Aynen oyle. Ki cogu trafik okulu da dogru duzgun ogretmiyor. Burada ozel okullar falan var ama isteyen gidiyor. Ama genel prosedur bu:
16 yasini gecince trafik kitapcigindan sinava girip "surus ogrenme izni belgesi" aliyorsunuz, ucreti $10. Bu belgeyle, yaninizda ehliyetli biri varken trafikte araba kullanabiliyorsunuz. 18 yasindan sonra da direksiyon sinavina girip ehliyet alabiliyorsunuz.
Senelerce suren temel egitim, fizik, kimya, biyoloji degil konu. Kucucuk bir kitapcik, ve gozu goren ayagi olan her insanin 1-2 haftada ogrenebilecegi bir seyden bahsediyoruz.
Demekki Milli eğitim bakanlığı motosiklet eğitimini, gözü gören ayağı olan herkesin yapabileceği basit bir konu olarak görmüyor. Zorunlu olarak akredite kuruluştan (sürücü kursu), belirli saatte eğitim alıp yine belirli saatte fiziki olarak uygulama yapman gerekli diyor. Ve herhangi bir mevzuat değişikliği konusu olduğunda kendisine muhattap bulup gerektiğinde denetleyebilmek için sürücü kursunu zorunlu kılıyor. Sürücü kursu bana göre gayet gerekli bir kuruluştur.
Ehliyet almadan önce motosikletim yoktu. Nasıl etüd edebilirdim okuduklarımı ? Kim bana 11 saat motorunu güvenip ödünç verebilirdi?
Ömründe hiç motor kullanmamış birisine kim MT07'sini emanet edebilirdi? ( şuan sınavlar bu ayarda motorlar ile yapılıyor.)
Evet ben gerçekten kaliteli bir sürücü kursunda eğitim aldım, öğrendim. Şuan Türkiye'de motosiklet ehliyeti için düzgün eğitim veren kurs bulmak neredeyse imkansız. %99'u yapması gerekenleri yapmıyor, öğrenciye imkan sağlamıyor ve MEB'da bu kuruşları denetlemiyor, ceza kesmiyor.
Durum böyle olunca ben neden kursa para veriyorum diye sorgulanması çok normal ama işin gerceği sürücü kursu gereklidir ve şarttır. Keşke her kurs aldğı paranın hakkını verse tabi...
son olarak gelişimden ehliyet aldım,
katılırsanız eğitimi hakkı ile veriyorlar,
fiyatların bu şekilde olması mı lazım ?
değil.
kimsenin umurunda mı ?
değil.
Evet kesinlikle akıl ve mantık tercih etme opsiyonu olsun diyor. Ama bu tarz konularda olay "standardı" sağlamaktır.
Standart sınavla olur okul ile degil.
Mesela ÖSS sinavina girmek istiyorum.
Ozel kurumlar olan dersanelere ozel okullara gitmek ZORUNLU demis olsa. Ne kadar saçma.
Adam sınavda yapiyorsa biliyor demektir.
Ehliyet için motor temin edemeyen kisi gidip kursa kaydolabilir. Bunda bir engel yok ki. Ben babamin arabasi ile öğrendim kursa ihtiyacim yok. Teorik bilgisini de okuyarak öğrendim..
Gelip kursa kayıt olup bir dunya para vermek neden ZORUNLU?
Hocam merhaba,
bende ehliyet arifesindeyim. Gelişim için, kendi sitesinde belirttiği fiyatlardan forum için cüzi de olsa bir indirim oluyor mu? En önemlisi verdikleri eğitim sadece sınavı geçmek için mi yoksa honda'nın seviye 1 eğitimine denk diyebilir miyiz?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)