarına Bir Tas Suyu
Dökenin De Avradını
Derince Kazın Kuyusun
İnim İnim İnilesin
Kefen Dikmeye İğnesin
Verenin De Avradını
Dağdan Tahta İndirenin
Iskatına Oturanın
Hizmetini Bitirenin
İmamın Da Avradını
Müfsidin Bir De Gammazın
Malı Vardır Da Yemezin
İkisin Meyyit Namazın
Kılanın Da Avradını
Kazak Abdal Nutk Eyledi
Cümle Halkı Dahleyledi
Sorarlarsa Kim Söyledi
Soranın Da Avradını
Niye bu şiir geldiyse aklıma
Motoru saldım çayıra ...
Günlük Ortalamalarım şöyle;
Kat edilen mesafe: 21km
Yakıt : 4,305 TL
Gider: 1,804 TL
Bakım: 5,576 TL
Toplam: 11,506 TL
Km ye göre: 0.507 TL
Bu yıl yaptığım masrafları yazayım.Hiç bir sorun yok tamamen rutin bakım.
Fazla km yapmadığımdan her yıl yağ bir kere değişiyor.
Motul 5100 10W40 35-45 TL arası değişiyor.Geçen değişimden kalan yağım yoksa 2 tane alıyorum.
HF 131 Yağ filtresi 20-25 TL
Hava filtresi 40 TL Bunu da ilk kez bu yıl değiştirdim.
Varta Akü 250 TL Akü 5 yılı doldurduğundan mecburen değiştirdim.
Sigorta(200-300 TL),vergi,benzin masraflarını hiç yazmıyorum.Daha lastikleri de değiştirmem lazım(1000 TL).Bakımları tamamen kendim yapıyorum işçilik ücreti ödemiyorum.
Hani forumda zırt pırt "abi kredi ile borç ile şu motor alınır mı bu motor alınır mı" diye konu açan arkadaşlar ; 250 cc sıfır sorun,bakımlarını bizzat kendim yaptığım,yılda 2000-3000 km bile yapmadığım tabiri caizse yatan motosikletin masrafları bunlar.Alın kardeşim borç kredi ile alın motorları,zaten bunların hiç bakım masrafı yok,sigortası bedava benzini de öpücükle veriyorlar zaten.10.000 TL lik bir motosiklet alacaksanız her ihtimale karşı(kaza,arıza vb.) cebinizde en az 3000-4000 TL nakit olacak.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)