20-30 kmh ile giderken fren yapıp abs önemi falan diye boş yapmayın allah aşkına ya. Bitmedi gitti şu muhabbet.
Şu freni abs olmayan motosiklette yapamayacak kişi sürmesin bu aleti.
Başlığı görünce kampanalar toplanır dedim :D dakka 1 gol 1 :D
motosiklette ABS herşeydir
Fr.Sante'ye katılıyorum ve bu video daha önce verilmişti diye hatırlıyorum
Görmemişin abs li motosikleti olmuş ...
cidden abs olmasada durulur abs önemlidir illaki ama zamanında farkedip doğru frende önemli bence şimdi bu adam geç farkedip çarpmış olsa abs işe yaramazmı diycektir hayır tabiki
O yolda; kapı açılır, yaya çıkar, dışarı kol bacak uzatılır her şey olur. Yayaların çıkması doğal öngörememeniz eksik olmuş. Duran trafikte biraz daha yavaş giderseniz herkes için problem çözülür
Video'yu izlemedim, alakasız olduğu kanısındayım.
Ayrıca motosiklette panik diye bir şeyin literatürde bile yeri yok iken, panik fren diye bir ifade yıllardır aldı başını gidiyor. Sözüm meclisten dışarı, bu konu için konuşmuyorum.
Paniğin açıklaması nedir? Beklenmedik bir anda oluşan güçlü korku durumu,önlenemez dehşet duygusu. Böyle bir durum içerisinde olan insanın vereceği reaksiyon ne ola ki?
Panik fren nasıl yapılır diye konular dönüyor. Böyle bir şey yok, fren yapmanın bir tek şekli vardır, dozajlı bir şekilde maneti ezerek motosikletin ağırlığını amortisörlere yüklemektir. Sen bunu limon sıkar gibi dersin, veya yavaş yavaş sıkmak dersin blablabla.
Bakın fotoğrafta amortisör gözüküyor mu?
Sen yükü amortisöre vermeden lastiği kitle, sonra panik fren nedir, ne değildir, nasıl yapılır, abs'nin önemi zart zurt diye yanlış bilgiler ile gündem oluştur. Sürekli ABS'yi devreye sokan birisi gerçek manada fren yapmayı bilmeyen kişidir. ABS ne zaman devreye girer veya girmeli? Zemin beklenmedik şekilde kalitesiz olduğunda, veya zemin üzerinde tutuşa engel olacak, yolda olmaması gereken diğer faktörler devreye girdiğinde (Su,yağ,mıcır, toz vb.) Bunun dışında biz amatör kullanıcılar için abs hayati önem taşır, çünkü büyük çoğunluğumuz iyi fren yapmayı maalesef bilmiyor, şartların da asgarinin altında olması bu duruma oldukça negatif etki etmekte.
Herkesin böyle fren yapabiliyor olması na-mümkün. Ama işin doğrusu bir.
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Benimki abs siz ben nası duruyorum o durumlarda?
Tamam abs güzel bir şey ama, panik yapmamayı öğrenmek daha güzel değil mi?
yarışçıların frenlemelerine hastayım. herifler viraja girmeden sadece 5 metre önce arka teker havada giriyorlaryıllardır motosiklet kullanırım hiç böyle birşey denemeye bir taraflarım yemedi. zar zor aldığım yılların birikimini yatırdığım motoru riske atmak istemeyişim de bunda etkili olabilir ama adamlar harbi yetenek
Panik fren muhabbeti, emergency brake in çevirisinden kaynaklı. Anlamını karşılamayan bir çeviri
arkadaş her bulduğu fırsatta yardırmayı deniyor bu şekilde kullanmak şehir içinde her an kaza yaptırır, frene güvenip bunun havasını yapmaksa yarın bir gün o frenin seni kurtaramayacağı durumları da yaratır, motorun gücünü uygun olmayan yerlerde kullanmayın, kendi hayatınızı ve karşınızdakinin de hayatını düşünün. bu kısa video bence baştan sona hatalarla dolu bir sürücünün videosundan başka bir şey değil.
oğlum siz "abs lobisi" misiniz lan?
çok yakında motorunda abs olmayanlari "vatan haini" olarak niteleyeceksiniz, ondan korkuyorum!
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Işin tuhaf tarafı Abs ureticisi firmalar bile bu kadar propaganda yapmamiştir hee..
Vaybe demekki 50cc´ye bile Abs koyup 10K fiyat yazsalar alacak kisiler illaki çikar..
Panik fren ve abs videosu bence böyle olmalı;
Panik selektör ve gündüz farı adlı paylaşımda görüşmek üzere.
Ön-arka kampana+cst lastik kombinasyonu ile yapsın da görelim![]()
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)