Arkadaşlar merhaba ben motoru noterden devir teslim işlemlerini yaptırdıkdan sonra plaka değişikliği düşünmüyorum Noter işlemlerinden sonra trafik tescile gitmeme gerek varmı ?
Arkadaşlar merhaba ben motoru noterden devir teslim işlemlerini yaptırdıkdan sonra plaka değişikliği düşünmüyorum Noter işlemlerinden sonra trafik tescile gitmeme gerek varmı ?
ruhsat çıkarmak için gitmen gerekecek.
Son düzenleme ile noter satışından sonra ruhsatını da noterden alabilirsin. Trafik tescile gitmene gerek yok.
ruhsatı direkt noterden alacaksın, hatta tek sayfaya düşmüş ruhsat
gerek yok ben pazartesi günü sıfır motor için çıkardım sadece noterde her işin hallediliyor sana noterden sıfır araç ise plaka için basım kağıdı veriyorlar istanbul için bana yakın olduğu için de eyüpsultan dan stadın hemen arkasından beş dakikada 17 tl karşılığında plakanı da basıyorlar (tek plaka 17 (çift 34 dü yanılmıyorsam)). evet ruhsat tek sayfa.
Noterde devir işleminin ardından direk sana ruhsatı vericek başka işin kalmıyor.
Sıfır içinse ilk evraklarını bayiden alıyosun daha sonra şasiden sigorta yaptırıyosun daha sonra notere gidip ruhsat çıkartıyosun bide plaka basım kağıdı veriyor onunlada gidip plakanı çıkartıyosun
ikinci el motosiklet almış ya da sıfır motosiklet almış olsanızda;plaka aynı kalacak olsada değişecek olsa da tüm işler noterde bitiyor,sadece ikinci el alımında plaka değişikliği varsa noterin verdiği plaka basım makbuzuyla istediğiniz ildeki şoförler odasından yeni plakanızı bastırabilirsiniz,plaka değişikliği istenen taşıtın eski plakasını notere teslim ediyorsunuz,yaklaşık 1 buçuk ay önce plaka değişikliği talep edilen araca 24 saat plakasız kullanım hakkı veriliyordu ancak geçen hafta yaptığımız alım satım esnasında noter plakanızı bastırıp yola çıkmalısınız dedi,bu konudaki durum net değil,
o zaman ruhsatı noterden alıcam ve sadece trafik sigortası yaptırmak kalıyo emniyet veya başka bir yere gitmeme gerek sanırsam plaka değişikliği yapmıcam cünkü doğrumudur ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)