Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

Motosiklet Yağını Göremiyorum

REKLAM ALANI
    ftkrblt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 900
    Alıntı viper17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun, İyi ki size bir şey olmamış.

Motosikletin marka modelini öğrenebilir miyim aceba ?
    ben diyim elli sen de yüz benelli benelli.şimdi diyeceksiniz ki sen bile bile lades demişin diye ama hakikaten yabancı forumlardan olsun Türkiyedeki kullanıcılardan olsun çok araştırdım,İzmirde 35000 kilometre kullandım bir kere arıza ışı yakmadı diyen var,25000 kilometre kullanan var,yabancı forumlarda falan da çok dertlenen göremeyince aldım motoru gayet uygun bi fiyata aldım ama senin memleketten,İzmirden,ilk 230 kilometre efsaneydi ama yalan yok mt25 ten sonra tnt600 işte bu son motorum dedim,hanımla anlaştık bir daha motor satıp almamaya,bilmiyom ne olur artık ama sorun büyük değil işin açıkçası yaklaşık 250 lira sıkışmış motora anlayacağın yaktığım mazot parası motorun tamirinden kat kat fazla tutacak ama insanın iştahı kaçıyor işte,
    viper17 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu konuyu görüp,aşortmanıyla hemen garaja inip yağ camından bakan kimler var??
    Motora her binişimde bakarım aşortmanlı aşortmansız , araba gibi kaputun altında değil kafayı eğip bakıyosun. Temiz iş 😁

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Bana da ciddi bir sorun yok gibi görünüyor. Eğer motorda bir miktar yağ varsa, problem olmamıştır muhtemelen.

İçeride bir hasar olup olmadığını anlamak için motorun dağıtılması lazım. Bunu da, görünürde bir sorun yokken ne onlar yapmak isterler, ne de siz istersiniz.

Bence çok takmayın. Motor bir süre daha garanti altında. Ola ki ileride bir arıza olacak olursa, bakımı zamanında yetkili servislerde yaptırdığınıza dair elinizde doküman olması yeterli olmalı.

Japonya'yla bağlantı kurmayı falan deneyebilirsiniz, ama böyle bir mesele için sizi Türkiye'ye yönlendireceklerdir. "motoru alıp inceleyelim" demeleri durumu falan çok makul değil.

Honda'nın motor dizaynları dayanıklılık noktasında çok iyi, ve ihmale toleransları çoğunlukla yüksek. Muhtemelen ihtiyacı olan yağın çok daha azıyla bile büyük sorun çıkarmadan gidecek şekilde dizayn edilmiştir.

Bazı arkadaşlar "dünyayı yerinden oynatın" demiş te, 15km kullanıp bir şey farketmediyseniz, dünyanın yerinde durmasında bir sakınca yok muhtemelen...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    Alıntı ftkrblt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben diyim elli sen de yüz benelli benelli.şimdi diyeceksiniz ki sen bile bile lades demişin diye ama hakikaten yabancı forumlardan olsun Türkiyedeki kullanıcılardan olsun çok araştırdım,İzmirde 35000 kilometre kullandım bir kere arıza ışı yakmadı diyen var,25000 kilometre kullanan var,yabancı forumlarda falan da çok dertlenen göremeyince aldım motoru gayet uygun bi fiyata aldım ama senin memleketten,İzmirden,ilk 230 kilometre efsaneydi ama yalan yok mt25 ten sonra tnt600 işte bu son motorum dedim,hanımla anlaştık bir daha motor satıp almamaya,bilmiyom ne olur artık ama sorun büyük değil işin açıkçası yaklaşık 250 lira sıkışmış motora anlayacağın yaktığım mazot parası motorun tamirinden kat kat fazla tutacak ama insanın iştahı kaçıyor işte,
    Memlekette kimse kullandığı motorun kötü yanını söylemiyor , ört bas ediyor. Gerçi biz ktm nin kötü yanlarını söyleyince terörist ilan ediliyoruz ..
    zekeriyaimam bunu beğendi.

tokhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçmiş olsun hocam durumu merakla bekliyorum
    OğuzÖztürk bunu beğendi.

