Motosikletime her konuda (sürüş,bakım,tamirat vb.)nasıl hakim olabilirim.
Motosikletime her konuda (sürüş,bakım,tamirat vb.)nasıl hakim olabilirim.
1-Elin bu işlere yatkın olacak
2-Takım taklavatların olacak
3-Merakın olacak
4-Mt forumun Atölye bölümünde sürekli sörf yapacaksın
5-Tanıdığın samimi olduğun motor ustası varsa yanına takılıp birşeyler kapıp,arada çay,poğaca ve sigara ısmarlayıp aranı iyi tutacaksın..
6-Yedek parça konularında bilgi sahibi olacaksın,hangi parça nerden bulunur,yan sanayi muadil parçalar varmı vs.
7-Ustalardan ağzın ve cebin yanmış olması lazım.
8-Cesaret lazım.
9-Takarken fazladan cıvata somun arttırmaman lazım.
Ben her bişeyi çözüyorum yapıyorum ama şimdi uzun lokma lazım hemde upuzun lanet motorun bujileri cehennemin dibinde 😁
sanırım zaman içinde kazanılan tecrübeyle alakalı. öyle bir anda motordan iyi anlayan birisine dönüşemezsin. kimse dönüşemez. benim bilmediğim birşeyi başkası biliyor, başkasının bilmediğini ben biliyor olabilirim. bu işler böyledir. hiçbir zaman tam anlamıyla motordan iyi anlayan biri olamazsın.
ben ilk çin malı döküntü motorumla öğrenmeye başladım. daha sonra farklı motorlarımda düştüm kaza yaptım, o motorları tek başıma toparladım bu böyle artan doz ile motor açıp revize etmeye kadar gitti. herşey zamanla
En başta hevesin olacak,merakın -olacak,biraz paran olacak (alet-edavat için)el yakınlığın olacak.benim aklıma gelen bunlar.
Okumayı da sökmüş olman yeterli, gerisi gelir.
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
Herhangi bir konuda bilgi sahibi olmanın başlangıç aşaması, okumaktır. Doğru ya da yanlış, güvenilir ya da değil bir çok kaynaktan farklı kişilerin bireysel tecrübelerini okuyarak işe başlamak lazım. Zira, "şu adam çok iyi onu takip et, bu adam çok cahil hiçbir şey bilmiyor" gibi öneriler karşına çıkacaktır. Ancak zaten aşikar olan bir şeyi 20 defa farklı yolla anlatan kişiler çok doğru bilgi aktarıyor gibi görünür ancak hiçbir şey katmaması da ihtimaldir, öte yandan günlerce gözlemlediğin bir kişi öyle bir cümle kurar aklındaki bir çok soruya yanıt verir.
Atölye videoları izle, özellikle de bu forum içerisinde bazen hayranlıkla incelediğim müthiş projeler icra ediyorlar arkadaşlar. Takip etmeni önerebilirim.
Bunun dışında da aklında bir proje var ise, yekten başla. Ortaya bir ürün çıkartmaya niyetlendiğinde bunu kimseye beğendirmek niyetiyle yapma, öncelikle fonksiyonlarını yerine getiren bir prototip yapacağını bilerek giriş bir işe. Peyder pey bu yolla ilerlediğinde hem fonksiyonel hem de estetik anlamda ortaya çıkardığın ürünlerin geliştiğini göreceksin. Daha ilk etaplarda ortaya çıkan ürünü, banttan çıkmış gibi sergilemeye özen gösterdiğinde, konsantrasyonunu ve yaratıcılığını biraz törpülemiş olursun farkında olmadan.
Her şeyden önce, niyetlendiğin herhangi bir şey varsa, ona başla.
Kullandığın motor pahalı ise hiç bulaşma. Eğer parçası ucuzsa kendi bakımını kendin yap. Youtube de bir sürü video var izleyip kendi motoruna uygula. Zamanla boza boza öğrenirsin. İlk kanuniyi aldığımda bende aynı senin gibi hiçbirşey bilmiyordum. Videolar izleye izleye herşeyi öğrendim. Sonuçta parçası ucuzdu bir sıkıntı olsa bile problem olmazdı
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)