Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

KUBA RX9 Performans Yükseltimi

REKLAM ALANI

Arkadaşlar,

Motora Performans Hava filtresi, iridyum buji ve benzin filtresi takıldı, Motul 5000 yağ kondu, Zincir yağlandı. sesi felan değişti.

Ama motorun performans artacağına düştü. sebebi ne? Daha iyi emiş daha iyi ateşleme var diye düşünüyorum. Acaba yağ kalın mı ki bu motora? bilemedim. Lütfen gerçekten bilginiz varsa yazın

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    O motora hava filtresi taksan neyine yarayacak 3 hp motoru var,gereksiz hava çekiyor o yüzden gitmez.orjinali geri takmalısın
    LiseliMotorc bunu beğendi.

berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    karbüratör ayarı yaptırman da lazımdı ama yinede pek bir şey bekleme

YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CC yükseltmesi yapılıyor hazır parçalar ile onu yaptırman beklentini daha iyi karşılar.

Bujiden ve yağdan değildir ama dimi? Karburator ayarlarına bakıcam. 1 ay sonra 100cc ye çevircem. Yakıt biraz düşer performans artar rolantide rahat çalışır boğulmaz diye umdum arkadaşlar

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İridyum buji performansı arttırmaz sadece ömrü normal bujilere çok daha uzundur.Hatta bazı araçlarda performansı bir miktar düşürebilir bile.Kullanma klavuzunda önerilen kalınlıkta yağ dışında bir yağ koyarsanız bu da performansı düşürür.RX9 ların orjinal hava filtresi biraz yetersiz geliyor.O yüzden kullanıcılar genelde açık hava filtresi kullanıyor.Ama açık hava filtresini taktıktan sonra karbüratörden benzin-hava ayarının da bir kontrol edilmesi lazım.Doğru ölçüde bir açık hava filtresi ve bu hava filtresine uygun benzin-hava ayarı ile sanırım performans biraz iyileştirilebilir.
    berk_cglr bunu beğendi.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    Hava filtresinden kaynaklı olabilir, normal filtreyi takıp deneyin.

Bu araca 50cc bir motosikletin performansını sadece hacim yükselterek yükseltebilirsiniz. En az 100 cc yapılmalı.

Peki 100cc yapsam hava filtresi fayda eder mi yeni motor bloğuna? Karburator Hava ayarıyla oynadım fayda vermedi bu arada. değişik noktalarda çevirip sürüş yaptım çekiş biraz düşük önceki halinden.

100cc için işcilik dahil 200 lira fiyat aldım sipariş verdim

Motosikleti
    Peugeot 103
    Alıntı ali1453 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar,

Motora Performans Hava filtresi, iridyum buji ve benzin filtresi takıldı, Motul 5000 yağ kondu, Zincir yağlandı. sesi felan değişti.

Ama motorun performans artacağına düştü. sebebi ne? Daha iyi emiş daha iyi ateşleme var diye düşünüyorum. Acaba yağ kalın mı ki bu motora? bilemedim. Lütfen gerçekten bilginiz varsa yazın
    Karbüratörün manifoldunu ters çevirin. yani hava filtresi öne bakacak. böylece motor hızlandıkça daha da hızlanıyor ve üst devirlerde fark edilir performans yükselişi geliyor. tüm vidalarını sıkın ve yapabildiğiniz kadar ağırlıklardan kurtulun. Rx9 istanbul adlı bir whatsapp grubu var. ona katılmanızı öneririm. ama asla hava filtresiz gezmeyin yoksa yeni motoru elinize alırsınız.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:56 ----------

Peki 100cc yapsam hava filtresi fayda eder mi yeni motor bloğuna? Karburator Hava ayarıyla oynadım fayda vermedi bu arada. değişik noktalarda çevirip sürüş yaptım çekiş biraz düşük önceki halinden.

100cc için işcilik dahil 200 lira fiyat aldım sipariş verdim
    100 değil 150 veya 200 yapın. " kaldırır mı? " diye düşünmeyin normalde bu motor 150 cc ama 80 cc yapıp millete 50 cc olarak satılıyor. ama cg200 karbüratörü takarak ucuza çözmenizi öneriyorum. önemli olan hacim değilde hacime ne kadar doldurduğunuzdur unutmayınız.

Ciddi ciddi 50 CC ler grubumu kurdunuz. Rx9 u 250 CC yapsan yine o motor bir halta benzemez söyleyeyim fren falan hak getire o motorda

Hocam rx9 wp grubuna nerden katılabilirim?
    Varsa grupta olan iletebilir mi 5422081458

karburatoru 180 derece çevirip monte ettik zaten filtre öne bakıyor. Ustama götürdüm hava ayarını yaptırdım motor çekişi düzeldi çok şükür. 100 yada 125cc yeter bence o motora. Hava ayarından sonra bu haliyele bile performans iyi geldİ, epey güçlenme hissettim

Motosikleti
    ......
    Hocam rx9 wp grubuna nerden katılabilirim?
    Varsa grupta olan iletebilir mi 5422081458

karburatoru 180 derece çevirip monte ettik zaten filtre öne bakıyor. Ustama götürdüm hava ayarını yaptırdım motor çekişi düzeldi çok şükür. 100 yada 125cc yeter bence o motora. Hava ayarından sonra bu haliyele bile performans iyi geldİ, epey güçlenme hissettim
    Epey güçlenme hissetim derken?

Dostum,

Motorun frenler kampana..(çay tabağı kadar)

Aman diyeyim gaza gelip abanma..(yapacağı max 100 oda 100lük silindirle)

Kanatlandırır bu makina...(Yerçekimine meydan okursun)

düz yolda 65 70 tapa gaz zorlarsan 75 80 görüyor, ybr125 li bi arkadaşım eliyle itti 90 gördü o şekilde.

Frenlere gelince, ayarları yapıldığında çok iyi. arka teker çok basmadan kitleyebiliyorsun arka çok iyi ön de yeterli. 100km hıza kadar sert durdurur. Siz denediniz de mi konuşuyorsunuz bilmiyorum ama ben bu motorda deneyimimle konuşuyorum.

100cc ye çevirdiğimide max 100 hız benim için yeterli. Maksat zaten şehir içi ekenomik seyahat ve klasik tutkusu. ikinci motor olarak ER6F bakıyorum zaten

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)