Motosikleti
    nc750x
    Tabiki olacakla öleceğe çare olmuyor.

Sizede çok geçmiş olsun bu arada. Ama babanızla olan ilişkiniz o kadar güzel ki. İnsanın arkasının dostlarının olması çok güzel.

Şurada şu forumda paylaşmasam canım daha çok sıkılıyor olurdu muhtemelen. Motosikletin en sevdiğim yanı ne biliyor musun? Başka hiç bir durumda tamamen yalnız olduğum halde kendimi gerek bu camia içinde gerekse motosiklet sürerken olduğu kadar güçlü ve yalnızlıktan arınmış halde hissetmiyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:10 ----------

İşin can sıkıcı yanı aslında uzun bir hikaye.

Tabi işin diğer bir yönüde bunun bir arıza değil ihmal olması durumu. Pisi pisine yani.

Hadi bir şey olmadı dedik kullanmaya devam ettik diyelim. Bu iki tekerlekli bir araç sonuçta ya bişey olduğunda sonu kötü biterse.
    "Önemli olan acil durumda ne yapacağını bilerek sürmek değil, acil duruma hiç düşmeyecek şekilde sürebilmektir."

Motosikleti
    Tracer 900
    Alıntı Boldpilot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Memlekette kimse kullandığı motorun kötü yanını söylemiyor , ört bas ediyor. Gerçi biz ktm nin kötü yanlarını söyleyince terörist ilan ediliyoruz ..
    aynen sizin gibi düşünüyorum,piyasası düşecek diye herkes sessiz kalıyor,ancak benim durumumda gerçekten çok araştırdım bu sorunu yaşayan olmamış ne ülkemizde ne de yabancı ülkelerde,ben iyi niyetli olarak böyle bi sorun yaşamış birinin pek saklayacağını zannetmiyorum ayrıca kronik olsa bu parçalar distribütörde muhakkak stokta bulunur,ne diyelim sonuçta kul yapısı olacak haliyle olmasa şaşarım,şahsım adına zaten haftanın en az 3 gününü sanayide geçiren biriyim,ben mi şanssızım hep mi gol yiyorum anlamadım gitti,hanıma aldım renault megane şu ana kadar garantiden yaklaşık 8-9 bin liralık işlem gördü,kendimde ssangyong pikap var şanzımanı değiştirdim,babamın bir reno 9 u vardı onunlada ben ilgilendiğim için yeter artık dedim babama bari bi vw alalım da ondan bari gülsün yüzümüz ucuza kaçmayalım dedim onun da şanzımanı indi,enişteye gittik civic aldık onda da göçük çıktı,kardeşimle beraber birer televizyon aldık lcd benimki kutudan çıktı fişe taktık çalışmadı kardeşim hala kullanıyor,hanımla beraber birer lg g3 telefon aldım onun ki sağlam benimkinde hayalet ekran sorunu var,ulan aslında benim çilem çocukluğumda başladı herkes bir kere sünnet olur benim sünnetçi işi aceleye getirdiği için sağolsun yaklaşık bir sene sonra tekrar sünnet etti,yaw bildiğin araba işte olsa olsa tek stepnesi olur 15 kilometrelik yolda kimin iki kere lastiği patlamıştır ki?şahsen ben alıştım artık çok normal geliyo bu tarz şeyler bana,hatta bir aksilik olmadığında hayatımda kendimi kötü hissediyorum artık,vardır Rabbimin bir bildiği,
    OğuzÖztürk, emremm, viper17 ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

emremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125ESD(11)
    aynen sizin gibi düşünüyorum,piyasası düşecek diye herkes sessiz kalıyor,ancak benim durumumda gerçekten çok araştırdım bu sorunu yaşayan olmamış ne ülkemizde ne de yabancı ülkelerde,ben iyi niyetli olarak böyle bi sorun yaşamış birinin pek saklayacağını zannetmiyorum ayrıca kronik olsa bu parçalar distribütörde muhakkak stokta bulunur,ne diyelim sonuçta kul yapısı olacak haliyle olmasa şaşarım,şahsım adına zaten haftanın en az 3 gününü sanayide geçiren biriyim,ben mi şanssızım hep mi gol yiyorum anlamadım gitti,hanıma aldım renault megane şu ana kadar garantiden yaklaşık 8-9 bin liralık işlem gördü,kendimde ssangyong pikap var şanzımanı değiştirdim,babamın bir reno 9 u vardı onunlada ben ilgilendiğim için yeter artık dedim babama bari bi vw alalım da ondan bari gülsün yüzümüz ucuza kaçmayalım dedim onun da şanzımanı indi,enişteye gittik civic aldık onda da göçük çıktı,kardeşimle beraber birer televizyon aldık lcd benimki kutudan çıktı fişe taktık çalışmadı kardeşim hala kullanıyor,hanımla beraber birer lg g3 telefon aldım onun ki sağlam benimkinde hayalet ekran sorunu var,ulan aslında benim çilem çocukluğumda başladı herkes bir kere sünnet olur benim sünnetçi işi aceleye getirdiği için sağolsun yaklaşık bir sene sonra tekrar sünnet etti,yaw bildiğin araba işte olsa olsa tek stepnesi olur 15 kilometrelik yolda kimin iki kere lastiği patlamıştır ki?şahsen ben alıştım artık çok normal geliyo bu tarz şeyler bana,hatta bir aksilik olmadığında hayatımda kendimi kötü hissediyorum artık,vardır Rabbimin bir bildiği,
    Hoca ne yaptın ya.. Sizinle yola falan çıkılsa yakarsın adamı. Üç saatlik yol, üç günde bitmez.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    Vw in dsg şanszımanı sıkıntılı 😁
    600ü bilmiyorum fakat tnt25 ve 250 lerde sargı , konjektör arızaları ve stop etme promlemi kronik . İnşaallah sizin motorda olmaz ağız tadıyla binersiniz.

YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vw in dsg şanszımanı sıkıntılı 😁
    600ü bilmiyorum fakat tnt25 ve 250 lerde sargı , konjektör arızaları ve stop etme promlemi kronik . İnşaallah sizin motorda olmaz ağız tadıyla binersiniz.
    TNT250'de sargı ve dediğiniz diğer problemlerin hiç biri yok. TNT25'lerin 2015 modellerin de var.

Oğuz bey canınızı sıkmayın yüksek ihtimalle 1 litre civarı bir yağ var. Aşağıda damla kadar gözükmesinin sebebi sanırım o. Problem olsun yada olmasın yasal olarak hakkınız var. En fazla 15 gün 1 ay kadar motorsuz kalırsınız.

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    lg eşittir kronik sorun

Motosikleti
    Tracer 900
    Alıntı emremm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hoca ne yaptın ya.. Sizinle yola falan çıkılsa yakarsın adamı. Üç saatlik yol, üç günde bitmez.
    http://beyazgazete.com/haber/2010/11/21/saniye-saniye-kaza-ani-1-916611.html
    daha ne diyeyim bomba çok bende haberde yazan 10 bin lira hikaye walla araba hurdaya çıktı,memlekete reklam oldum mağazaya arabyla dalan arkadaş diye tanıtıyorlardı beni bi ara,ister inan ister inanma daha geçen sene kavşakta yol verdiğim adamla yol vermeme rağmen yol verdim diye kavga ettik,ben ne bileyim adam sarhoş,arabadan indiler 3 kişi sağolsun bi güzel yumrukladılar,bi biri tuttu yumrukladı bi diğeri,derken ulan adammmısınız lan dedim kamyonete bindiğim gibi sürdüm üstlerine,bindiler arabaya kaçıyolar,arkalarından bi koydum ssangyong bu boru mu 2200 kilo araba,sonrası malum beni önden arkadaşları tersten kelepçeleyip karakola götürdüler,arkadaşlar sarhoş olduğu için polislere gider yaptılar ben uslu uslu kelepçelerimle oturdum ekip arabasında,sonuç mahkeme celbi hala gelmedi beklemedeyiz,

