Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

motor yağ lambası

REKLAM ALANI

merhabalar motorum kawasaki ninja 250r,

vitesi 1 e atarken çekiçle vurmuşsunuz gibi ses geliyordu ve motor öne atıyordu uzun zamandır, zincir ayarı..vs yaptırdım düzelmedi bende bugün debriyaj ayarı yaptım sorun çözüldü fakat ayarlarken kontrol amaçlı vitesi 1 e attıktan sonra stop ettirdim 1 de olduğumu unutup, şimdi kontağı açıyorum motor yağ lambası yanıyor motoru çalıştırınca sönüyor sorun var mıdır yoksa genel bişey mi? eskiden yanmıyordu

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    54RR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    --12 R1 Crossplane
    Alıntı PETRICHOR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhabalar motorum kawasaki ninja 250r,

vitesi 1 e atarken çekiçle vurmuşsunuz gibi ses geliyordu ve motor öne atıyordu uzun zamandır, zincir ayarı..vs yaptırdım düzelmedi bende bugün debriyaj ayarı yaptım sorun çözüldü fakat ayarlarken kontrol amaçlı vitesi 1 e attıktan sonra stop ettirdim 1 de olduğumu unutup, şimdi kontağı açıyorum motor yağ lambası yanıyor motoru çalıştırınca sönüyor sorun var mıdır yoksa genel bişey mi? eskiden yanmıyordu
    Kontağı ilk açtığında ne kadar gösterge ışığı varsa yanması sonra sönmesi gerekiyor. Yada motor çalıştıktan sonra sönmesi gerekir ama önceden böyleydi şimdi böyle oldu diye kafana takıyorsan, akünün kutup başlarını sök 3-5 dk bekleyip tak belki düzelebilir.
    Önemli olan motorun çalışır halde yağ lambası yakmaması.
    OğuzÖztürk bunu beğendi.
    İnsanlar sevilmek için yaratıldılar. Eşyalar kullanılmak için. Dünyadaki kaosun nedeni; eşyaların çok sevilip insanların ise kullanılmasıdır.

emremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125ESD(11)
    Yağ lambasının, motor çalıştıktan sonra sönmesi normal olan değil mi?
    Motor çalışmadan yağ basıncı olmaz ki.

Motosikleti
    CRF 250
    Motor yağ lambası tıpkı arabalarda olduğu gibi kontağı açtığınızda yanar. Motor çalışınca söner. Bir nevi sistem kontrolüdür.

bende bugün ki olaydan önce yağ lambası yanmıyordu kontağı çevirdiğimde sadece dediğiniz gibi kontrol amaçlı vites göstergesi ve motor hata uyarı ışığı yanıp sönüyordu çalıştırınca da durum aynıydı, far..vs açtığım durumları saymazsak tabi.

bugün stop ettikten sonra yağ göstergesi yanmaya başladı o yüzden biraz şaşırdım bu olayda.

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Vay be 😀

Herşey normal.Normal herşey.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)