Öncelikle herkese merhabalar,
Motorsiklet ailesine yeni katılmak isteyen bir kardeşiniz olarak hepinizin değerli görüşlerine ihtiyacım bulunmakta.
Bir ay kadar önce A sınıfı ehliyet almış bulunmaktayım dostlar. Herkesin gönlünün kaydığı bir şey vardır ya hani; benim de gönlüm bu R25 denen şeye kaydı ve ilk kez 2018 model R25'lerde ABS bulunacak olması sebebiyle sıfır motor almaya karar verdim. Bu süreçte iki bayi ile görüştüm ve kafamda oldukça soru işareti oluştu.
Ocak ayı gibi gittiğim bir bayide; 2018 modellerin ABS'siz gelebileceği söylenerek bana 2017 model stokta kalmış motor satmaya çalıştılar
)
Şubat ayı sonunda aynı bayiye gittiğimde; 2018 model olarak sergilemiş oldukları motorun 2017 üretim olduğunu ama 2018 model özelliklerini barındırdığı söylendi. Fuardan önce bu bayide gördüm bu motoru ve ABS'si vardı. Söz konusu bayi, bu motoru alabileceğimi, 2018 üretim motorları beklersem nisan ayında gelebilecek zamlar nedeniyle daha yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalacağımı belirtti.
Şimdi benim merak ettiğim dostlar;
1) Şu an yamaha bayilerinde satılan 2017 üretim olup 2018 model olan motorların, nisan ayında gelecek 2018 üretim motorlardan farkı nedir? Bugün aynı bayiyi aradığımda ellerinde 2018 model motor olmadığını ve ne zaman geleceğinin de belli olmadığını belirttiler.
2) Şu an bayilerde satılan 2018 model motorlardan birini almamı önerir misiniz?
Herkese desteği için şimdiden teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.