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:44 ----------

Alıntı Mertcan39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lg eşittir kronik sorun
    yaw hep bana mı denk geliyor kronik arızalı markalar anlamadım tamam lg belki kronik sorunlu ama eşime de aynı telefondan aldım aynı faturada her ikisi de aynı gün aynı yerden aldım,hanımın telefon gayet sorunsuz,
    emremm ve OğuzÖztürk bunu beğendiler.

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    g2 ekran yanması g3 anakart arızası ekran yanması g4 kasa çatlaması bootloop 10 ürünün 10uda arızalı olacak diye bir kaide yok azcık şans faktörü

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    Alıntı YasinC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    TNT250'de sargı ve dediğiniz diğer problemlerin hiç biri yok. TNT25'lerin 2015 modellerin de var.

Oğuz bey canınızı sıkmayın yüksek ihtimalle 1 litre civarı bir yağ var. Aşağıda damla kadar gözükmesinin sebebi sanırım o. Problem olsun yada olmasın yasal olarak hakkınız var. En fazla 15 gün 1 ay kadar motorsuz kalırsınız.
    Valla hocam hatırlıyordursunuz bi ara bende alacak oldum sizden fikir aldım , benim almadığım motoru başka bi arkadaşım aldı. 4000 km de aldı , motor elektirik problemi yaşadı , devirdaim problemi yaşadı , şanzıman problemi yaşadı.

Motosikleti
    nc750x

Yasal hak derken ne önerebilirsiniz?

Motorun değişmesini mi yoksa komple motosikleti mi değiştirmeliyim?
    "Önemli olan acil durumda ne yapacağını bilerek sürmek değil, acil duruma hiç düşmeyecek şekilde sürebilmektir."

Valla hocam hatırlıyordursunuz bi ara bende alacak oldum sizden fikir aldım , benim almadığım motoru başka bi arkadaşım aldı. 4000 km de aldı , motor elektirik problemi yaşadı , devirdaim problemi yaşadı , şanzıman problemi yaşadı.
    Bende 20 bin olacak üzerine yazılım attım birde ve tanıdığım 2 kişi daha var 10 bin km yi devirdi. Tek bir sorun yok. Yurt dışında da şikayet edilen konu yok. Sele sertliği dışında 2016 ve sonrası sele farklı daha yumuşak zaten.

Yalnız bir kişinin motoru suyun altında kaldı Ankara'da o motorun durumu ne oldu bilmiyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:06 ----------

Alıntı OğuzÖztürk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yasal hak derken ne önerebilirsiniz?

Motorun değişmesini mi yoksa komple motosikleti mi değiştirmeliyim?
    Motorun değişimi ve evrak masraflarını karşı tarafın ödemesi.

Yokuş yaparlar ise para iadesine kadar götürebilirsiniz.

