Mondial sentor 150 için gereken ehliyet A1 mi A2 mi
Mondial sentor 150 için gereken ehliyet A1 mi A2 mi
11,6 HP motor gücü diye geçiyor. Eğer bilgi doğru ise A1 sınıfı yeterli olacaktır. 15HP' ye kadar motosikletleri A1 sınıfı ehliyet ile kullanabilirsiniz.
125CC üstü her motosiklet A2 ve üstü ehliyete tabidir.
A1le 150 cc düşük beygir kullanıp ceza yiyen bi arkadaş vardı buralarda
Üstad,
Madde 75 (b) satırı.(okuyalım)
Şair burada diyorki,Slindir hacmi 125cm3 ve 11kw'yı geçmeyecek diyor kısaca Ruhsatta 124.9/124,8 vs yazacak yoksa 149cc yazıp 10kw olsa oda olmuyor,124.9cc olup 12kw olsa oda olmuyor..
Burada Mt forum konusu
Burada'da kurs bilgileri..
Burada'da motosiklet üreticileri...
A1 için Max 125cc hacmi şart.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:05 ----------
Mondial sentor 150cc A2 ehliyetle kullanılır.aksi halde ceza yersin.
Bu sebeptendir ki,Cbr 125 kullanan A1 ehliyetli Ali,mevcut ehliyeti ile Cbf 150 kullanamıyor..
Arkadaşlar, tekrar ediyorum. A1 İle kullanılır. Yeni yönetmelikte sadece HP ile belirleniyor, eskisine bakıyoruz.
a1 ile kullanılır.
kaynak“i) Eğitim ve sınav aracı (“A1” sınıfı sertifika için): Gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, iki tekerlekli motosikleti,
j) Eğitim ve sınav aracı (“A2” sınıfı sertifika için): Gücü 11-35 kilovat arasında olan ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, iki tekerlekli motosikleti,”
http://www.gelisimsurucu.com/motosikletehliyeti
Buda yeni moda oldu. Kaynak gösterildikçe halen kendi bildiğini okumalar. Gidin sürücü kursuna sorun ondan sonra gelip burada tartışalım. Tartışalacak ne varsa artık. Tüm Avrupa'da böyle. Türkiye'de de Avrupa'nın trafik yönetmeliği geçmektedir.
7 Mart 2017 Salı tarihli Resmi Gazete' den alıntı:
29/5/2013 tarihli ve 28661 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (i), (j), (o) ve (ö) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20170307-5.htm
Bu değişiklik sadece sürücü kurslarındaki eğitim ve sınav araçlarını kapsıyormuş. Kusura bakmayın, aklımda tüm A1 sınıfı ve kullanımı için kalmış. Hata için özür dilerim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)