Motosikleti
    nc750x
    http://beyazgazete.com/haber/2010/11/21/saniye-saniye-kaza-ani-1-916611.html
    daha ne diyeyim bomba çok bende haberde yazan 10 bin lira hikaye walla araba hurdaya çıktı,memlekete reklam oldum mağazaya arabyla dalan arkadaş diye tanıtıyorlardı beni bi ara,ister inan ister inanma daha geçen sene kavşakta yol verdiğim adamla yol vermeme rağmen yol verdim diye kavga ettik,ben ne bileyim adam sarhoş,arabadan indiler 3 kişi sağolsun bi güzel yumrukladılar,bi biri tuttu yumrukladı bi diğeri,derken ulan adammmısınız lan dedim kamyonete bindiğim gibi sürdüm üstlerine,bindiler arabaya kaçıyolar,arkalarından bi koydum ssangyong bu boru mu 2200 kilo araba,sonrası malum beni önden arkadaşları tersten kelepçeleyip karakola götürdüler,arkadaşlar sarhoş olduğu için polislere gider yaptılar ben uslu uslu kelepçelerimle oturdum ekip arabasında,sonuç mahkeme celbi hala gelmedi beklemedeyiz,

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:44 ----------

yaw hep bana mı denk geliyor kronik arızalı markalar anlamadım tamam lg belki kronik sorunlu ama eşime de aynı telefondan aldım aynı faturada her ikisi de aynı gün aynı yerden aldım,hanımın telefon gayet sorunsuz,
    Ayakkabım yok diye üzülürken yolda ayağı olmayan birini gördüm gibi bir söz vardı.

Yazdıklarınızı okudukça üzüntüm dahada arttı.

Allah yardımcınız olsun. Baya bir sıkıntı yaşamışsınız.

Benim problem devede kulak kaldı.

Sonuç olarak verilen önerileride göz önğne alınca çıkan sonuçlar:

Eğer motordan 1 litre ve üzeri yağ çıkarsa problem yoktur deyip yağı tamamlayıp devam edeceğim.

Yok motor tamamen yağsız kalmışsa bişey yok da deseler Honda Türkiye ile iletişime geçeceğim

Honda Türkiye ilgilenmezse bir avukatla görüşüp neler yapabileceğimize bakacağız

Yok hiç biri olmazsa bir sene falan binip sonra bir daha Hondaya hiç uğramayacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:11 ----------

Bende 20 bin olacak üzerine yazılım attım birde ve tanıdığım 2 kişi daha var 10 bin km yi devirdi. Tek bir sorun yok. Yurt dışında da şikayet edilen konu yok. Sele sertliği dışında 2016 ve sonrası sele farklı daha yumuşak zaten.

Yalnız bir kişinin motoru suyun altında kaldı Ankara'da o motorun durumu ne oldu bilmiyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:06 ----------

Motorun değişimi ve evrak masraflarını karşı tarafın ödemesi.

Yokuş yaparlar ise para iadesine kadar götürebilirsiniz.
    Motorun değişimi derken komple motosiklet mi yoksa motor bloğu mu?

Alıntı OğuzÖztürk adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Eğer motordan 1 litre ve üzeri yağ çıkarsa problem yoktur deyip yağı tamamlayıp devam edeceğim.

Yok motor tamamen yağsız kalmışsa bişey yok da deseler Honda Türkiye ile iletişime geçeceğim
    Komple değil sadece motor.

Tanıdığım sevdiğim birisi endeskop kamera ile bakardı kesin Yağ filtresinin sökülüp kontrol ettirmenizi de öneririm çapak vs var mı bakın.

Motosikleti
    nc750x
    Komple değil sadece motor.

Tanıdığım sevdiğim birisi endeskop kamera ile bakardı kesin Yağ filtresinin sökülüp kontrol ettirmenizi de öneririm çapak vs var mı bakın.
    Motor değişimi mantıklı olan sanırım.

inshroud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yağ dolum kapağından aşağıya bir ölçüm "şeyi" uydurarak bakmayı denediniz mi? Yağ çubuğu görevi görecek şekilde? Uzun bir plastik kelepçe olabilir, kolay eğilip bükülecek bir şiş olabilir... Yıllar önce külüstür arabalarımdan birinde benzer şekilde kontrol etmiştim dağ başında. Bir mangal şişi alıp bez parçasıyla kılıf yapıp sokmuştum.

5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)